Acasa » Dezvoltare personală » Creativitate » 10 moduri de a repara laptopul de unul singur

10 moduri de a repara laptopul de unul singur

În ciuda faptului că producătorii de notebook-uri au construit sistemele acestora rezistente la cei mai diverși factori, există mai multe riscuri și semnale de uzură. Oricare dintre aceste semne pot costa timp și bani. Din fericire, unele defecțiuni ale laptop-urilor pot fi soluționate foarte ușor prin apelarea la serviciile de reparații laptop sau chiar pot fi soluționate independent.

Pentru aceasta am stabilit o lista de probleme des întîlnite și câteva sfaturi pentru a le soluționa.

  1. Supraîncălzirea
  • Simptome : Calculatorul se blochează, îngheață.
  • Soluţie: Curăţă găurile pentru aer, actualiză BIOS-ul.

Supraîncălzirea poate reduce performanţa laptop-ului. Fiecare calculator generează foarte multă căldură, laptop-urile fiind deosebit de sensibile la supraîncălzire din cauza dimensiunilor mici şi lipsa de ventilație. Praful excesiv poate bloca orificiile şi priva sistemul de aer rece pentru ca acesta să se răcească. Această problemă poate fi rezolvată prin curățarea permanentă a ventilatoarelor cu soluțiile speciale. Pentru a preveni acumulările de praf poate fi pusă o pînză specială pentru filtrarea aerului. Dacă aceste soluții nu funcționeză atuci trebuie să actualizați BIOS-ul .

  1. Hard-disk lent
  • Simptome : Sarcinile se execută foarte greu
  • Soluţie: Defragmentarea discului

Această problemă poate fi rezolvată cu uşurinţă folosind built-in instrumentul Windows numit disc Defragmenter. Puteţi accesa acest program prin meniul de programe în folderul accesorii sau instrumente de sistem. Pur şi simplu faceţi clic pe butonul de analiză pentru a vedea dacă unitatea de disc necesită defragmentarea, şi apoi faceţi clic pe defragmentare pentru a începe.

  1. Bateria nu ține foarte mult timp încărcată
  • Simptome: Laptop-ul rulează numai câteva minute după ce este scos din priză
  • Solutie: Înlocuire baterie

După ciclul lor de viață , bateriile de tip lithium-ion pot pierde abilitatea de a se ține încărcate. Cea mai bună soluție este înlocuirea acestora cu altele noi. Sunt diferite site-uri de unde poți comanda orice model de baterie .

  1. Memorie insuficientă
  • Simptome: Performanţă lentă atunci când se utilizează mai multe aplicații
  • Soluţie: RAM-ul

Aceasta este o opţiune disponibilă pentru utilizatorii care doresc să depăşească problema de memorie insuficientă. Fiecare sistem are o capacitate maximă de RAM porturi. Astfel poți instala singur o plăcuță de memorie RAM pentru a mări volumul de memorie.

  1. Tastatura nu funcționează
  • Simptome : Tastele nu funcționează sau au fost pierdute
  • Soluţie: Înlocuiţi tastatura

Tastaturile – locul de abuz pentru orice laptop, fie la tastare sau vărsarea de cafea. Ca urmare, tastele adesea pot deveni desprinse sau uzate. Din fericire, tastaturile pot fi înlocuite foarte ușor cu altele noi . Aceste pot fi cumpărate din centrele service laptop.

  1. Nu se poate conecta la o reţea Wireless
  • Simptome: Nici o conexiune la Internet, pauze în timpul navigării
  • Soluţie: Asiguraţi-vă că rețeaua fără fir este pornit, asiguraţi-vă că router-ul difuzează numele rețelei (SSID)

Unele laptop-uri au un buton extern sau switch, separat de setări software, pentru a permite conectivitatea wireless. Întotdeauna asiguraţi-vă că acesta este pornit.

  1. Viruși sau Spyware
  • Simptom: Pop up-uri excesive, descărcări lente
  • Soluţie: Instalaţi programe antispyware, utilizaţi antivirus

Nimic nu poate paraliza sistemul ca virușii . Prima linie de apărare este întotdeauna prevenirea. Sunt o mulțime de programe antispyware care pot fi instalate gratuit.

  1. Driverele Video învechite
  • Simptome : Video deformat sau distorsionat
  • Soluţie : Descărcaţi cele mai recente drivere

Mulţi producători de laptop-uri ofera pachete de instalare care vă dau cele mai recente drivere şi oferă unelte automate pentru a actualiza restul programelor.

  1. Pixeli blocați
  • Simptome: Puncte verzi sau roşii pe ecran
  • Soluţie: Masaj de îndepărtare a pixelilor morți

Se ia un material moale, ca o pânză, şi ștergeți uşor într-o mişcare circulară în jurul pixelului blocat. Efectuarea acestui truc va face ca acel pixel să se aprindă în mod corespunzător.

  1. System Crash
  • Simptom: Laptop-ul nu se pornește
  • Soluție: Îndepărtaţi unitatea hard disk şi puneţi-l într-o incintă externă. Rulează Checkdisk.

Majoritatea oamenilor încep să fie panicați atunci când calculatoarele lor refuză să se pornească. Cu toate acestea, problema este la fel de simplă ca un sistem de fişiere lipsă sau un sector rău pe hard disk. Pentru a determina dacă acesta este cazul, puteţi elimina hard disk-ul utilizând instrucţiunile producătorului şi plasa unitatea într-o incintă de USB, acestea sunt carcase externe pentru hardware-ul intern.

Astfel , cu un efort minim și fără a cheltui multe resurse, poți soluționa cele mai frecvente probleme apărute la laptopul tău.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!