Acasa » Atitudine » Schimbare » 5 trenduri în materie de make-up care vor domina iarna aceasta

5 trenduri în materie de make-up care vor domina iarna aceasta

Anotimpurile trec și vin, iar fără să-ți dai seama, se apropie din nou perioada fermecătoare din an în care sclipiciul și culorile îndrăznețe acaparează atenția persoanelor pasionate de machiaj. Sezonul rece oferă o mulțime de posibilități în ceea ce privește creativitatea, atât din punctul de vedere al nuanțelor aprinse de roșu aplicate pe buze, cât și al fardurilor de pleoape metalice sau glossy. Cu alte cuvinte, ai ocazia să experimentezi diferite tehnici, pe care le-ai evitat până acum din varii motive.

În ton cu tranziția dintre toamnă și iarnă, noile trenduri în materie de make-up aduc în prezent câteva elemente consacrate din anii 1990, combinate cu tendințele specifice ale anului 2000 – buze strălucitoare, luciu de buze, nuanțe de roz și albastru pastel, dar și fard de obraz în culori cât mai aprinse.

Astfel, te provocăm să pornești într-o călătorie uimitoare în trecut, folosindu-te de glitter, rujuri statement, cristale decorative care accentuează privirea. Pe lângă faptul că nostalgia va trezi o mulțime de amintiri uitate, te vei distra în compania produselor preferate de machiaj. 

  1. Sprâncene bogate

Sprâncenele s-au bucurat întotdeauna de o atenție deosebită din partea specialiștilor din domeniul frumuseții, întrucât o formă corect aleasă are darul de a schimba complet fizionomia. Pot aspri trăsăturile, sau, din contră, pot aduce echilibrul necesar care leagă trăsăturile într-un mod armonios. 

Iarna aceasta, te încurajăm să mizezi pe naturalețe. Asta înseamnă sprâncene dese, fără exagerări în ceea ce privește schimbarea formei prin pensarea excesivă sau creionarea lor într-un stil grafic.

Poți încerca acest look, urmând pașii următori:

  • Piaptănă sprâncenele în sensul de creștere cu ajutorul unei pensule speciale;
  • Prin mișcări blânde, umple golurile dintre sprâncene, desenând fire prin intermediul unui creion cu o mină foarte subțire, o pomadă sau un fard. Oricare ar fi alegerea ta, controlează pensula sau creionul din partea superioară, astfel încât nu vei aplica presiune mare;
  • Finisează aspectul final folosind un gel de sprancene colorat sau incolor. Dacă ești mulțumită de forma și grosimea lor, poți sări peste pasul anterior, deoarece acest produs fixează poziția sprâncenelor pentru întreaga zi. 
  1. Buze strălucitoare

Cu toate că rezistența luciului de buze nu se compară cu cea dată de rujurile mate, buzele strălucitoare reprezintă un trend care s-a integrat încet, dar sigur în colecția make-up artiștilor de pretutindeni. O semnătură clară a anilor 2000, gloss-urile măresc optic volumul buzelor, în timp ce hidratează și hrănesc intens. 

Spre deosebire de rujurile baton, luciul de buze prezintă avantajul suprem – se aplică extrem de ușor pe buze cu aplicatorul din interiorul ambalajului, fără a avea nevoie de vreo pensulă specială. 

  1. Eyeliner intens

Cu o prezență constantă pe rafturile magazinelor de beauty, tușul de ochi a rămas un favorit al industriei, pentru că îți permite să conturezi ochii în diferite moduri (cat eye, smokey eye). Sezonul acesta, combină nuanța puternică de negru a creionului dermatograf sau a tușului, cu influențele muzicii rock și vei obține o privire conturată și pătrunzătoare. Pentru că ochii devin punctul de referință, continuă machiajul cu un fond de ten lejer, ce acoperă subtil imperfecțiunile pielii.

  1. Farduri în culori pastelate

Inspirat parcă din poveștile lui Hans Christian Andersen, fardul albastru pastel a fost un element des întâlnit de-a lungul machiajelor realizate în anii 2000. Un avantaj categoric al nuanței cu aspect înghețat este că evidențiază majoritatea culorilor de ochi.

  1. Accente de sclipici

În acord cu sărbătorile de Crăciun, un look festiv completat cu accesorii strălucitoare, perle sau glitter va fi remarcat cu siguranță. În funcție de personalitatea și preferințele personale, poți purta un fard glossy pe întreaga pleoapă, aplica o linie de tuș cu elemente strălucitoare, sau, persoanele îndrăznețe pot merge până la capăt – farduri sub formă de glitter pe toată suprafața pleoapei mobile. 

În plus, îți poți folosi imaginația și crea diverse modele grafice folosindu-te de perle sau pietre strălucitoare. 

Cu toate acestea, trendurile nu reprezintă neapărat o regulă care trebuie urmată cu sfințenie. Din contră, acestea sunt o sursă de referință, puse la îndemâna iubitorilor de machiaj și modă, cu scopul de a găsi noi modalități creative de exprimare a personalității. 

Sursă foto: Unsplash.com.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!