Yes Man (2008)

12
280

Motivonti o să recomande odată la ceva timp şi filme ce crede el că merită văzute – majoritatea se vor axa pe ambiţie, gândire pozitivă, motivaţie şi alte subiecte ce ţin de dezvoltare personală.

Yes Man” este, cel puţin momentan, singurul film pe care-l ştiu eu că îmbină dezvoltarea personală cu super-umorul lui Jim Carrey. Părerea mea este că orice film în care apare Jim Carrey este un film demenţial! În cazul în care eşti pasionat de devoltare personală şi-ţi place şi Jim Carrey… filmul ăsta este Biblia ta!

Carl (adică Jim Carrey) este un tip ce pare a avea o viaţă compromisă: şi-a pierdut „iubirea vieţii”, îşi urăşte locul de muncă, trăieşte într-o rutină oribilă şi nu vrea să facă NIMIC să-şi schimbe viaţă. Partea tristă este că acest Carl îmi aminteşte de câţiva oameni pe care-i cunosc personal…

Într-o zi Carl ajunge la ceva ce putem numi „workshop de dezvoltare personală”. Acest workshop este despre puterea cuvântului „Da”… (de acolo şi titlul filmului, nu?).

Ce urmează este destul de interesant: Carl începe să spună „da” la absolut toate lucrurile pe care le refuza înainte (ieşiri în oraş cu amicii, vânzători ambulanţi de portocale ş.a.m.d.) şi viaţa lui se schimbă complet. … În bine. :)

PS: De fiecare dată când sunt „down” mă uit la filmul ăsta şi îmi revin. :)

PS2: Am scris un articol despre „teoria yes man”!

12 COMENTARII

  1. Mai scria şi pe poză „CARREY” mare şi tot am greşit. :) Eh, mă iartă el.

    Eu după film am început să zic „Da” la orice ieşire în oraş. După ceva săptămâni am renunţat. Cam 50% din „da”-urile date în urma filmului au fost avantajoase… 50% nu. Dar urmează un articol pe tema asta. :)

  2. @Damian – ai încercat şi tu? :) să ştii că înainte de film a fost o carte… şi înainte de toate astea teorii întregi frumoase. Încearcă şi tu în viaţă ta reală chestia să vedem ce iese.

  3. @Ariel, am spus unor chestii pentru care acum îmi pare rău, am spus nu unor chestii pentru care acum îmi pare rău.

    Totul are o măsură. Nu poți zice da mereu și nu mereu. Trebuie să fim deschiși oricărei provocări, însă să o facem cu cap.

LĂSAȚI UN MESAJ