Una dintre tehnologiile fara de care nu am putea trai este cea inglobata in masina de spalat rufe. Prezenta in aproape toate casele, aceasta masina reuseste sa ne scuteasca de ore intregi de munca si sa curete fiecare piesa textila mult mai eficient decat am face-o manual.
Cei care sunt in procesul de achizitie a unei masini de spalat rufe se vad pusi in fata a zeci de optiuni, care mai de care mai atractive. Exista o multime de branduri, o multime de dotari, dimensiuni diferite si moduri diferite de spalare.
Cum se alege cea mai buna masina de spalat rufe?
Inainte de achizitia unui astfel de produs electrocasnic specialistii recomanda o analiza atenta a specificatiilor si o analiza atenta a locului in care urmeaza sa fie pozitionata masina.
Cea mai buna masina de spalat rufe este cea care se integreaza cat mai bine in spatiul pentru care este destinata si reuseste sa se dovedeasca eficienta in curatarea tuturor tesaturilor.
Printre elementele de care trebuie sa se tina cont se numara urmatoarele:
1. Tipul de masina de spalat. In general, masinile de spalat sunt impartite in 2 categorii: cele cu incarcare frontala (sunt cele mai intalnite) si cele cu incarcare verticala. Acestea din urma sunt potrivite doar in situatia unui spatiu mic, care nu ofera posibilitatea deschiderii usii pe orizontala. Cele mai recomandate masini sunt cele cu incarcare frontala, deoarece au o capacitate mai mare, sunt mult mai numeroase si in general, apartamentele sau casele noi sunt gandite pentru o astfel de varianta.
2. Consumul de resurse. Este foarte important ca masina de spalat rufe sa consume cat mai putina energie si cat mai putina apa. Chiar daca diferentele de consum dintre masini par mici, mai ales atunci cand vine vorba despre o singura spalare, in timp acestea pot deveni considerabile. Este bine sa fie cautata o masina de spalat cu clasa de eficienta energetica A++.
3. Tehnologia folosita pentru spalare. Exista 3 tipuri de masini de spalat rufe: cele automate cele semiautomate si cele manuale. Cea mai intalnita varianta este cea automata, deoarece implica un consum mic de timp si de energie. O astfel de masina face absolut totul, incepand cu spalatul, continuand cu limpezitul si terminand cu storsul si chiar uscatul. In cazul masinilor semiautomate stoarcerea rufelor cade in responsabilitatea utilizatorului iar cele manuale ofera doar un mic ajutor de-a lungul spalarii.
4. Functii cu care este echipata. Masinile de spalat moderne pot fi echipate cu tot felul de functii interesante, cum ar fi detectarea greutatii incarcaturii si spalarea eficienta in functie de aceasta, protectia culorii din haine sau optimizarea spalarii in asa fel incat sa fie cat mai ecologica. Este importanta o analiza atenta a fiecarei functii si a fiecarui program de spalare, mai ales daca volumul hainelor ce trebuie sa fie spalate este unul mare.
Exista si alte detalii importante, precum zgomotul generat, viteza de centrifugare si evident, pretul. In general, pretul trebuie sa fie luat in calcul doar dupa ce s-au bifat toate celelalte criterii, deoarece diferentele de cost dintre masinile de spalat nu sunt chiar atat de mari precum diferentele de dotari.