Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Curățarea hotelor profesionale

Curățarea hotelor profesionale

Dacă esti administratorul sau managerul unui restaurant, fast-food, hotel este important să ai în vedere faptul că în procesul de preparare al alimentelor generarea de fum și aburi este inevitabilă, acestea conținând vapori de grăsimi de ardere sau de grăsimi vegetale. Pentru a nu umple bucătăria și restaurantul cu acest aer viciat, binenteles, pornim sistemul format din hotă, tubulatură și ventilator. 

Acest sistem de aerisire are rolul de a evacua aerul viciat și … gazele de ardere.

În timp, în urma procesului de preparare al alimentelor pe întreg ansamblul se depun grăsimile care pot duce atât la pagube materiale, cât și omenești. 

De regulă, departamentele de sănătate și DSV sunt preocupate de salubritate, IGSU de riscul de incendiu, iar cei din cadrul mediului, de emisiile de noxe și de fum din conducte. Cele mai multe incendii sunt provenite din zona bucătăriei și se răspândesc foarte rapid în tot sistemul de evacuare. 

Păstrarea unui sistem sigur, degresat vă poate proteja de acest pericol pe dumneavoastră, clădirea cât și pe clienți.

Aici îti vine în ajutor ABC Control care se ocupă cu degresarea și curățarea sistemului pentru funcționarea acestuia în parametrii normali și lipsiți de pericole. https://www.abccontrol.ro/servicii/hote-profesionale.

De ce iți recomandăm curățarea hotei?

Datorită pericolelor la care ești expus în condițiile în care:

  • hotele din bucătăriile restaurantelor și cantinelor adună fum, vapori și grăsime în zona din spatele filtrelor, care poate conduce la generarea de incendii și scurgeri de grăsimi;
  • apariția de microbi și microorganisme datorită depunerilor de grăsime;
  • nefuncționarea în parametri optimi a hotelor ceea ce ridică semnificativ consturile;
  • griparea ventilatoarelor care se produce datorită reducerii tirajului.

Ca și un exemplu am putea vorbi despre efectul vaporilor de grasimi și efectul acestora în momentul condensării în sistem când atinge punctul de rouă, în zonele mai reci, transformându-se în lichid. Datorită aburului din timpul gătitului lichidul începe să se scurgă. Unde? În primul cot, în hotă, în filtre și în final … în preparate. Dar nu toată grăsimea se scurge. În timpul scurgerii mai ramân “lipite” și pe tubulatură, depunându-se strat peste strat, întărindu-se în timp.

Serviciul de curățare hote are ca scop:

  • eliminarea riscului de incendiu, se evită astfel și intoxicarea cu fum sau cu monoxid de carbon atât a personalului, cât și a clienților sau a vecinilor;
  • înlăturarea oricărui tip de microbi și microorganisme;
  • reducerea costurilor deoarece curățarea este considerate o metodă mai ieftină decat schimbarea sistemului;
  • asigurarea functionarii optime a hotelor profesionale.

Pentru a menține o stare normală de functionare a sistemului de evacuare a fumului, curătarea hotei este o operațiune esențială.

Cum se curăță o hotă?

Nimic mai simplu, acest proces prezintă câteva proceduri principale de curățare și anume:

  • curățarea chimică;
  • curățarea mecanică;
  • curățarea manuală;
  • combinate.

Aceste servicii de curățare și întreținere hote și tubulaturi din industria alimentară constau în procedee de curățare cu ajutorul detergenților și a substanțelor decolmatoare, aplicarea acestora fiind efectuată cu echipamente specializate. Să nu considerați că această curățare i se aplică doar hotei, a cărei acumulare de „deșeuri” este ușor vizibilă și de la exterior, ci și la tubulatura acesteia, precum și la ventilator.

Hotele din bucătăriile restaurantelor și cantinelor adună reziduuri în zona din spatele filtrelor, reziduuri provenite din fum și din vapori de grăsime iar aceste depuneri nu se observă din exterior. Dar ele sunt un posibil focar de incendiu și de scurgeri de grăsimi în mâncărurile care se prepară sub hotă.

În procedeul de curățare al hotei se utilizează detergenți speciali utilizați în industria alimentară și echipamentul specializat al companiei.
Curățarea tubulaturii are o importanță majoră deoarece dacă aceasta nu este întreținută corect și curățată periodic atât tubulatura cât și conductele se pot transforma într-o amenințare reală de incendiu datorită depunerii de grăsimi pe interiorul acestora care în timp devin inflamabile.

Curățarea acesteia se realizează cu ajutorul detergenților speciali care sunt introduși în sistem. Se intervine manual și mecanic doar în anumite cazuri utilizând șpaclu, bureți, și perii.Ventilatorul reprezintă și el o parte importantă a acestui ansamblu care mai poate fi numit și inima hotei, acesta acumulează pe palele ventilatorului grăsime îngreunându-le. Se micșorează debitul de aer și astfel se reduce capacitatea de degajare a fumului și a aerului viciat din bucătărie. Totodată se mărește riscul de gripare a ventilatorului. 

De aici vine și o reacție din partea unei companii care susține că mai ieftin este să cureți decât să schimbi.

La fel ca și la celelalte componente, și la ventilator se utilizează detergenți speciali alături de echipamentele specializate și în anumite cazuri se intervine și manual.

Când trebuie curățată o hotă?

Este recomandat ca degresarea hotei, curățarea palelor ventilatorului, și a tubulaturii de evacuare să se realizeze la un interval de circa 4-6 luni.

Dacă acest interval este încălcat grăsimile cumulate în sistem, într-un interval mai mare de 6 luni, încep să se întărească și să se înmulțească, ajungându-se ca la un moment dat să se formeze în tubulaturi formațiuni solide de grăsime de forma stalagtitelor si stalagmitelor. Aceste tipuri solide de grăsimi se curăță DOAR manual, cu șpaclu.

De regulă, curățarea și degresarea hotelor se realizează noaptea, iar această operațiune durează între 6-8 ore. Pentru realizarea acestei operațiuni este nevoie ca echipa de profesioniști să dispună de access la o sursă de apă caldă.

Una dintre companiile pe care le recomandăm este ABC Control.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!