• Home
  • Programe

De ce este SketchUp cel mai bun software pentru a transforma orice model în 3D?

SketchUp

SketchUp este unul dintre programele folosite de peste 38 de milioane de oameni pentru a crea modele 3D atunci când vor să își pună în practică ideile de design, iar acest aspect îl face să fie unul dintre cele mai populare instrumente de design 3D din lume.  Este necesară o licență SketchUp pro pentru a te bucura de toate avantajele oferite, mai ales atunci când  lucrezi in unul dintre următoarele domenii: arhitectură, design de interior, construcții, inginerie, design de producție de film sau teatru, design și producție de produse, design de evenimente, design grafic și multe altele.

Fie că ești începător sau avansat, SketchUp este util, încă de la primele etape de proiectare și până la sfârșitul construcției. Astfel, ori de căte ori ai nevoie de desene și modele 3D, fie că este vorba despre programare, schematizare, proiectarea, detaliere, documentație, acest program este cea mai intuitivă modalitate de a-ți pune în practică toate ideile 3D.

Ce variantă de SketchUp alegi?

Poți fi tentat să alegi varianta gratuită a acestui program, căci foarte multe dintre instrumentele necesare apar și in cazul variantei SketchUp Free, cel mai probabil vei ajunge să ai nevoie de o licență SketchUp pro, căci această variantă beneficiază de mai multe caracteristici.

Totuși, chiar dacă ai crede că acest program este foarte ușor de învățat, trebuie să investești timp si uneori bani pentru a învăța cum să faci lucrurile în mod corect.

Poți stiliza un model 3D pentru prezentări?

Cel mai probabil, ai o aplicație pe telefon care are anumite filtre pentru poze și nu ai nevoie decât de apăsarea unui buton pentru a oferi un nou aspect unei poze.

SketchUp este similar, doar că mult mai puternic. Dorești să prezinți un anumit model 3D ca pe o schiță conceptuală sau poate ai nevoie să generezi un aspect mult mai tehnic unui desen? Aceste lucruri sunt foarte simple datorita acestui program care pune la dispoziția ta o galerie de stiluri predefinite.  Dacă ai licență SketchUp pro, vei putea sa creezi propriile stiluri.

Republica Coreea, Tanase, Clădire Tradiţională

Care sunt cele mai importante caracteristici ale SketchUp pro?

Există mai multe caracteristici principale atunci când vorbim despre acest program, și anume:

  • este cel mai intuitiv si mai ușor instrument de desenare 3D
  • este proiectat să se comporte ca o extensie a mâinii, astfel încât să poți desena orice dorești, în orice fel.
  • este foarte exact atunci când vine vorba despre dimensiuni, așadar poți crea, specifica si planifica cu exact atâtea detalii câte consideri că îți sunt necesare.
  • Realizează desene exacte şi pot fi adăugate planuri, detalii, titluri și orice consideri că este necesar.
  • Poate genera documente de prezentare, căci pune la dispoziție diverse opțiuni pentru design-ul paginii, redactarea, ilustrația vectorială și prezentările de diapozitive, astfel încât să poţi oferi oricâte detalii sunt necesare.

SketchUp Pro este compatibil cu foarte multe tipuri de fișiere, inclusive de tipul DWF și DXF ale AutoCad. Vei putea utiliza fișierul STL de tipărire 3D, fișiere PDF și diferite imagini. De asemenea, există și o aplicaţie mobilă care îți permite să te organizezi și să vizualizezi anumite desene cu ajutorul telefonului mobil. Acesta este extrem de util, căci în acest mod poți interacționa mult mai ușor cu clienții.

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: