Știai că starea ta de spirit este influențată într-o mare masură de ambianta din casă?
Casa ta dacă este decorată necorespunzător îți poate da o stare de nervozitate, câteodată neexplicabilă. În loc să te simți relaxată când ajungi acasă, te încarci cu energii negative și îți dă o stare de melancolie. Când ajungi acasă după o zi grea de lucru, în loc să stai relaxată să faci ceea ce-ți place, te apuci să faci curat, să tot schimbi lucrurile între ele, îți cauți de treabă.
În schimb dacă locuința este amenajată cu bun gust mai ales dacă te-ai ocupat tu personale de orice detaliu, va fi o plăcere să ajungi cât mai repedea acasă. Te încarci cu energie privind detaliile ce te înconjoară și cu mare drag te apuci să faci ceea ce-ți face plăcere.
Urmează să-ți prezint căteva mici detalii despre cum să ne amenajăm locuința singuri fără să apelăm la un design interior.
1. Decorează fiecare cameră într-o tematică.
Recent am fost cazați la Brașov într-un apartament ce se închiriază în regim hotelier. Livingul cât și tot mobilierul era decorat cu tematica travel. O idee superbă, mai ales pentru mine, doarece eu iubesc să călătoresc și nu mă mai săturam de admirat tablourile și hărțile de pe perete.
Îți poți amenaja fiecare cameră într-o tematică care te pasionează. Livingul ar putea fi, de ce nu, pe travel. Baia – decorat ca la mare, orice detaliu să-ți amintească de vacanțele de la mare. Dormitorul poate fi dus în ideea vintage. Mobila din dormitor poate fi vintage și probabil câteva detalii din decorare le poți găsi pe la bunici.
2. Flori, multe flori
Dacă iubești florile, casa ta probabil va fi invadată de mireasma florilor. Sunt unele persoane care îngrijitul florilor îi relaxează. Și chiar dacă nu iubești florile, e musai să ai câteva în locuința ta, chiar dacă sunt flori artificiale. Florile îți schimbă starea și te fac să te simți bine. Poți face din balconul tău o mică florărie, dacă îți plac florile foarte mult, sau pur și simplu să ai măcar în living câteva flori decorative. Un cactus n-ar trebui să lipsească de lângă calculator sau televizor.
3. Cât mai multă lumină naturală
În primul rând economisim la energia energetică, în al doilea rând este mult mai sănătos să te afli într-o cameră cu multă lumină naturală și bine aerisită. Aerisește cât de des posibil locuința și lasă lumina naturală să pătrundă în camere, nu o bloca cu dulapuri sau rafturi. Evită să pui orice mobilier lângă ferestre și amplasează pe pereții opuși. Draperiile pot fi deschise toată ziua și chiar dacă stai la parter. 🙂
4. Evită mobilerul mare și cu multe dulapuri
Dacă nu ai o familie numeroasă și nu ai, încă, multe obiecte, ai putea să renunți la mobilerul mare care ocupă mult spațiu. Erau în modă în anii trecuți ca în living să ai dulapuri mari cât tot peretele, cu multe sertare și loc special pentru pahare. Depozitam toate nebuniile în dulapurile acelea, lucruri inutile care doar ocupau locul în casă, era o mică debara. Dacă ai și obiecte care nu le mai folosești, le poți vinde sau de ce nu, dona. Scapi de obiectele pe care nu-ți mai sunt utile și faci și un bine comunității. Se vor găsi familii care le vor da un rost acestora.
Astfel poți opta pentru un mobilier mic, drăguț și cu bun gust. Chiar și cea mai mică cameră va părea mare doar dacă nu ai încărcat-o inutil cu obiecte nefolositoare.