Acasa » „Cartea asta se vinde precum pâinea caldă” – Ariel Constantinof

„Cartea asta se vinde precum pâinea caldă” – Ariel Constantinof

Cartea asta se vinde precum pâinea caldă!Mi-a luat un an de zile să scriu o cărticică despre cum am reușit să-mi transform pasiunea pentru a pedala într-o afacere, pornind cu o investiție de zero lei și cu cunoștințe inexistente în domeniul afacerilor.

„Cartea asta se vinde precum pâinea caldă” este despre:

1. pasiuni – și cum devin ele afaceri.

2. cum a devenit, fără sa-mi dau seama, pasiunea mea o afacere.

3. ce am greșit și ce am învățat din greșeli.

4. afaceri sociale.

5. dezvoltare personală.

E un amalgam de informații și experiențe personale legate într-o poveste de 23 de capitole.

Vezi aici note și review-uri pe Goodreads.com!

Acum aproximativ 5 ani bunicul mi-a adus o bicicletă veche pe care a reparat-o în doar câteva ore și apoi a insistat s-o testez. Am mers cu el în cel mai apropiat parc și s-a bucurat când a văzut că încă-s capabil să pedalez, la cei 17 ani pe care-i aveam pe vremea aceea. S-a bucurat pentru că el m-a învățat, în copilărie, cum se merge pe bicicletă. El m-a ținut de șa și a avut răbdare să învăț să-mi țin echilibrul.

În scurt timp am devenit foarte pasionat de biciclete și de pedalat. În loc să merg cu metroul sau tramvaiul în ultimii ani de liceu, am pedalat – și asta doar datorită bunicului meu. Am început să mă “lupt” cu traficul din București și în ochii multor prieteni eram “acel nebun care merge pe bicicletă”.

N-a durat mult până când prietenii sau cunoștințele au început să mă roage să le fac tot felul de livrări rapide prin oraș – și atunci mi-a picat fisa! Puteam să-mi transform pasiunea și plăcerea de a pedala într-o afacere.

Așa s-a născut Tribul (www.Tribul.eu), un serviciu exclusiv, premium, dar totodată social, de curierat rapid pe bicicletă în București. Premium pentru că livrăm doar foarte-foarte repede. Social pentru că donăm 10% din profit spre sistemul de închirieri Cicloteque (primul sistem de inchiriat biciclete din București).

Azi, la doi ani de când Tribul este pe picioare, am făcut sute de livrări și am descoperit o mulțime de tineri pasionați de pedalat care își doresc să mă ajute. Promovăm, prin exemplul personal, pedalatul prin oraș ca ceva sănătos și rapid, ceva ce funcționează chiar și în supra-aglomeratul București!

Când am lansat Tribul nu știam cum se conduce o afacere, ce înseamnă contabilitatea sau ce tarif ar fi corect pentru ceea ce puteam să ofer. Am învățat totul pur și simplu făcând.

M-am lovit de zeci de “probleme” peste care am trecut cu ajutorul celor din jur. Întâi a fost un contabil cu sfaturi, apoi un om din presă care să ne promoveze, apoi un cameraman priceput care să ne filmeze … și tot așa. Dacă ar fi să enumăr problemele și oamenii care m-au ajutat să trec peste ele, ar fi o listă extrem de lungă!

Au fost momente în cand mi-am pierdut speranța, când am crezut că pasiunea mea și ideea de a face curierat pe bicicletă în București nu va funcționa – dar acum am dovada clara că… da, merge!

Iar asta dovedește două lucruri:

1. bicicleta este viitorul în ceea ce privește viteza de deplasare în oraș.

2. orice om, cu experiență zero și fără o investiție inițială, poate să-și transforme pasiunea într-un mod de viață și într-o afacere.

Tribul m-a scos des din zona de confort, m-a facut să spun deseori “Pasiunea mea e să pedalez, nu să învăț să fac facturi!”. O metodă de a rămâne mereu motivat a fost să scriu. Așa a apărut cartea despre cum am reușit să-mi urmez pasiunea.

“Cartea asta se vinde precum pâinea caldă” este cartea pe care am scris-o în decursul celor doi ani de experiențe pozitive și negative. Cred că “ideea” de a-ți urma pasiunea este general valabilă și vreau s-o promovez, s-o “cresc”.

Cartea este formată dintr-o colecție de învățături pe care le-am scos din experiența mea cu Tribul. Cred cu tărie că învățăturile din ea se pot plia pe absolut orice pasiune.

Este o combinație de carte despre antreprenoriat și o carte de dezvoltare personală.


Recenzia lui George Hari Popescu aici + fragment audio:

Ebook – .EPUB și .MOBI

Dacă vrei să citești cartea pe tabletă/mobil/laptop, atunci downloadul ebookului este 100% gratuit.

Sper să-ți placă atât de tare încât vei dori și cartea tipărită (există doar 300 de cărți printate).

Pentru .EPUB folosește acest buton:

[ddownload id=7813]
S-a downloadat de [ddownload_count id=7813] ori.

Pentru .MOBI folosește acest buton:

[ddownload id=7815]
S-a downloadat de [ddownload_count id=7815] ori.

Pentru .PDF folosește acest buton:

[ddownload id=11511]
S-a downloadat de [ddownload_count id=11511] ori.

10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!