Acasa » Atitudine » Schimbare » 10 paşi să mergi mai departe

10 paşi să mergi mai departe

E început de an. Sunt sigură că majoritatea v-aţi stabilit ceva obiective pentru anul acesta, reale sau mai puţin reale, câteva priorităţi, sunteţi decişi să renunţaţi la anumite obiceiuri rele, la diverse lucruri şi chiar la persoane care nu vă ajută cu absolut nimic. Suntem hotărâţi, suntem determinaţi, suntem încrezători să facem asta, dar suntem, oare, pregătiţi? Ştim cum şi de unde să începem?

Pe mine m-au ajutat întotdeauna listele iar cifrele mi-au uşurat existenţa. Iată, aşadar, o listă cu 10 lucruri pe care trebuie să le faci ca să poţi să mergi mai departe, să continui, să depăşeşti  greutăţile vieţii.

 1. Renunţă să mai laşi părerile altora să îţi conducă viaţa. Vrei o schimbare, vrei să îţi fie mai bine, vrei să fii tu? Atunci ţine cont de ce crezi tu în primul rând, ascultă-te prima oară pe tine şi apoi pe cei din jur. Nu contează ce cred alţii atunci când tu vrei să schimbi ceva, contează ce crezi şi ce simţi tu. Nu îţi mai fie frică, aşează-te în faţa oglinzii, trage aer în piept şi vorbeşte cu tine. Ascultă-te.
 2. Încetează să îţi mai fie ruşine de trecutul tău. Niciun om nu e perfect, aşadar nici trecutul lui nu e. Toţi am făcut cel puţin un lucru de care în prezent nu suntem tocmai mândri, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl lăsăm să ne afecteze ci trebuie doar să învăţăm din ceea ce a fost. Trecutul tău nu este egal cu prezentul sau viitorul. Viitorul poate fi unul strălucit, asta e gândirea pe care trebuie să o ai zi de zi. Tot ceea ce contează cu adevărat e ce faci acum, nu ce ai făcut acum un an.
 3. Fii hotărât atunci când îţi doreşti ceva! Niciodată nu vei putea să pleci de unde eşti, să depăşeşti un moment dificil, să treci peste o despărţire dacă nu te decizi şi nu te convingi singur că asta îţi doreşti cu adevărat. Pentru început testează-te! Ia o decizie pe termen scurt şi du-o la bun sfârşit. Apoi vei putea depăşi orice, pentru că orice reuşită, orice succes te face mult mai puternic.
 4. Să nu procrastinezi mai ales când vine vorba de obiectivele care sunt cu adevărat importante pentru tine. Totul în viaţă se rezumă la alegeri, unele mai dificile, altele mai uşoare, unele mai frustrante, altele mai plăcute. Dar de fapt nu există decât două alegeri primare: să îţi accepţi condiţiile aşa cum sunt sau să îţi accepţi şi asumi responsabilitatea să le schimbi. Te nemulţumeşte ceva câtuşi de puţin? Ia-ţi inima în dinţi şi schimbă ceva! „Cel mai bun moment să plantezi un copac era acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este ACUM!”
 5. Să nu alegi să stai degeaba! O singură viaţă avem, o singură dată trăim. O singură dată petreci ziua asta aşa că dacă simţi că trebuie să faci ceva, pur şi simplu fă-o. Decât să stai cu gânduri toată viaţa, cu întrebări şi cu regretul că nu ai făcut lucrul respectiv, mai bine faci cu riscul să greşeşti, dar înveţi din greşeli. În fiecare zi ţi se oferă şanse să alegi. Alege să nu iroseşti timpul tău şi al celor din jur. Alege să simţi că trăieşti, sa mergi dansând şi să iubeşti cântând!
 6. Învaţă continuu ca să ai dreptate atunci când îţi susţii cauza. Ţinteşte cât mai sus, către succes dar adu-ţi aminte că eşti om, ai dreptul să greşeşti şi obligaţia să înveţi din asta. Renunţă la frica de greşeală pentru că altfel îţi vei pierde abilitatea de a mai învăţa lucruri noi şi nu vei putea înainta şi evolua în viaţă.
 7. Încetează să mai fugi de problemele care necesită rezolvare. Înfruntă-le, întotdeauna a existat o cale de a le rezolva! Ia atitudine, comunică, apreciază, iartă şi iubeşte oamenii din viaţa ta care merită asta şi nu mai pierde timpul fugind de probleme!
 8. Încetează să mai inventezi scuze în loc să iei decizii. Cele mai multe eşecuri pe termen lung au loc din cauza faptului că atunci când se apropie termenul limită, oamenii au tendinţa să încerce să-l lungească inventând scuze de teama unei decizii şi a responsabilităţii acesteia. Într-un final tot veţi ajunge faţă în faţă cu problema în cauză, aşa că cel mai bine e să nu mai amânaţi momentul pentru a nu irosi timpul degeaba.
 9. Renunţă la gândurile pesimiste. De cele mai multe ori, vedem ceea ce vrem să vedem, aşadar concentrează-te pe lucruri frumoase, care îţi plac, pe oameni frumoşi, pe optimism. Şi ca să poţi duce asta la bun sfârşit, fii recunoscător pentru ceea ce ai acum şi luptă întotdeauna să obţii ceea ce îţi doreşti.
 10. Renunţă să cauţi marele succes din prima, fără să acorzi atenţie micilor paşi de dinainte. De mult prea multe ori încercăm să realizăm ceva mare, ceva important fără să observam, fără să ne dăm seama că cea mai frumoasă parte a vieţii este, de fapt, alcătuită din lucruri mici şi simple dar cu o imensă încărcătură emoţională!

Dragi cititori, vă doresc un an plin de reuşite şi împliniri pe toate planurile, de sănătate şi fericire! Ne aşteaptă un drum lung, frumos, hai să ne luăm de mână şi să îl parcurgem împreună.

Un 2013 extraordinar!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

9 răspunsuri

 1. sunteti minunati, va iubesc ! continuati munca care ati ninceput-o pentru ca o faceti foarte bine ! va doresc la toata echipa La multi Ani si multa sanatate !

 2. Inceputul suna bine. Daca mi se permite sa ma laud putin, am pus in aplicare unele din acele sfaturi chiar din noapte revelionului si sunt foarte multumit de rezultate. Excelent articol si abia astept urmatoarele 🙂

  1. Nu e o laudă, aţi făcut un lucru foarte bun pentru dvs. Felicitări şi la cât mai multe reuşite! Mulţumim pentru că ne citiţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!