Negativisme… Gândul este energie; poţi clădi o lume sau o poţi distruge doar prin modul de a gândi. (Susan Taylor)
Fiecare corp viu este înconjurat de un câmp energetic. În funcţie de o seamă de factori, acesta poate fi negativ sau pozitiv.
Conform artei “feng shui” (considerată de unii chiar ştiinţă), un foarte complex studiu al energiei existente făcut de chinezi, energia fiinţelor şi obiectelor ce ne înconjoară poate influenţa energia proprie.
Transferul necontrolat de energie dezechilibrează energia proprie. De exemplu, “deochiul” este o dezechilibrare energetică.
Sunt sigură că aţi auzit de “Vampirii energetici”. Sunt acei oameni care se “hrănesc” cu pozitivitatea celor cu care intră în contact.
Să luăm de exemplu discuţia a doua persoane. Una dintre ele işi expune problemele celeilalte. Să le spunem ”vorbitor” si “ascultător”
În funcţie de anumiţi factori, cum ar fi gradul de implicare şi agresivitatea ”vorbitorului” , “ascultătorul” poate fi bombardat cu energia negativă de care acesta se eliberează. Cu cât atitudinea este mai agresivă şi gradul de implicare mai mare, cu atât ascultătorul este mai afectat.
Nu vi s-a întamplat niciodată ca, dupa ce aţi stat de vorbă cu cineva care vi s-a plâns, să vă umpleţi de nervi fără niciun motiv concret, nefiind implicaţi efectiv în problema respectivă?
Genul ăla “îţi spun ţie, că n-am cui” şi care crede că dacă spune ce-l doare se linişteşte…
De fapt, ăsta este transferul de energie despre care vorbeam.
Unii au “darul” de a se plange tot timpul! Aceia sunt cei mai periculoşi!
Dacă “ascultătorul” conştientizează pericolul şi are puterea să se detaşeze abordând obiectivismul, se poate feri de acest transfer de energie negativă.
Zilnic ne confruntăm cu situaţii în care suntem în pericol să ne încărcăm negativ.
Să luăm de exemplu celebrele “Ştiri de la ora 5”. Aţi auzit cu toţii de ele, sunt sigură! Modul în care ele sunt expuse este atât de personal şi de agresiv, încat subconştientul privitorului implicat în vizionare este pur şi simplu atacat de aceste informaţii nocive. Ele trec peste limita ideii de informaţie şi devin evenimente la care cei din faţa televizorului participă emoţional.
Felul în care gândim este un alt element care contribuie la dezechilibrul armoniei. Ne va face mai sensibili emoțional.
O carte care tratează acest subiect este cea a lui Brian Tracy: „Schimbând gândirea, îți schimbi viața„. Carte pe care o recomand cu drag.
Dar ce trebuie să facem pentru a evita încărcarea negativă?
Păi, am putea, de exemplu, să ne păstrăm obiectivismul atunci când prietenii ne fac confidenţe. Această atitudine nu reprezintă lipsă de interes faţă de prietenul respectiv. Nici nu vă pune la îndoiala prietenia. O faceţi doar pentru a vă proteja.
Am putea, de asemeni, să evităm accesarea de informaţii negative. Intoxicarea inutilă cu lucruri nu numai nefolositoare, ci nocive de-a dreptul.
Sau să evităm să ne expunem realizările sau eşecurile ostentativ, oricui. Adică să nu devenim “vorbitori”. Părerile celorlalţi pot creea un adevărat dezechilibru.
Cum spunea Picasso: Tot ceea ce-ţi poţi imagina, este real .
Asa că ai grijă ce-ţi imaginezi. Să fie “de bine”
13 răspunsuri
negativismul exacerbat a fost motivul pentru care am renuntat de mult timp la TV si ziare, iar mai recent la forumul bestjobs, unde eram f activ
interesant este ca atunci cand renunti la lucrurile care iti aduc mult negativism in casa si in viata, rezultatele se arata aproape imediat
am scris si pe blog despre asta, va aparea maine articolul
http://www.concediaza-ti-seful.ro/?p=3787
Da e adevarat,ca de multe ori de la televizor ne incarcam negativ… dar exista o metoda eficienta de „a lua
viata la misto” cum se zice:D. Adica fara sa fim neseriosi constienti de prostiile unora sa ne amuze mai mult
decat sa ne lasam afectati de necinstea si prostiile acestora, si sa ne gandim ca nu au minte, nefiind aroganti, fiind constienti si de propriile noastre greseli judecand cu masura dupa caz…Sau cum mai era o replica si in filmul Gladiatorul, sa avem aceeasi atitudine ca in film…”moartea (in cazul nostru „moartea” sufleteasca prin negativism) ne zambeste tuturor, tot ce un om poate sa faca este sa zambeasca inapoi”.Asta inseamna sa fim senini pastrandu-ne rabdarea si curajul pentru a face fata tuturor negativismelor care ne inconjoara si pe care si noi le transmitem inconstient la randul nostru fiecare dupa
contributia lui, mai mare sau mai mica. Si nu in ultimul rand sa fim solidari unii cu altii sa promovam lucruri pozitive sa fim capabili sa luptam eficient impotriva lucrurilor negative transforamndu-le in lucururi pozitive.
🙂 foarte bun articol. Felicitari.
Multumesc!
Abia astept sa-l citesc! 🙂
Deocamdata pagina nu este accesibila.
normal ca nu e accesibila, articolul e programat pt maine 😉 🙂
As crede ca incarcarea negativa este efectul obtinut in spatele „filtrului de polarizare” prin care privim lumea.
Adica ma gandesc la urmatoarea metafora: suntem un magazin cu vitrine mari, in care bate soarele (informatia). Daca incercam sa facem o fotografie a interiorului, dinspre strada, adica din exterior, tot ce obtinem este o lumina mare, care vine dinspre geamuri. Irelevant.
Daca montam in fata obiectivului un filtru de polarizare, pe care il rotim lent, ajungem la o anumita pozitie a sa, in care lumina reflectata de geamuri poate fi complet anulata – noua fotografie ne dezvaluie acum intreg interiorul magazinului, ca si cum geamurile nici nu ar mai exista. Tot(!) interiorul nostru, ca magazine.
„Filtrul de polarizare” este alcatuit din temerile noastre si, din toata informatia cu care suntem bombardati, acesta selecteaza doar planurile ce corespund cu orientarea spaimelor noastre, constientizate sau nu.
La modul ideal, un om fara spaime este un om fericit, caci lui nu i se dezvaluie niciodata continutul(posibil terifiant) al interiorului sau. Si cand se uita la el insusi, nu vede decat acea lumina orbitoare, mare si alba. Dupa care isi continua trecerea mai departe. Fotografiile sunt inutile.
Cine nu se descurca cu „filtrul”, poate aseza inaintea lui ironia, autoironia, cinismul, adica tot felul de chestii care tin de simtul umorului si de inteligenta. Este o buna metoda de a ne proteja ochii, adica mintea, de toate treburile nasoale. E ca si cum ai pune capacul de protectie peste obiectiv. Preventiv, impotriva zgarierii.
Si mai exista o categorie: cei care nu folosesc deloc aparatul de fotografiat, dar care, manati de o curiozitate pisiceasca, isi lipesc nasul de vitrina, isi pun mana streasina deasupra ochilor mijiti si scruteaza, strambandu-se, penumbra interioara. Despre ei, habar n-am ce sa spun.
Asa. Deci. Incarcarea negativa vorbeste despre activarea unor tenebre interioare, asa cred.
Are vreo logica ? Pentru ca daca n-are, imi este imposibil sa mai cred asa ceva.
Adrian!
Ai fi putut scrie un articol! 😀
Multumesc mult pentru comentariu si pentru interes!
Imi place articolul. As adauga ca energiile nu numai ca ne influenteaza starile, dar au efect si asupra sanatatii noastre.
Socrela si statul in aceeasi locuinta cu socrela ma va distruge… sigur ca ma contrazic… ca nu pun la suflet si ca nu dau 2 lei pe vorbele si povestirile ei…..dar tranca tranca asta ca o moara stricata ma oboseste asa de tare… si chiar nu ma afecteaza problemele imaginare si supranegamegainchipunare ale dansei…pff…inca un pas in calea fericirii mele si totul va fi happy evolution…pasul?
Mai avem un pic si este gata noua locuinta…. urati-mi succes! De 4 ani astept sa plec… stau ca pe ace zilnic… parca astept ceva.. in fiecare zi… urati-mi succes am nevoie de ganduri pozitive, mai avem un pic…. si picul asta e al naibii de greu si lung…
Cel mai bine nu ne mai ascultam problemele unii altora si gata adio negativitate. Mai cred ca o persoana poate fi afectata ca nu prea suporta problemele altora din cauza ca are ea mai „multe”?, sau gradul de suportabilitate e si in functie de expierentele complicate de viata gestionate „bine” si de cati nervi ai „buni” sau „rai”.In definitiv vampiri energetici suntem cu totii in felul nostru si numai cei mai „profitori” dintre noi
sunt cei mai nocivi.Trebuie sa invatam sa ne acceptam pe noi si unii pe altii atat cat trebuie si s-a terminat cu negativismele, cel putin cele mai periculoase. Sau poate ca trebuie sa mai fim si singuri sa ne reincarcam bateriile, nu televizor si nimeni prin preajma, prin analiza gandurilor prin meditatie, ca ne influentam reciproc la nivel de subconstient (o personalitate „absoarbe” pe alta) caci nu ne dam seama si de cele mai multe ori in mod negativ, poate si pentru ca ne raportam la suferinte in mod gresit neinfruntandu-le ci fugind de ele, din cauza ca vrem sa parem puternici si ne mintim. Eu personal am sa acult din problemele altora ca nu e bau bau pentru mine asta, doar daca am alte probleme si nu pot face fata…Fara empatie lumea in care traim n-o sa fie mai buna, daca fugim de problemele altora sau ale noastre pana la urma ne ajung din urma, iar la nivel de constiinta o sa fim tot mai afectati si in final vom avea parte tot de nefericire si nenoriciri care se intampla in viata fiecaruia si ne afecteaza mai mult sau mai putin pe fiecare.