Acasa » Practici » 4 sugestii eficiente care te vor ajuta să obții un ten curat și hidratat

4 sugestii eficiente care te vor ajuta să obții un ten curat și hidratat

Curățarea tenului este probabil cea mai importantă acțiune de peste zi, mai ales în timpul sezonului cald, când nu doar machiajul ci și praful, și transpirația afectează suprafața pielii. Se spune că tenul este oglinda oricărei femei, iar poluanții pot conduce la apariția iritațiilor, a eczemelor și a altor afecțiuni eruptive.

Când vine vorba despre hidratarea pielii, multă lume folosește doar cremele hidratante. Este cunoscut însă că nu doar cremele sunt cele care contribuie la frumusețea tenului. Există mai multe metode simple de hidratare și curățare a tenului, 4 dintre care le vom prezenta în cele ce urmează:

  1. Demachiante calitative. Modul de înlăturare a diverselor tipuri de machiaj vorbește despre atitudinea față de sănătatea și frumusețea propriului ten. Se știe că o curățare incorectă și neadecvată a tenului poate duce la uscarea și deshidratarea pielii. Cu siguranță, un ten nedemachiat seara va arăta în timp mult mai rău dimineața. Deci folosirea unui demachiant bun este recomandat și dimineața, și seara. Acest lucru este foarte important, iar rezultatele vor apărea în timp. Când pielea nu este bine hidratată, nu suferă doar tenul, ci și buzele, precum și zona din jurul ochilor, ceea ce înseamnă că aceste zone au nevoie de hidratare realizată cu produse dedicate tipului de piele pe care îl avem.
  2. Mierea naturală de albine. Mierea este un aliment cu multiple proprietăți, printre care se înscriu și cele cosmetice. Grație faptului că este plină de nutrienți importanți, mierea te ajută să menții mult timp frumusețea și suplețea pielii. Măștile bazate pe miere și alte produse apicole oferă cele mai bune rezultate în tratamentul și profilaxia diverselor afecțiuni ale pielii. Astfel, pentru a beneficia de o posibilitate simplă de „alintare” a pielii feței, fă-ți rezerve de miere și utilizează acest produs cât mai frecvent.
  3. Untul natural. Totodată, pe lângă miere, în frigider va trebui să faci loc și pentru o bucată de unt natural, pentru că untul natural ar trebui să se regăsească în arsenalul tău de îngrijire a tenului. Și ai de unde alege, de la untul de cacao la cel de shea, cocos, migdale ș.a. Cele mai bune produse rămân totuși cele bio, prin urmare, chiar dacă sunt ușor mai scumpe, investiția merită cu prisosință. Pe de altă parte, untul natural poate fi fabricat și în condiții casnice, dintr-o anumită cantitate de smântână naturală. Așa sau altfel, un borcănel de unt natural va ține mult și bine, întrucât pentru a-ți hidrata pielea așa cum se cuvine nu este nevoie să aplici o cantitate prea mare.
  4. Apa! Da, hidratarea întregului organism este unul dintre secretele frumuseții și aspectului tineresc al pielii tale. Deci, înainte de a opta pentru îngrijirea exterioară a pielii, asigură-te că îi furnizezi suficient „combustibil” interior. Cu alte cuvinte, pentru hidratarea tenului este necesar să bei multă apă – preferabil plată – în fiecare zi. Pentru o piele frumoasă, care să radieze a sănătate, consumă cel puțin 2 litri de apă pe zi, cărora le mai poți adăuga ceaiuri neîndulcite și sucuri din legume și fructe proaspete.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!