Acasa » Cărţi » 6 lecții de comunicare de la Richard Branson

6 lecții de comunicare de la Richard Branson

Zilele acestea citesc The Virgin Way – Cum să asculți, sâ înveți, să râzi și să conduci, apărută la Editura Publica.

Cartea este scrisă de Richard Branson, vestitul antreprenor britanic în serie, renumit pentru abordarea neobișnuită a fiecărei afaceri și pentru implicarea în cauze sociale și de mediu. În The Virgin Way, Branson oferă sfaturi despre cum să ne îmbunătățim relațiile cu cei din jur, în afaceri și în familie.

Iată sfaturile care mi-au plăcut cel mai mult:

  • În comunicare, cât mai scurt înseamnă mult mai bine. – deși școala ne-a învățat că trebuie să comentăm un text cu multe cuvinte, majoritatea goale, pentru o comunicare eficientă, Branson ne îndeamnă la puține cuvinte, clare, specifice și directe.
  • Refuză direct și politicos. – în cazul în care aveți, ca mine, dilema unui refuz care să nu rănească, Branson ne încurajează să spunem lucrurilor pe nume. Să vorbești direct este mult mai bine decât să eviți un om sau un subiect. Ca să păstrezi însă empatia față de persoana respectivă, spune de ce anume refuzi – atenție – inițiativa, nu omul!
  • Multumeste personal și din inimă. – ia-ți timp ca să faci asta cu fiecare persoană care contează pentru tine. Branson este renumit pentru atitudinea prietenoasă și egalitară cu angajații lui din toate părțile lumii. El nu este nici măcar un adept al celebrei structuri piramidale a angajaților din cadrul unei companii. Deci, tratează-i pe toți egal și mulțumește onest cât mai des.
  • Să depășești așteptările clienților tăi. – spre deosebire de mulți antreprenori care își doresc să atingă așteptările clienților lor, Branson tinde să le depășească și are acest lucru ca obiectiv.
  • Dacă tot te apuci de ceva, măcar să o faci ca lumea. – este îndemnul pe care Branson l-a primit de la tatăl lui și care l-a inspirat toată viața. Cred că este echivalentul românescului: decât mult și prost, mai bine mai puțin și bine.
  • Singura formă prin care sigur nu reușești este să nu încerci. – este îndemnul primit de la mama lui, în urma unui joc de cricket în care tânărul Ricky a fost timid în participare.

Astea sunt deocamdată, revin cu lucruri noi pe măsură ce mai citesc, sunt mare fan.

Branson are un stil direct și foarte spumos de a scrie, iar în plus este un om înțelept care a strâns multe idei bune în cei peste 60 de ani de carieră. Baftă la aplicare!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!