Acasa » Atitudine » O lecție pe zi » 10 limitari pe care le auzi din jur când vrei să-ţi urmezi visele

10 limitari pe care le auzi din jur când vrei să-ţi urmezi visele

Limitari in calea visurilor tale.

Când eşti pe punctul de a face primii paşi în călătoria ta către îndeplinirea lucrurilor pe care ţi le doreşti, oamenii din jur şi chiar şi cei care ţin la tine, vor avea tendinţa să-ţi ofere nişte sfaturi foarte neproductive. Ei nu fac asta având vreo intenţie negativă în spate, ci doar pentru că nu înţeleg imaginea de ansamblu, adică ceea ce înseamnă pentru tine pasiunile, dorinţele şi obiectivele pe care le-ai ales. Cel puţin deocamdată, ei nu înţeleg că pentru tine, ceea ce vei obţine în urma acestei călătorii merită riscul pe care ţi-l asumi.

Aşa că încearcă să te protejeze de posibilitatea unui eşec, ceea ce are ca efect secundar şi împiedicarea ta în a mai face ceva pentru visul tău.

Mai jos ai cele mai întâlnite 10 limitări pe care este foarte probabil să le auzi de la cei din jur atunci când iei decizia să-ţi urmezi visele şi cum poţi să le faci faţă:

1. Va trebui să munceşti din greu, singur.
Cred că sunt foarte puţine lucruri pe care ai putea să le faci în domeniul afacerilor şi să reuşeşti de unul singur. De fapt, nu-mi vine niciun exemplu acum în minte. Dacă ai unul, lasă-mi un comentariu mai jos. De cele mai multe ori, o afacere sau un vis este alcătuit din efortul susţinut al mai multor oameni. Astfel, în funcţie de oamenii pe care îi ai alături, aceştia îşi vor lăsa amprenta asupra modului tău de a fi. Dacă îţi petreci timpul cu oameni nepotriviţi, aceştia te vor afecta într-un mod negativ. Însă dacă ai alături oameni competenţi şi potriviţi în ceea ce fac, vei observa că şi tu vei avea acea energie şi dorinţă să faci lucrurile să se întâmple, chiar mai mult decât dacă ai face totul singur. Găseşte-ţi oamenii potriviţi alături de care să lucrezi, astfel încât împreună să aveţi un impact pozitiv în vieţile voastre cât şi în vieţile celor cu care intraţi în contact.

2. Nu ai acces la resursele potrivite astfel încât să obţii ceea ce-ţi doreşti.
Asta îmi aduce aminte de una din poveştile mele preferate: Robinson Crusoe. Din această poveste am învăţat că cel mai important lucru este să te descurci cu resursele pe care le ai şi să nu visezi la ceea ce ai putea avea. Un exemplu din lumea muzicii este Ray Charles care şi-a fructificat simţul auditiv punând în evidenţă pasiunea sa pentru muzică. Alt exemplu în aceeaşi situaţie este Stevie Wonder. Înţelegi ce vreau să spun?

3. Doar câţiva reuşesc şi tu nu ai noroc.
Poate cineva să ştie asta cu certitudine? Poţi să ştii asta fără ca măcar să încerci? Poate că dintre acei “norocoşi”, cei care au reuşit de fapt au fost persistenţi şi au făcut ceva în privinţa lucrurilor pe care şi le-au dorit. Au fost determinaţi şi au avut acea dorinţă pe care o ai şi tu acum. Depinde de tine dacă îţi doreşti sau nu să-ţi dai o şansă reală să fii printre cei care reuşesc.

4. Într-o zi vei putea să faci ceea ce-ţi doreşti. Însă până atunci, trebuie să revii cu picioarele pe pământ şi să fii responsabil.
Probabil că prima întrebare care-ţi vine în mine este următoarea: “Când va veni acea ‘într-o zi?’”. Ideea că această ‘într-o zi’ este o generalizare care nu se ştie când se va întâmpla. Astăzi este singura zi pe care sigur o ai la dispoziţie şi astăzi este cel mai bun moment să te apuci să faci ceea ce-ţi doreşti. Sunt convins că eşti în această viaţă cu o misiune specifică şi prin faptul că amâni să faci ceva pentru acel posibil ‘într-o zi’, este un lucru iresponsabil. Aşa că lasă ca ziua de astăzi să fie prima zi în care ai făcut primul pas în călătoria ta către ceea ce-ţi doreşti.

5. Este mai sigur să rămâi la locul de muncă pe care-l ai acum.
Păi, e mai simplu să nu faci nimic şi să rămâi exact acolo unde eşti acum. În acest mod poţi să fii sigur că iei toate visele pe care le ai şi le laşi să se ducă pe apa sâmbetei. Ţine minte că dacă joci mereu la sigur, nu înseamnă că asta este cel mai bun lucru pe care ai putea să-l faci.

6. Dacă pleci pe acest drum şi nu-ţi iese, s-a dus naibii totul.
Neapărat trebuie să fie aşa? Desigur că nu. Această afirmaţie nu se bazează pe nimic. De fapt, dacă lucrurile nu ajung să fie aşa cum ţi-ai dorit, probabil că cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să revii la lucrurile pe care le faci acum.

7. N-ai cum să reuşeşti!
Să ştii că asta este foarte posibil dacă nu faci absolut nimic. Sunt multe lucruri care par imposibile doar pentru că nimeni nu a reuşit să le facă, încă. Până nu demult, nimeni nu credea că este posibil să mergi cu o maşină mai repede de 160 km/h. Acum probabil ne uităm la acea afirmaţie şi ni se pare ridicolă. Astfel, dacă îţi doreşti ceva anume şi cineva spune că nu se poate, cel mai probabil acea persoană vorbeşte despre ea însăşi, dacă ar fi fost în locul tău. Dacă te dedici cu adevărat să obţii un anumit rezultat, îţi dai o şansă reală ca să obţii acel lucru.

8. Dacă dai greş, asta este foarte rău.
În NLP şi nu numai există o vorbă: Nu există eşec, există doar feedback. Asta înseamnă că aşa numitele momente de eşec sunt de fapt pietre de temelie şi lecţii care te învaţă cum să faci mai bine data viitoare. Indiferent unde ajungi, vei fi exact acolo unde trebuie să fii. Fie reuşeşti sau înveţi o lecţie importantă din acea situaţie. Este o situaţie win-win, nu-i aşa? Printre cele mai mari greşeli pe care le-ai putea face este să nu faci nimic, pentru că îţi este prea teamă să nu faci o greşeală. Ţine minte următorul lucru: Dacă nu poţi să faci faţă unui eşec, este puţin probabil că vei face faţă situaţiei atunci când vei avea succes.

9. Înainte să te apuci să faci ceea ce-ţi place, ai nevoie de mai mulţi bani
Să ştii că banii nu joacă rolul cel mai important, ci un plan bine pus la punct. După ce ai planul, ştii exact de ce buget ai nevoie. Dacă este nevoie să renunţi la locul de muncă pe care-l ai ca să-ţi urmăreşti visele, atunci elimină toate costurile inutile din viaţa ta şi calculează-ţi minimul absolut de care ai avea nevoie pentru a duce o viaţă decentă. Dacă îi vei observa pe cei care au avut succes şi care au urmat drumuri similare, vei avea foarte multe de învăţat. Apoi, un lucru important este să faci paşi mărunţi pe care poţi să-i faci acum. Nu-i neapărat nevoie să ai o sumă de bani chiar acum sau că ar trebui să-ţi dai demisia în următoarele zile pentru a-ţi urmări visele. Înainte de a face un pas important, gândeşte-te dacă nu cumva sunt lucruri pe care poţi să le faci acum cu banii şi timpul pe care-l ai disponibil, lucruri care să servească scopului tău.

10. O să munceşti din greu mult timp de acum înainte.
Poate că aşa şi va fi. Însă poţi să fii sigur că o să merite fiecare minut! Probabil că-ţi dai seama că faci o muncă cu care rezonezi atunci când observi că-ţi place să faci acea muncă dificilă. Cât timp eşti în acord cu tine însuţi şi acţionezi în funcţie de convingerile şi valorile tale, vei observa că muncind cu pasiune, vei reuşi să faci mult mai multe lucruri. Cred că cel mai important aspect dintre toate este că nu te vei trezi peste câţiva ani muncind într-un domeniu pe care-l deteşti şi întrebându-te cum vei reuşi să faci acest lucru pentru următorii 30 de ani? Aşa că dacă observi că munceşti din greu dar îţi place fiecare minut din această călătorie, continuă să faci asta. Cel mai probabil că lucrezi pentru ceva măreţ ce urmează să iasă la iveală. Asta pentru că munca multă nu este grea atunci când îţi concentrezi atenţia pe lucrurile care te pasionează.

Evită să bagi în seamă sfaturile care te trag în jos şi sunt sigur că vei avea tot ceea ce ai nevoie ca să-ţi urmezi visele.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!