Cum am mai spus şi în articole precum acesta, întotdeauna avem cel puţin două variante pentru care putem opta atunci când suntem puşi în situaţia de a face o alegere. Alegerea pe care o facem provoacă o reacţie în lanţ a acţiunilor viitoare pe care le întreprindem. Imaginaţi-vă un sistem piramidal: sunt două piramide cu vârful în jos, unde vârful fiecăreia dintre ele este una din cele doua opţiuni pe care le avem, iar baza se află undeva în infinit. De ce spun infinit? Pentru că independent de voinţa noastră, acţiunile pe care le întreprindem, având efect şi asupra celorlalţi, efectul este incomensurabil şi interminabil. Ca un fel de perpetuum mobile.
În urmă cu foarte puţin timp am avut şansa să fac o alegere care mi-a oferit oportunitatea de a cunoaşte un om extraordinar. Datorită lui am cunoscut alţi oameni, datorită cărora voi cunoaşte alţii. Este exact efectul despre care vorbeam mai sus.
Alegerea pentru care optăm este extrem de importantă, întrucât te poate introduce într-un sistem de valori superior propriului tău sistem şi din care poti învăţa. În asta constă esenţa întregii noaste existenţe: în a învăţa!. Indiferent ce facem. Bun sau rău.Nu ne oprim niciodată din învăţat. De cele mai multe ori din nefericire învăţăm din greşeli.
Deşi scopul aparent al muncii unui om sunt banii, ei nu sunt altceva decât instrumentul prin care ne atingem scopurile reale.
Vreau să câştig bani să îmi pot permite o excursie. Ok. Vreau Bani. Dar nu banii sunt scopul final, ci excursia. Banii sunt instrumentul. De ce am nevoie de excursie? Aparent pentru deconectare din rutină, pentru relaxare. Dar ce se întâmplă după ce excursia se încheie? Îmi rămân amintirile: locuri, oameni, întâmplări. Asta înseamnă că am mai învăţat ceva! Informaţiile pe care le cumulezi se numesc cunoştinţe, iar cunoştinţele implică procesul de învăţare.
Dacă îţi doreşti ceva, visezi ceva anume, dar nu ţi-ai făcut un scop din a îţi îndeplini visul, înseamnă că nu ai găsit motivarea pentru a o face. După cum mi-a spus cineva: puterea cu care tu transmiţi universului dorinţa ta este puterea cu care ţi se va îndeplini dorinţa. Dacă spui: „Mda… mi-ar plăcea.„, universul îţi răspunde: „Mda… poate vei avea.„. Totul depinde de tine. De cât de puternică este dorinţa ta. De cât de mult te implici în îndeplinirea dorinţei tale.
Pentru asta este impetuos necesar să îţi găseşti motivaţia supremă. Şi foarte important este să reuşeşti să nu o pierzi în timp. Depinde de tine.
Găseşte-ţi visul. Gândeşte-te cât de important este. Ce loc ocupă în viaţa ta. Apoi descoperă adevăratul motiv pentru care îţi doreşti acel lucru. Dacă vei face asta şi vei avea suficient de multă voinţă pentru a nu ceda, visul tău este ca şi împlinit!
Viitorul este suma paşilor pe care-i faceţi, inclusiv a celor mici, ignoraţi sau luaţi în râs.
– Henri Coandă
Un răspuns
wow
inca o persoana ca si mine care crede cu tarie in a invata!
🙂