Robert Murray: Mentorul are un rol esențial în dezvoltarea unei cariere de succes! Robert Murray, expert internațional în leadership și dezvoltare personală vine în România în perioada 19-21 octombrie la Enlightening Leadership Series, un program cu 3 module, care va avea ca teme principale: Personal Brand Development and Management, Executive Selling și Executive Coaching.
Până la eveniment, Robert Murray explică importanța mentoratului și rolul mentorului în dezvoltarea unei cariere de succes.
Un material realizat de Robert Murray
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru cariera ta este să îți iei un mentor care să te ajute să îți construiești propriul drum. Mi se pare incredibil că sunt puțini aceia care lucrează cu un mentor, mai ales că este cu adevărat valoros pentru succesul în carieră. Iar statisticile arată că doamnele stau și mai prost la acest capitol. Da, bărbații pot conduce kilometri în șir fără direcție și nu opresc să ceară coordinate nimănui și, cu toate astea, este de două ori mai probabil ca un bărbat să aibă un mentor decât o femeie. Ce părere aveți de asta?!
Eu sunt mentorul câtorva lideri tineri. Am tot fost de-a lungul carierei mele. Îmi face plăcere și este o bună modalitate de a da înapoi ce am primit. La rândul meu, am avut mai mulți mentori pe parcursul carierei mele și continui să am.
Să găsești un mentor nu este atât de greu pe cât pare. Iată pașii principali:
- În primul rând caută o persoană pe care o respecți și care a reușit ceva ce ți-ar plăcea să înveți.
- Apoi pur și simplu întreabă dacă ar vrea să îți fie mentor.
Atât e de simplu.
Iată care este cheia: nu te aștepta ca această persoană să pună praf magic pe tine sau să te stropească cu apă sfințită pentru ca tu să dobândești subit înțelepciune și să ai succes. Vechile reguli se aplică în continuare- dacă vrei ceva, trebuie să muncești pentru acest lucru.
Următorul pas, după ce ai găsit un mentor, este să lucrezi cu mentorul tău să descoperi ce îți dorești cu adevărat și ce direcție vrei să ia cariera ta. Cei mai buni mentori te vor scoate din zona ta de confort și te vor ajuta să cauți profund în tine pentru a descoperi, plănui și executa propria strategie de succes.
Într-un final, vei dori ca împreună cu mentorul tău să explorați următoarele zone:
- Relații- Sunt relații în viața ta care te ajută să ajungi acolo unde îți dorești și relații care te țin în loc.
- Abilități interpersonale- Felul în care relaționezi cu ceilalți, ca discipol, coleg sau lider.
- Obiective- Care sunt obiectivele tale? Sunt realizabile? Sunt măsurabile? Care este calendarul?
- Strategie- Orice lider sau om de afaceri trebuie să înțeleagă strategie și nu este fizică cuantică. Cele mai bune strategii sunt simple și ușor de executat. Caută un mentor care să înțeleagă asta și care știe cum sa te ajute.
- Concentrează-te pe acțiune. – Un mentor bun o să te încurajeze să acționezi. Nu o să aibă răbdare cu scuzele. Dacă nu ești decis să lupți pentru a-ți atinge obiectivele, nu ocupa timpul mentorului inutil.
După ce ai început să lucrezi cu un mentor, când rezultatele se văd deja, devino tu însuți un mentor și descoperă astfel noi modalități de a te dezvolta!
Mai multe informații găsiți pe pagina evenimentului iar pentru o reducere de 10% trebuie să menționați că ați aflat informația de pe Motivonti.