Acasa » Practici » 3 lucruri la care să fii atent atunci când amenajezi o baie mică

3 lucruri la care să fii atent atunci când amenajezi o baie mică

Când vine vorba de amenajare, o baie mică reprezintă o provocare pentru cei care se încumetă la un astfel de proiect. Având o suprafață utilă destul de redusă, este dificil să creezi spațiu și totodată să integrezi toate obiectele și mobilierul de care ai nevoie în mod normal într-o baie. Nu puțini sunt cei care în prezent, chiar și pentru o baie mică, se orientează spre utilizarea unor produse și materiale de o calitate superioară. Plăcile de piatră naturală de granit, marmură și travertin devin din ce în ce mai căutate, atât pentru raportul lor calitate-preț avantajos, cat și a eleganței și aspectului plăcut pe care le oferă încăperii. Datorită cererii ridicate de pe piață a acestor tipuri de materiale, mulți furnizori s-au extins la nivel local, cât și național. Astfel, în momentul de față se găsesc plăci de granit în București, cu o calitate ridicată, cât și în majoritatea orașelor din țară. 

Dacă ești pe punctul de a începe un proiect de amenajare a unei băi mici, trebuie să fii atent la câteva aspecte:

Dimensiunile mobilierului și obiectelor sanitare

În general, când vine vorba de baia visurilor tale, probabil că te aștepți ca aceasta să fie spațioasă, să aibă o cadă imensă în care să te poți relaxa. Totuși, dacă nu ai posibilitatea să profiți de o baie foarte mare, poți alege obiecte de dimensiuni mai mici și să alegi culori și elemente plăcute vizual, care să îți ofere confortul așteptat. De exemplu, poți renunța la cadă și poți opta pentru o cabină de duș modernă, care este mai practică și oferă un mare  avantaj în ceea ce privește economisirea de spațiu. În funcție de preferințe, poți opta pentru o cabină de duș clasică cu ramă sau o cabină de duș fără ramă, care este mult mai modernă. În plus, cabinele cu hidromasaj sunt ideale pentru un duș relaxant și te apropie de experiența unui moment relaxant petrcut într-o cadă clasică.

În cazul în care suprafața băii tale nu permite nici măcar amplasarea unei cabine de duș obișnuite ( 80×90 sau 90×90 ), atunci poți opta pentru un duș fără cădiță, însă trebuie să ții cont de faptul că hidroizolarea este indispensabilă în acest caz.

Dacă vorbim despre dimensiunile lavoarului sau ale vasului de toaletă, acestea se pot găsi în diferite modele și dimensiuni care să satisfacă nevoile fiecărui client. De asemenea, poți adăuga mai multe corpuri de mobilier de dimensiuni mici, așezate pe verticală. În acest mod, vei câștiga spațiu într-un mod practic.

Optează pentru piatra naturală

Piatra naturală este la mare căutare atunci când vorbim de amenajările interioare și mai ales de amenajarea unei băi. Pe lângă aspectul plăcut pe care îl oferă, piatra naturală este și foarte rezistentă. Piatra naturală este un material care are o durată de viață mare și care se comportă foarte bine în prezența umezelii, fiind un material impermeabil. Dacă decizi să amenajezi baia cu piatră naturală, ideal este să te oprești la un singur tip de material pe care să îl utilizezi în cea mai mare parte a băii. În cazul în care combini mai mult de patru materiale diferite, rezultatul final va fi unul inestetic.

Poți crea un efect vizual foarte plăcut prin folosirea unor nuanțe mai închise pe anumite zone ale băii și oferind accente pe în zona oglinzii, a căzii sau a cabine de duș.

Organizează în mod inteligent spațiul

Pentru a nu aglomera spațiul deja îngust al băii tale, recomandarea specialiștilor este de a amplasa mobilierul și dulapurile pentru depozitare în partea de sus a camerei. De exemplu, poți pune rafturi în zona de deasupra vasului de toaletă, în care să îți așezi lucrurile personale sau prosoapele și lenjeria. De asemenea, și spațiul de sub chiuvetă poate fi folosit în mod inteligent pentru a depozita produsele de curățare sau diferite produse de îngrijire personală.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!