Servicii de Autorizare arzătoare tehnologice

Servicii de Autorizare

Știm că acest lucru nu reprezintă o noutate dar indiferent de firma de proveniență a instalațiilor tehnologice, aparatelor de încălzit cu aer cald sau prin radiație echipate cu arzătoare cu combustibili lichizi sau gazoși trebuie să deții o autorizație care să ateste funcționarea acesteia în condiții de maximă siguranță. 

În urma parcurgerii acestui articol considerăm că vei putea întelege în totalitate conceptul de autorizare al arzătoarelor.

Printre instalațiile sau aparatele echipate cu arzătoare tehnologice se numără:

  • Cabine de vopsitorie;
  • Rooftop-uri;
  • Linii de panificație;
  • Generatoare de aer cald;
  • Cuptoare de topire asfalt;
  • Instalații de producție în industria textilă,

Arzătoarele acestor echipamente provin de la diverse firme producătoare cum ar fi: Ferolli, Weishaupt, Riello, FBR, Cuenod etc.

De ce este necesară autorizarea arzătoarelor tehnologice?

Ca la orice alt tip de echipament din industria tehnologică, principalele motive pentru care trebuie să îți autorizezi arzătoarele sunt: 

  • În primul rând siguranța salariaților și a mediului în care se desfăsoară activitatea ta, și cel mai important;
  • Un al doilea motiv fiind funcționarea acestora în parametri normali;
  • În ultimul rand te poți gândi și la partea financiară deoarece autorizarea poate reduce anumite costuri viitoare cum ar fi cel de exploatare.

Inclusiv legea prevede ca arzătoarele tehnologice să fie autorizate conform Prescripțiilor tehnice ISCIR (PT C2 – 2010).

Ce trebuie să faci pentru a putea utiliza arzătoarele?

Utilizarea arzătoarelor tehnologice presupune inițial solicitarea punerii lor în funcțiune și apoi obținerea admiterii funcționării arzătoarelor tehnologice, operațiuni care se pot face doar de către o firma autorizată ISCIR specializată pentru verificări tehnice în utilizare sau de persoane juridice autorizate de către autoritățile competente din statele membre ale Uniunii Europene.

Cum se face?

Pentru a putea fi autorizate ISCIR, adică puse în funcțiune și ulterior admise în funcționare arzătoarele tehnologice, deținătorul sau utilizatorul acestora trebuie inițial să prezinte o serie de documente referitoare la instalarea, montarea, reglarea, utilizarea și întretinerea acestora, alături de avize și autorizări pentru gaze.

Ulterior se vor realiza o serie de verificări tehnice care vizează integritatea arzătoarelor, precum și parametrii lor de funcționare.

În urma verificării și constatării îndeplinirii condițiilor de siguranță se emite livretul de aparat sub forma a două exemplare, acesta conținând rezultatele măsurătorilor cât și al verificărilor. Un exemplar ramâne la tine, iar cel de al doilea urmând a fi trimis către ISCIR pentru a confirma efectuarea verificării tehnice periodice. 

După efectuarea tuturor verificărilor de mai sus, urmează a se constata că totul este în regula și se admite apoi funcționarea arzătoarelor prin consemnarea în livretul aparatului a sintagmei „ADMIS”.

Când se realizează autorizarea?

În momentul în care pe livretul arzătoarelor, indiferent că esti deținător sau utilizator, este înscrisă mențiunea „ADMIS”, ți se face și o instruire privind funcționarea în condiții de siguranță a arzătorului, dar se aduce la cunostință și obligația de a nu utiliza arzătorul fără a-l supune verificării tehnice periodice în fiecare an.
Ca urmare, în fiecare an, la arzătoarele tehnologice pe care le deții sau utilizezi, apare obligația de a face o verificare tehnică periodică.

Cu cine se face?

Autorizarea, mentenanța și reparațiile se realizează doar de către firmele cu autorizare ISCIR, deținătoare a unei autorizații atât pentru verificări tehnice în utilizare, cât și pentru operațiuni de instalare, montare, reparare și întreținere a arzătoarelor consumatoare de combustibili gazoși și lichizi cu o putere maximă de până la 14800 kW, conform PT C2 – 2010.

O companie pe care o putem recomanda pentru aceste servicii este ABC Control, care deține toate cele menționate mai sus, cât și certificări conform standardului SR EN ISO 9001:2015 (sistemul de management al calității), precum și conform standardului SR EN ISO 14001:2015 (sistemul de management de mediu).

Pregătirea de specialitate cât și experiența acestora asigură o lucrare care v-a fi realizată rapid și cu profesionalism, astfel arzătoarele vor funcționa în parametri optimi și în deplină siguranță.

Ca și un alt beneficiu, aceștia oferă o colaborare simplă, pe bază de contract cu termeni clari, conveniți de comun acord, transparent și o facturare cu costuri fixe, convenite prin acest contract.

Puteți intra în contact cu accesând site-ul: https://abccontrol.ro/servicii/arzatoare-tehnologice.

Ardeleanu Elena
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: