5 sfaturi pentru nunți de iarnă pline de confort

Unii ar spune despre voi, viitorul cuplu căsătorit, că sunteți curajoși alegând să faceți nunta în sezonul rece, când cei mai mulți stau cuminți acasă și așteaptă ca primăvara să-și facă apariția. Când te gândești la iarnă, îți vin în minte cuvinte precum frig, zăpadă, zile scurte, haine groase și sărbători.

Totuși, o nuntă organizată pe timpul iernii poate avea avantajele sale, dacă te gândești mai bine: disponibilitate mai mare din partea sălilor de evenimente, bisericii, fotografilor, invitaților și lista poate continua. În plus, orice florărie de lux din București te poate ajuta să folosești spre avantajul tău peisajul hibernal. 

Cu alte cuvinte, ai parte de mai puțin stres iar cu atenție la detalii, marele eveniment va fi unul reușit, ce va rămâne în memoria voastră și a invitaților pentru mult timp. 

Și totuși, cum faci ca nunta voastră să fie una reușită, atunci când are loc în toiul iernii? Cuvântul cheie al unui eveniment de succes stă în confort, pentru că frigul ne împiedică să ne relaxăm, pentru a ne simți bine. Așadar, ce pași e necesar să faci, pentru a atinge “zona de confort” bună?

  1. Asigură-te că îți organizezi bine timpul

Când o nuntă are loc iarna, trebuie să ții cont de condițiile meteo, care, vrem nu vrem, influențează traficul și ne pot da peste cap cursul evenimentului. Dacă stabilești cununia civilă în aceeași zi cu cea religioasă, pune-le la o distanță mai mare decât ai face-o în timpul verii, pentru că o ninsoare sau găsirea locurilor de parcare deszăpezite îți vor mânca mult din timp și poți întârzia cu ușurință, la fel și oaspeții. Totodată, ține cont că ziua este mult mai scurtă și o ședință foto într-o zi de iarnă trebuie realizată cât timp este lumină afară. Așa că, fie organizați separat cununiile, fie acordați o altă zi special pentru ședința foto.

  1. Îmbracă-te corespunzător condițiilor meteo

Atunci când vă alegeți ținutele pentru nuntă, rochia de mireasă, costumul de ginere și accesoriile, țineți cont de faptul că oricât de bine și cald va fi pe timpul petrecerii, tot veți fi nevoiți să înfruntați frigul de afară în deplasări, așteptări sau ședințe foto. Nu spuneți nu unor mâneci lungi, costume din lână,unui dres, unei cape de blană sau ghete elegante, care vă vor menține confortul pe tot parcursul evenimentului. Fiți pregătiți și cu niște pantofi de schimb, pentru momentul în care veți ajunge la petrecere și doar veți privi peisajul de la căldură.

  1. Alegeți o locație rustică și decorați-o în ton cu sezonul

Dacă tot ați ales ca nunta să aibă loc în sezonul rece, profitați de acest lucru și alegeți o locație rustică, amenajată cu mult lemn, care o să ofere invitaților acea stare de confort când afara este frig, ce nu te mai lasă să pleci de la petrecere.  Alege un restaurant sau o sală de evenimente care să aducă aminte de cabanele de la munte, eventual să aibă un șemineu și amenajeaz-o cu aranjamente florale realizate din brad, conuri de brad, flori de sezon și lumânări. Chiar dacă sărbătorile de iarnă se apropie sau au trecut, bradul se va potrivi de minune pe mesele invitaților, pentru că este elegant, cucerește prin mirosul său și oferă acea senzație de prospețime. Totodată, pentru a fi în ton cu tema nunții, alege-ți un buchet de mireasă atipic, inspirat din frumusețea iernii: brad, portocale deshidratate sau flori de cactus. Fă-ți pregătirile din timp și îndreaptă-te către o florărie de lux, care te va consilia în alegerea aranjamentelor florale potrivite cu personalitatea ta și cu tema adoptată la nuntă.

  1. Optează pentru un meniu cu băuturi calde și dulciuri de sezon

Când îți dorești să aduci starea de confort cuiva după ce a venit de la frig, oferă-i să bea o cană de ceai, ciocolată caldă sau vin fiert. Același lucru îl poți face și la nunta ta. Include în meniu băuturile specifice iernii și, de ce nu, un candy bar cu dulciuri precum cozonac, turtă dulce, ciocolată de casă, care merg consumate de îndată ce invitații au ajuns. Nu numai că le vei reda confortul și îi vei face să se acomodeze rapid, ci vei avea și un meniu atipic, pe care rar îl întâlnești la nunțile tradiționale. Crede-ne, aceste bunătăți vor fi primite cu inima deschisă de către toată lumea!

  1. Asigură-te că locația are încălzire

Atunci când te confrunți cu o stare de frig, este mult mai dificil să te distrezi și să te simți bine. Așadar, pentru a nu te confrunta cu situația neplăcută de frig în locație, asigură-te atunci când rezervi restaurantul că are căldură și totodată, pentru confortul tuturor, poți lăsa pe scaune sau poți avea la cerere pături călduroase, care se vor dovedi utile pentru copiii mici, ce se întâmplă să adoarmă după miezul nopții. Totodată, în caz de ploaie, este bine să ai la îndemână și câteva umbrele pentru oaspeții care vor să iasă în aer liber să fumeze.

Cât timp ții cont într-o mai mică sau mai mare măsură de sfaturile de mai sus, nunta ta va rămâne o amintire extrem de frumoasă, care a dovedit că vremea nu este atât de importantă, când ai grijă la detalii.

Tu ce alte avantaje crezi că mai există atunci când alegi ca nunta ta să aibă loc iarna?

Cristina
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: