Mulți dintre cei care ne citesc trăiesc în Marea Britanie, iar astăzi avem ceva special pentru ei. În cele ce urmează vom descrie 3 modalități prin care să economisești bani atunci când trăiești în Marea Britanie.
Fiecare dintre modele pe care le vom descrie este relativ ușor de implementat și va oferi rezultate bune. Dacă le vei folosit pe toate simultan, faptul acesta te va ajuta să-țoi sporești semnificativ veniturile. Iată 3 metode simple de a economisi bani în Marea Britanie.
Asigurare auto ieftină
Asigurarea unei mașini auto în Marea Britanie este una dintre cele mai mari cheltuieli individuale pe care le facem pe parcursul unui an.
Dar lucrurile nu trebuie să fie neapărat așa. Greșeala cea mai des întâlnită este aceea că multe persoane tind să rămână mulți ani la aceeași companie de asigurări. Compania știe faptul că majoritatea clienților ei nu se va deranja să verifice prețuri pentru a-și schimba asiguratorul și să-și crească treptat primele de asigurare.
Dacă nu am provocat niciun accident pe parcursul unui an întreg ar trebui să plătim la asigurare din ce în ce mai puțin deoarece ne creștem nivelul Bonus Malus. Însă, în viața reală, plătim din ce în ce mai mult.
Așadar, pentru a economisi bani trebuie să fim mai proactivi și în fiecare an să petrecem câteva minute comparând ofertele mai multor firme de asigurare. În Marea Britanie există site-uri web specializate în astfel de comparații, permițându-ți să afli rapid ofertele a peste 100 de companii.
Nu trebuie decât să introduci informații de bază despre tine ca șofer și despre mașina pe care o deții și după doar câteva secunde vei vedea un tabel cu foarte multe oferte. În continuare citești datele din acest tabel și alegi asigurarea care ți se potrivește și este mai accesibilă.
Poți citi mai în detaliu cum funcționează și poți afla mai multe modalități despre cum să economisești atunci când vine vorba despre asigurarea auto, în acest articol: Asigurări auto ieftine în Marea Britanie.
Apeluri telefonice ieftine
Utilizarea unui telefon mobil în Marea Britanie a devenit mult mai ieftină în ultimii ani. Cu toate acestea încă există mulți români care locuiesc în Anglia și care cheltuiesc lunar între 25 și 35 de lire sterline pe costurile aferente telefonului mobil. Lucrul acesta se datorează faptului că semnează contracte tradiționale, în care plătesc pentru apeluri și își achită telefoanele.
Un astfel de contract durează, în mod normal, între 2 și 3 ani și este de obicei o afacere proastă. Clienții cred că vor primi telefonul „gratuit”, în timp ce îl plătesc prin rate lunare scumpe.
Mai mult, ei sunt legați prin acest contract de un furnizor, astfel neputând să se mute la alți furnizori care au oferte mai bune.
Ce anume ar trebui să faci într-o astfel de situație? Ar trebui să închei contractul pe care îl ai dar să nu semnezi un altul. Roagă-ți furnizorul de telefonie să-ți deblocheze terminalul pentru toate rețelele din Marea Britanie și să găsești o ofertă ieftină doar pe bază de cartelă prepay (SIM only).
Astfel vei plăti doar pentru apelurile personale, utilizând telefonul existent (dacă telefonul este defect cumpără-ți altul de pe Amazon). De acum încolo vei plăti lunar aproximativ 10 lire sterline în loc de 30. Și da, poți să îți păstrezi numărul actual de telefon, noul furnizor informându-te în legătura cu acest lucru.
Chiar și în cazul în care ții cont de achiziționarea unui telefon nou, totul va fi mult mai ieftin pentru tine. Avantajul suplimentar este acela că nu vei mai fi legat de un contract cu operatorul. De acum vei plăti lunar pentru un pachet de minute, sms-uri și date. La finele lunii poți să nu mai plătești sau poți să te portezi cu numărul în altă rețea.
Există multe rețele în Anglia care oferă doar cartele prepay. Preferatele mele sunt giffgaff și Smarty.
Rambursare
Unul dintre cele mai populare site-uri din Anglia, pentru a economisi bani, este Quidco. Cum poți economisi bani? Procesul este unul destul de simplu.
Ne înregistrăm pe site și căutăm servicii sau produse care ne interesează. Acestea pot fi diverse tipuri de asigurări, sejururi, camere de hotel, zboruri, acces la internet,
livrarea de alimente la domiciliu, electronice, mobilier, haine, etc.
După găsirea unei oferte care să te intereseze, va trebui să faci clic pe un link afiliat și vei fi redirecționat către o pagină de unde vei putea achiziționa produsul sau serviciul necesar.
Informația cum că am mai vizitat Quidco este salvată în fișierul cookie-urilor din browserul web, astfel încât compania știe că facem referire la Quidco, plătindu-le acestora un comision. La rândul lor cei de la Quidco ne plătesc nouă o parte din acest comision. Rezultatul final este acela că vom putea recupera o parte din banii cheltuiți.
Bonusul se ridică de obicei la câteva procente din suma cheltuită, dar dacă vom cumpăra mai des sau lucruri de o valoare mai mare, acesta poate depăși cu ușurință 100 de lire sterline anual.
Putem depune banii direct în contul bancar sau în cel de Paypal sau îl putem schimba cu un voucher.
Consider că merită să folosești Quido. Singura diferență față de cumpărăturile obișnuite este aceea că trebuie să vizităm Quidco sau să folosim aplicația lor mobilă și să facem clic pe linkul afiliat de acolo. Totul durează câteva secunde, continuarea cumpărăturilor va fi identică cu ce suntem obișnuiți, dar făcând lucrurile astfel economisim bani.
Deocamdată asta este tot. Sperăm că acest articol ți s-a părut interesant și că te va ajuta să economisești bani. Nu ezita să comentezi pe marginea acestui articol și să ne împărtășești propriile idei și modalități prin care economisești bani în Marea Britanie. Poate cunoști alte metode și site-uri web utile? Dă-mi de știre!