Banii sunt o formă de energie. Ei circulă permanent și pot fi atât raiul cât și iadul nostru. Depinde cum îi privim. La fel și obținerea lor. Poți munci non-stop și să nu îți ajungă niciodată și la fel de bine poți să faci ceea ce îți place și să scoți profit din asta fără să te spetești. Nu vorbesc aici de căile infracționale de a face bani, pe suferința celorlalți. Dacă am fi mai empatici cu semenii noștri probabil că am prospera mai repede.
Căile de a face bani sunt nenumărate, posibilitățile infinite. Ce ne oprește? Mintea noastră este cea care ne oprește, cea care ne pune limite. Iisus Hristos a spus simplu „Cere și ți se va da”, „Bate și ți se va deschide” sau și mai edificator în pilda lunatecului „O puțin credincioșilor, dacă ați avea credință cât un bob de muștar, ați spune muntelui acestuia mută-te și se va muta.” Deci puțina noastră credință în forțele noastre și ale Universului că vom reuși, este cea care ne împiedică să ajungem la borcanul cu miere.
Nu vorbesc ca una care a făcut vreo grămadă de bani ci ca una care e în schimbare de atitudine. Înainte credeam că dacă mergi la școală, ai o meserie, te angajezi și primești un salariu pentru munca prestată, gata, ai scăpat de toate grijile. Dar nu e așa, am descoperit că în aproximativ 170 de ore pe lună de muncă, ceea ce primești îți ajunge doar câteva zile sau și mai rău, ca după plata cheltuielilor la utilități nu rămâi cu mare lucru și automat speranțele tale se năruiesc.
Eu am început să mă schimb la nivel mental mai întâi pentru că am realizat că oricât m-aș speti tot nu aș realiza mare lucru. Acum privesc banii mai cu detașare și sunt sigura că Universul îmi va trimite suma necesară atunci când ei nu devin un scop în sine. Am început să îmi definesc dorințele în așa fel încât să se materializeze. Asta nu însemna că stau și aștept să îmi pice din cer ceva. Însă atunci când ai un ideal la care visezi în detalii, vezi mai bine oportunitățile, ele vin către tine, nu trebuie decât să fii atent ca să nu le pierzi.
Banii sunt atrași sau respinși depinde de gândurile fiecăruia. Poate „Oculta Mondială” vrea să ne transforme în niște mici roboței care nu mai au vise și nu trăiesc decât pe principiul „tub digestiv”. Îmi este frică de oamenii care nu au vise deoarece aceștia și-au pierdut speranța. Chiar dacă uneori ești dezamăgit de cruda realitate, să visezi este minunat. Imaginația poate creea ceea ce realitatea crede că nu poate. Sfântul Augustin spunea că ”tot ceea ce mintea poate să conceapă și omul să creadă, se va materializa”. Acesta este actul creației. Nu trebuie să uităm că suntem mai întâi creatori și apoi restul.
Oamenii au uitat prima lor calitate, aceea de creatori. În primul rând își creează singuri propria realitate. Dacă mental ai o atitudine pozitivă, nu îți pierzi entuziasmul, nu se poate ca realitatea ta să nu fie cea pe care ți-o dorești.
În momentele de repaus ar trebui să ne relaxăm visând sau meditând, nu privind la televizor sau pierzând timpul cu realitatea altora. Dacă pornesc de la definiția prețului, aceea că prețul este suma de bani pe care o plătești pentru o nevoie pe care alții ți-au creat-o, atunci vezi limpede că în viață ne complicăm și ne încărcăm inutil cu lucruri care nu ne sunt necesare.
Dacă mergi la cumpărături și din impuls sau din strategie de marketing ai vrea să achiziționezi ceva care nu este pe lista ta, întreabă-te dacă poți supraviețui și fără acel lucru, îți este absolut necesar sau e doar un moft de moment care te liniștește psihic.
„Dăruind vei dobândi.” Tot timpul poți dărui ceva, cuiva. Un cuvânt bun, o îmbrățișare, o masă caldă, o cafea. La fel și cu banii poți aduce puțină fericire în ochii celor care au nevoie. Dacă ai scopuri nobile, beneficiile sunt nenumărate.
Încă o dată, ce poți face cu banii? Orice gândești, de la acte de caritate, la călătorii, educație sau chiar imperii, depinde doar de tine. Tu ești pionul principal, banii sunt doar mijlocul prin care construiești. Viața este minunată iar banii sunt o energie care contribuie la împlinirea dorințelor noastre.
Fă azi primul pas, la fel ca mine și lumea toată va conspira la realizarea lui!
Un text de: Elisabeta Neagu
3 răspunsuri
Banul e nervul afacerilor. Iar bunul simt nu face bani, dar face toti banii.
Excelent punctat!