• Home
  • Practici

Știai că: Cele mai populare sandale ale anului au defapt o poveste foarte sumbră?

sandale


Dacă astăzi sunt regăsite la picioarele doamnelor care fac din fashion un stil de viață, tot la picioarele femeilor se regăseau și acum 2000 de ani cei care purtau astfel de încălțăminte.

Caligae sau inspirația pentru celebrele sandale de damă din curele de piele erau încălțările care reprezentau cea mai populară formă de încălțăminte militară și nu numai. Pentru orice soldat roman cât și pentru unii gladiatori, aceste sandale erau foarte populare datorită fâșiilor de piele care acopereau tot piciorul, acestea permiteau pielii să respire, iar persoanei care le poartă să fie extrem de flexibilă și în același timp protejată.

Sandalele de gladiator și noul trend al verii din 2019

Cu toate că erau folosite exclusiv de către bărbați în scop militar, sau în cadrul măcelurilor din Colosseum, astăzi au devenit un simbol al modei internaționale care nu doar că reînvie un trend de mult apus, mai mult decât atât, îl reinventează și-l împletește cu caracterul și povestea cu care a pătruns în secolul XXI.

Cuprinzând o gamă largă de variații, de la sandale până la gleznă, sau care cuprind întreg piciorul, aceste sandale erau puternic ranforsate în zona tibiei cu foi metalice sau piele foarte groasă pentru a fii viabile în timpul luptelor.

Astăzi, Lorica segmentata sau platoșa de soldat a fost înlocuită de rochii subțiri de vară sau shorts, astfel, o îmbrăcăminte cât mai lejeră a devenit standardul de asortare a acestor sandale pentru a înlătura cât mai eficient zilele toride de vară.

Cum au reinventat femeile secolului XXI Caligaele?

Din dorința de a stiliza designul destul de masculin și brutal pe care sandalele militare romane le aveau, tocul împreună cu o rarefiere a fâșiilor de piele a contribuit la popularizarea acestor modele de sandale. Perechea de sandale cu toc gros este un element cheie al modei din sezonul estival.

Datorită faptului că sandalele cu toc ascuțit tip stiletto sunt foarte greu de purtat datorită instabilității piciorului, tocul gros, comod și mult mai stabil reprezintă cea mai îndrăgită variantă a acestui tip de sandale. Prin faptul că reușește să combine atât rafinamentul și liniile extrem de feminine ale unui pantof cu toc, dar și lejeritatea unor sandale, cu siguranță vei avea ocazia să observi în vara anului 2019 cum astfel de încălțăminte feminină vor domina picioarele oricărei doamne care dorește să arăte ca o zeiță.

În concluzie, este fascinant cum un element militar pur masculin care denotă brutalitate, rigoare și rigiditate, să pătrundă atât de bine în gusturile femeilor din ziua de astăzi. Să fie oare datorită senzației de independență și putere pe care le declanșează? Sau pentru că permit și stimulează orice minte feminină să se simtă sexy și de neoprit? Ei bine cu siguranță răspunsul se află undeva la mijloc, altfel nu ar fi învins timpul până astăzi.

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: