Acasa » Atitudine » Schimbare » 14 pași pentru a avea noroc

14 pași pentru a avea noroc

Una din cauzele nemulțumirii și convingerii că tu nu poți reuși în domeniul care vrei, este competiția. Te uiți la ceilalți care au acum ceea ce numești succes și te gândești că au avut noroc sau măcar niște abilități speciale care-i fac diferiți. Undeva în interiorul unora, se naște și un iz de invidie.

Ceea ce nu vezi când te uiți la rezultatele unui om pe care-l admiri sau invidiezi, este munca din spate. Nopțile nedormite, eșecurile, canalizarea energiei în direcția dorită, frustrările, nervii.

Ceea ce numim noroc e de fapt o muncă asiduă pe care puțini sunt deciși să o facă.

Știu un caz cu o femeie care avea o idee de un proiect și în lipsă de bani, a căutat sponsori și oameni care să se asocieze cu ea. În cele din urmă a găsit, iar după primele rezultate, prietenii ei spuneau că a avut noroc că a găsit oamenii potriviți. Oare e noroc? A căutat oamenii ăia. Avea o idee, carismă, încredere, răbdare.

Orice numim noroc e de fapt muncă, chiar dacă constă în dezvoltarea unei abilități cum ar fi puterea de convingere.

Data viitoare când ești tentat să invidiezi în secret pe cineva, gândește-te că nimic nu este așa cum pare și omul ăla și-a pus la bătaie toate resursele pentru a reuşi.

Dacă vrei să ai și tu noroc, primul pas, esențial este să renunți la competiție și să-ți îndrepți atenția spre creativitate.

Nu căuta să fii mai bun ca alții, ci mai bun ca și tine, cel de ieri. Abia atunci, mintea ta îți va oferi pe tavă inspirație.

Pași spre o viața cu noroc

1. Gândește-te ce convingeri ai referitoare la viață. Ce crezi despre afaceri, despre țara în care trăiești? Ce crezi despre oamenii de succes? Ce crezi despre tine? Aceste credințe îți desenează acțiunile și viitorul. De unde știi că este adevărat tot ce crezi? Dacă ar fi altfel, cum ar fi?

2. Dacă ai știi că nu ai cum să dai greș, ce ai face? Fără să te gândești la oamenii care fac deja ceva asemănător, care au reușit deja, ce ai tu de oferit vieții?

3. Îndreaptă-ți energia spre creativitate, în locul competiției. Cei ce se simt într-o luptă continuă cu alții, pe termen lung, pierd. Cei creativi care urmăresc să ofere, să fie originali, câștigă. Dacă vei gândi creativ, succesul nu se va lăsa mult așteptat.

4. Găsește-ți un scop. Scopul tău imediat, nu acela pe următorii zece ani. Dinafară de bani, faimă, respect, etc, ce vrei să obții, ceva mai mare decât tine care te bucură și îți face inima să sară din piept?

Dacă ai scopuri pe termen lung, e bine, însă caută și scopuri în prezent, căci de aici acționezi. Ce scop ai astăzi pentru a face ceea ce faci?

5. Începe de dimineață. Cum îți începi ziua, dă tonul stării tale emotionale. Nu numai că dimineața ai mai multă energie, dar dacă la prima oră faci ceva productiv, vei avea o stare de bine și vei fi motivat.

6. Gândește-te ce abilități ai. Fă o listă cu punctele tale forte. Ce crezi că te poate ajuta? Ce îți lipsește și cum poți să-ți dezvolți și alte abilități și deprinderi care să te ajute?

7. Stăpânește-ți invidia. De fiecare dată când invidiezi pe cineva, transmiți în interiorul tău mesajul „Eu nu merit să am asta”. Bucură-te pentru reușitele altora și vei atrage în viața ta reușitele tale.

8. Renunță la televizor. Dacă nu poți de tot, măcar redu timpul petrecut cu emisiuni și filme proaste. Îți adoarme creierul și îți ucide creativitatea. Dacă tot vrei să evadezi din viața ta câteodată, ieși afară. Natura e un prieten bun.

9. Joacă-te. Găsește alte modalități de a face lucrurile, până și cele simple. Obișnuiește-ți mintea să găsească jocuri în viața reală.

Gândește-te la o problemă pe care o ai. Dă-i un nume. Așa se numește jocul tău. Acum caută primele două nivele de care trebuie să treci pentru a ajunge la un alt stagiu. Dacă jocul tău e de strategie, găsește-ți o echipă.

10. Orice faci, fă din toată inima. Așa cum faci lucrurile mărunte, așa le faci și pe cele mari. Fii prezent la fiecare acțiune și depune efortul necesar.

11. Fii gata să faci sacrificii. Dacă scopul tău te entuziasmează suficient, le vei numi alegeri. Asta înseamnă să renunți la beneficiile pe termen scurt, pentru rezultatele pe termen lung. Băncile de exemplu, se bazează pe ideea conform căreia oamenii gândesc pe termen scurt.

12. Bucură-te de drum. Câteodată îți va părea că e greu, obositor și încă nu ai rezultate. Acum vezi și tu că norocul nu vine chiar peste noapte. Bucură-te de fiecare pas. Mintea ta e cea care face lucrurile mult mai grele decât sunt. Fii prezent și fericit pentru că prin acești pași nu vei mai trece, e o ocazie specială, e drumul tău. Admiră-l și prețuiește-l.

13. Nu renunța! Viața te va răsplăti pentru răbdare, perseverență, iar abilitățile dobândite vor da roade.

14. Când îți va spune cineva „Ai avut noroc”, zâmbește și dacă respectivul vrea să aibă și el noroc, explică-i doi, trei pași. Dacă nu te crede și continuă să spună că e noroc pur, zâmbește din nou și lasă-l așa. Folosește doar scuze.

Lasă-mi un comentariu și spune-mi ce ai adăuga la pașii de mai sus. Când ai avut ultima dată noroc, ce muncă se ascundea în spate?


Raluca scrie și pe blogul său personal: entuziasm.ro.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

17 răspunsuri

  1. Ai mare dreptate! Chiar asa e si voi aplica ce ai zis tu aici, merci mult ca mi-ai reamintit.. 🙂

  2. Buna intrebare „Când ai avut ultima dată noroc, ce muncă se ascundea în spate?”Am avut noroc pana acum 8 ani,pt ca aveam serviciu eram sanatoasa,de 8 ani incoace norocul m-a ocolit pt ca sunt la pensie pt ca ma lupt zi de zi cu panica si nu o razbesc parca e un zid invizibil.Dupa 8 ani de lupta scad un an cand am f fericita fara panici…dar au revenit si nu stiu cum sa le mai fac fata pt ca imi e dor,mare dor sa merg pe strada cat vreau si unde vreau si numai reusesc.Am un vis de ani de zile care m-ar motiva sa reusesc…dar nici macar visul asta nu fate „fata”situatiei.Eu pictez si visul meu a f mereu sa pot expune undeva,dar ca sa pot expune trebuie sa ma zbat sa circul sa colind galeri de arta si expozitii…dar cum???cand starea mea e cum am descris-o mai sus.Am observat ca totul este pe fond emotional accentuat care-mi da durere de cap si la propriu si la figurat…pe care nu stiu cum sa-l stapanesc.Daca nu ar exista aceste emotii accentuate sigur as putea sa-mi controlez panica care apare aiurea.Starea asta ma enerveaza pt ca-mi limiteaza viata.
    Aveti un sit minunat cu sfaturi minunate!

    1. Elisa, pentru starile tale e de ajutor sa te detasezi si sa respiri profund si lent. Sa te detasezi inseamna sa te vezi traind anumite stari. Esti pur si simplu observator si te urmaresti. Si iti schimbi atunci pozitia corpului( spatele drept, mainile relaxate ) si inspiri profund si incet pana numeri la 4 si expiri tot asa lent). Starea de panica scade foarte mult cu tehnica asta.

      Multumim pentru aprecieri. O seara buna si te rog spune-mi cum te-a ajutat tehnica asta.

  3. Rraluca, este un mod mult prea simplist de abordare a l acestei probleme. Nu te supara dar lucrurile stau, cred eu altfel in ceea ce priveste „”norocul””

    1. Nu ma supar deloc si iti multumesc pentru comentariu E un mod de abordare destul de simplist pentru ca nu intentionam sa scriu un roman.
      E perceptia mea si mi-e mult mai util sa o am asta, decat sa invinuiesc norocul altora. Insa, sunt o gramada de alte puncte de vedere si alternative,cu siguranta.
      Tu cum vezi norocul ?

  4. Foarte frumos articolul.
    Cam asa am procedat de mic: am fost concentrat pe provocarea de a invata sa creez siteuri si acum la 16 ani am multe cunostinte in domeniu si sunt extrem de multumit de rezultatele mele.
    Perseverenta este foarte importanta, la fel ca ignorarea competitiei si concentrarea.

  5. Great Ideas!
    I love to listen what you have to say and simulate with situations from my life. You do amazing job!
    Have a lucky life!

  6. am o colega de serviciu si nu este saptamana in care sa nu gaseasca ceva de valoare pe jos, prin autobuz, prin parcuri.de exemplu saptamana trecuta a gasit un inel din aur. tot saptamana trecuta o alta colega i-a adus cateva borcane cu muraturi si bunatati din camara. asta este noroc , cand toate cele bune trag la tine….restul este can can…

  7. Norocul si invidia se castiga
    3 facultati, 2 masterate, lider de doua ori in vanzari in 6 luni… Greu, usor… bis, bis, bis si mai departe… E munca, e efort… insa dupa ceva timp iti dai seama ca altii te invidiaza, altii iti spune ce noroc pe capul tau… Ii indrumi sa faca aceleasi lucruri, stramba, spun ce greu le-ar fi lor si maine ii gasesti in acelasi loc bosumflati si suparati pe tot ce le ofera viata si ziua ce o traiesc. Le tuna, le fulgera, sunt invidiosi pe cei care au libertatea de a alege daca pleaca de acasa sau nu in timpul saptamnii. Magia e in noi. Suntem ceea ce gandim. Lucrurile devin lucruri si asemanatorul atrage asemantor. La inceput cutremurator, insa dupa ce intelegi strategia jocului in care intrii si te situezi totul devine simplu, magic, distractiv… Cele treicuvinte ma insotesc peste tot: simplu, magic, distractiv… Libertatea mea a devenit invidia unora, insa daca ii pui sa faca ceea ce ai facut tu, e greu… nu se poate. A doua zi ii gasesti in acelasi loc, suparati pe viata si pe toti, chiar si pe ziua in care s-au nascut…
    Tu din ce categorie faci parte? cu cei care aleg sa joace, sau din categoria celor care stau pe loc? Totul e alegere, totul e simplu, magic, distractiv

  8. Dar situatiile care sunt defavorabile? Gen- unu trece pe galben inaintea ta si tu esti primul care prinde rosu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!