Acasa » Dezvoltare personală » 5 moduri de a evita plictiseala

5 moduri de a evita plictiseala

Plictiseala pentru mine este unul din inamicii de top. Eu consider că un om care se plictiseşte este un om care nu-şi trăieşte viaţa. Din moment ce există atât de multe lucruri de făcut în ziua de azi pe Pământ, în societatea modernă şi nu numai, cum să ai timp să te plictiseşti?

Dar uneori mi se întâmplă inevitabil să am un moment de plictiseală (adesea provenit din oboseală). Odată ce-l conştientizez caut căi de a scăpa de el cât mai repede pentru că plictiseala îţi aduce doar lucruri negative: pierdere de timp, depresie, disconfort ţie şi celor din jurul tău…

Deci cum evităm momentele de plictiseală?

Apucă-te de citit

În secolul vitezei mulţi oameni au uitat cum se citeşte având impresia că cititul este ceva prea „încet”. Într-adevăr, comparând cu viteza cu care se întâmplă lucrurile în ziua de azi (tehnologia nouă…), cititul este un lucru „încet”, asemeni gătitului şi mâncatului acasă, în bucătărie şi nu în faţa calculatorului sau televizorului.

Eu de ceva timp car după mine mereu o carte şi cum simt că încep să mă plictisesc încep să lecturez. Dacă n-aş face asta probabil n-aş avea timp să citesc deloc.

Găseşte-ţi hobby-uri noi

Sunt sigur că ai deja anumite hobby-uri dar probabil că te-ai plictisit şi de acestea. Caută hobby-uri noi – sunt atâtea lucruri ce pot fi făcute încât îmi e foarte greu să cred că un om în ziua de azi nu poate face ceva creativ în timpul liber. Este plin internetul de tutoriale despre origami spre exemplu.

Caută hobby-uri care să te solicite şi psihic, nu doar fizic.

Fă voluntariat!

A fi voluntar este sănătos şi cu siguranţă nu-ţi lasă timp să te plictiseşti. Sunt foarte multe ONG-uri ce au nevoie de oameni. 🙂

Creşte-ţi pasiunea

Ce-ţi place să faci cel mai mult? Sau hai să o luăm altfel: ce ai putea face cu plăcere chiar şi atunci când nu eşti răsplătit?

Spre exemplu mie-mi place să repar biciclete şi să creez siteuri. Tot ce-mi trebuie este timp liber. În rest… aş putea face aceste lucruri pentru oricine cu plăcere.

Cum mă pot folosi de momentele de plictis în acest caz? Pot să învăt lucruri noi cultivându-mi pasiunea.

Socializează

Am observat că majoritatea oamenilor plictisiţi nu socializează. Îmi amintesc faptul că nu de mult eram şi eu atât de timid că nu socializam cu nimeni. Cu timpul însă am început să ies din casă şi să cunosc oameni cu care am ce discuta. Cu unii am subiecte comune şi pot pierde ore în şir discutând cu plăcere. Nu numai că nu mă plictisesc, dar învăţ şi lucruri noi.

Există o groază de evenimente gratuite în ziua de azi la care poţi cunoaşte oameni frumoşi (îmi place foarte mult cum sună „oameni frumoşi”). Mâine la seara de film a lui Motivonti sunt sigur că vor veni oameni de calitate cu care se pot discuta la un ceai cald o mulţime de lucruri interesante.

Şi la fel se întâmplă şi La un pahar de vorbă bună, şi la Lecturi Urbane, şi la Bikewalk şi la orice eveniment din Home Mătăsari … şi nu numai!

Şi un sondaj…


Tu ce faci ca să stai departe de plictiseală?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!