Acasa » Dezvoltare personală » Nutriție » Cum pregatesti o ciorba de curcan de tara ca la bunica

Cum pregatesti o ciorba de curcan de tara ca la bunica

curcan de tara

Carnea de curcan crescut la tara e diferita de cea din comert: e mai aromata, plina de savoare. Cand gatesti cu un curcan de curte, ai certitudinea ca folosesti un ingredient sanatos si curat, bogat in vitamine si minerale naturale.

Daca ai ocazia sa iei carne direct de la ferma sau de la un producator local, trebuie sa o incerci – o sa simti diferenta in farfurie!

Iata cum sa faci o ciorba de curcan cu taitei de casa!

Ingrediente pentru o ciorba delicioasa

Pentru o ciorba autentica de curcan cu taitei, ai nevoie de:

  • 500 g de carne de curcan de tara (preferabil cu os, pentru un gust mai intens)
  • 2-3 morcovi
  • telina mica
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei gras
  • ceapa
  • 3 rosii coapte (sau o cutie mica de rosii cuburi)
  • 100 g de taitei de casa (sau din magazin, daca nu ai timp sa-i faci)
  • Verdeata proaspata: patrunjel si leustean
  • Sare si piper dupa gust

Prepararea ciorbei pas cu pas

  • Incepi prin a spala bine carnea de curcan de tara si o pui la fiert intr-o oala mare cu aproximativ 3 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, vei observa ca la suprafata se formeaza spuma. O indepartezi cu o spumiera pentru ca supa sa ramana limpede. Lasa carnea sa fiarba cam 50 de minute, pana devine frageda.
  • In timp ce fierbe carnea, curata si taie legumele in bucati potrivite: morcovii, telina, patrunjelul radacina, ardeiul si ceapa. Dupa ce carnea a fiert suficient, adauga legumele in oala si lasa-le la foc mediu. Vei vedea ca deja mirosul devine irezistibil!
  • Dupa aproximativ 20 de minute de cand ai pus legumele, adauga rosiile taiate cubulete si rosiile din conserva. Tot acum poti sa pui sare si piper.
  • Cand toate legumele sunt aproape fierte, adauga taiteii de casa. Daca ii pui prea devreme, o sa se inmoaie prea tare si sa se dezintegreze. Lasa-i sa fiarba cam 5-7 minute, apoi opreste focul.
  • La final, dupa ce ai oprit focul, adauga o mana de verdeata proaspata. Presara deasupra patrunjel si leustean proaspat tocate. Ciorba ta de curcan de tara cu taitei e gata de servit!

Cum o servesti?

Ciorba de curcan de tara cu taitei e perfecta calda, servita cu o lingura de smantana si ardei iute. Pune pe masa si cateva felii de paine de casa sau o mamaliguta fierbinte – combinatia e pur si simplu delicioasa!

Sfaturi pentru o ciorba perfecta

  • Foloseste carne de curcan de tara cu os, e intotdeauna o alegere buna pentru ciorba.
  • Nu fierbe taiteii prea mult. Taiteii de casa se fierb repede, asa ca e bine sa-i adaugi chiar la final, cand ciorba e aproape gata.
  • Daca ai ocazia sa folosesti legume de la tara, fa-o! Morcovii, telina si patrunjelul de gradina sunt mult mai gustoase in comparatie cu cele din comert.
curcan de tara

De ce e bine sa gatesti cu ingrediente de la tara?

Ingredientele de la tara, cum e si carnea de curcan de curte, sunt mai sanatoase si mai gustoase, fiind folosite cat mai putine de chimicale in producerea lor. In plus, sustii producatorii locali si te asiguri ca familia ta primeste mancare naturala.

Fiecare lingura din ciorba asta o sa te duca cu gandul la mesele din copilarie, cand totul era simplu si natural.

Pentru o ciorba de curcan cu adevarat savuroasa, alege carnea de curcan de tara de la Ograda Verde. Proaspata, crescuta responsabil, aroma inconfundabila si sanatate in fiecare lingura.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!