1

Avantajele învățării creative a unei limbi străine

Avantajele învățării creative a unei limbi străine

Cei care au prins învățământul înainte de 1989 își aduc aminte cât de anoste erau orele, indiferente de materie. Toate decurgeau după același tipar, ascultarea elevilor si predarea unei noi lecții. Și emoțiile intense pentru extemporalele fulger si tezele de sfârșit de trimestru. Era genul acela de învățarea pasivă. 

Singurele ore mai creative erau orele de laborator la chimie, fizica, biologie – unde făceam tot felul de experimente  – și de educație fizică (in liceu) și cele de lucru manual (în școala generală).

Dar societatea evoluează constant și odată cu ea și metodele de predare și învățare, acestea fiind din ce în ce mai mult bazate pe creativitate. Mai întâi au apărut manuale alternative menite să susțină creativitatea și inițiativa elevilor.

A fost momentul când și profesorii au fost nevoiți să treacă din poziția de simplu executant al programei școlare într-o persoană care să aleagă cel mai bun instrument didactic care să corespundă necesităților de educație ale elevilor săi.

Dar procesul de învățare și predare creativă nu s-a oprit aici și probabil că nu se va opri niciodată. Toate studiile arată că această este cea mai bună modalitate prin care un copil să se dezvolte armonios pe toate planurile și să ajungă un adult responsabil. 

Dar ce este învățarea creativă? Este o formă a învățării care are ca scop găsirea și aplicarea a tot ce este nou.

Indiferent de materie, învățarea creativă reprezintă un tip superior de învățare. Pentru că este tipul de învățare activă.

Și iată de ce:

  1. Învățarea creativă ajută copilul să își construiască o viziune frumoasă asupra vieții și asupra lumii în care trăiește. Un copil susținut să fie creativ va deveni mai târziu un adult liber de orice rigiditate sau blocaj.

Creativitatea construiește viziunea. Viziunea te ajută să treci informațiile prin filtrul propriu și să își construiești propriile concepții pe care apoi să le fructifici. O persoană cu viziune anticipează viitorul și poate gândi dincolo de realitatea imediată, dincolo de orice limitare sau blocaj. Toți vizionarii lumii au reușit tocmai pentru că au gândit diferit  dar frumos despre viața și lumea în care trăim.

  1. Elevii asimilează cunoștințe noi prin înțelegere, asociere și combinare, si în acest fel, din cunoștințele date rezultă altele noi, originale și valoroase. 

Astfel, învățarea nu numai că nu va mai fi un chin – cum probabil are loc în învățământul clasic – dar va deveni o reală plăcere iar copii vor învăța astfel cu zâmbetul pe buze.

Probabil că cele mai creative clase sunt cele de limbi străine. Există multe școli de limbi străine în București iar una dintre ele este Stewart English School.

La cursurile noastre, copiii vor învăța engleza sau franceza într-un mod distractiv și creativ, orele noastre fiind pline de activități interesante privind viața reală.

  1. Un copil creativ va deveni întotdeauna un adult original care nu va putea fi influențat ușor de mediul în care trăiește.

Încă de mici, copiii trebuie îndrumați și susținuți către metodele de învățare creativă. Astfel, copii vor învăța să gândească ”outside the box”, fără a prelua mecanic concepte și stiluri de viață de la cei din jur și își vor forma propriul stil de viață în acord cu valorile lor proprii.

O modalitate prin care părinții pot face acest lucru pentru copii lor este să aleagă un curs de engleză sau franceză unde studenții contribuie în mod activ și creativ la lecții.

  1. Prin învățare creativă, copii au posibilitatea de a-și descoperi, sub îndrumarea părinților și a profesorilor, talentele ascunse – acele talente care le vor îmbogăți viața pe măsură ce o vor parcurge. Pentru fiecare copil este născut cu o capacitate creativă uluitoare și ea trebuie valorificată la maxim.  Și cu cât mai repede cu atât mai bine

Unele persoane își descoperă încă de la vârste fragede acel talent unic al lor, acea aptitudine de a face ceva complet diferit față de ceilalți din jur. Unii trec prin viață și își dau seama în pragul pensionării că trebuia să se facă actor decât să fie contabil.   Iar alții nu au deloc posibilitatea să își descopere talentul , trăind o viață de cele mai multe goală de sens.

Pentru a descoperi talentele copiilor, părinții îi pot îndruma către cursuri în cadrul cărora să își poată pune în practică ideile și astfel să își descopere talentele.

La cursurile de engleză sau franceză de la Stewart English, managementul clasei, rutinele de gândire și leadership-ul sunt abordate diferit. Se creează astfel o atmosferă ce va încuraja fiecare student să învețe și să experimenteze. 

Prin urmare, școala noastră este un loc unde studenții se simt în siguranță să pună întrebări, să învețe din greșeli și să își atingă potențialul maxim.

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
conde - 11/04/2020

Un articol interesant, merita citit!

Reply

Leave a Reply: