Acasa » Atitudine » O lecție pe zi » Transformare prin acceptare autentică

Transformare prin acceptare autentică

Deseori în viaţă ni se întâmplă să fim total luaţi prin surprindere de un eveniment neplăcut care declanşează instantaneu în noi teama însoţită de o avalansă de gânduri. În astfel de situaţii, majoritatea obişnuim să ne identificăm total cu ceea ce ni se întâmplă (adică să luăm lucrurile foarte în serios!), să opunem rezistentă şi să judecăm acea situaţie fără să realizăm faptul că în realitate tocmai a apărut în calea noastră o oportunitate grozavă de a transforma acel moment şi acea situaţie într-un adevărat miracol.
Deci ce poţi face atunci când te afli într-o astfel de situaţie?
În primul rând e necesar să devii conştient de ceea ce se întâmplă în interiorul tău şi dacă observi că ai tendinţa de a te lăsa afectat din punct de vedere emoţional şi mental de evenimentul respectiv, decide instantaneu să faci exact invers decât eşti obişnuit şi asta înainte ca mintea ta să înceapă să-ţi explice că n-are rost şi că e o prostie ce faci. Nu există o reţetă standard pentru fiecare caz, însă, dacă eşti hotărât să faci asta, vei şti cu precizie ce înseamnă acel “exact invers” despre care ţi-am vorbit ceva mai devreme.
Iar acel “vei şti” va veni de la acea parte reală din tine care ştie cu adevărat în permanenţă totul şi nicidecum din mintea ta. Acel “ştiu cu toată fiinţa mea ce e de făcut” va veni către tine uneori sub forma unui sentiment, alteori sub forma unui gând sau poate vor veni ambele deodată. Vei observa cu siguranţă că este ceva total nou, diferit de gândurile şi obiceiurile tale zilnice. Este vorba despre intuiţie, despre vocea ta interioară. Îndrăzneşte să îi dai ascultare şi vei fi surprins de ceea ce va urma!
Dacă totuşi crezi că nu ştii ce-i de făcut, uneori e suficient ca în loc să te agiţi şi să iţi faci griji, să râzi cu toată inima de tine, de situaţia în care te afli şi de ideea falsă a minţii tale cum că vei fi dărâmat din cauza asta!
Secretul pentru a reuşi să transformi o situaţie aparent ostilă într-un adevărat miracol constă în detaşarea de acea problemă, eliberarea completă de aşteptări şi de nevoia de a controla lucrurile precum şi în acceptarea autentică şi totală a ceea ce se intamplă. Iar această acceptare înseamnă zero rezistenţă din punct de vedere mental şi emoţional.
Iată un exemplu concret din experienţa mea care te poate ajuta să înţelegi mai bine ceea ce tocmai ţi-am spus:
Eram în vizită la părinţi la ţară şi fiind un început fierbinte de vară, într-o zi s-a abătut asupra zonei o furtună teribilă cu grindină de mărimea unei nuci. Ploua din abundenţă iar grindina lovea pământul cu atâta violenţă încât era limpede că nu va mai rămâne nimic din recoltele acelui an. Dacă aş fi fost afară, probabil că m-aş fi ales cu multe vânătăi, dar din fericire eram la adăpost în casă. Mama era tristă si atunci am realizat brusc faptul că îi era teamă că va pierde totul şi cumva am reuşit să-i schimb rapid starea spunându-i că orice se va întâmpla, cu siguranţă de foame nu va muri nimeni şi că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să acceptăm pe deplin situaţia. Aşa că am reuşit amândouă să intrăm instantaneu într-o stare de acceptare atât de profundă, încât realmente ceea ce vedeam în faţa noastră a devenit un spectacol de o frumuseţe şi de o mareţie uimitoare. Nu mai exista decât pace interioară şi frumuseţe exterioară!
Când acest magnific spectacol al naturii s-a încheiat, am fost curioasă să văd dacă a mai rămas ceva din grădina noastră şi nu pot să vă spun decât că am fost de-a dreptul uluită să constat că totul era în regulă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Abia dacă am zărit pe ici pe colo câteva frunze uşor sfâşiate. Mintea îmi spunea că este imposibil să mai rămână ceva în picioare după ce acea grindină lovise cu atâta putere, însă ochii mei vedeau clar că totul este în regulă. Adevărata surpriză a apărut însă în ziua următoare atunci când, urmând să plec, ceva mai departe de casa noastră, am văzut că totul este aproape complet distrus! Realmente am rămas fără cuvinte!
Iată deci adevărata putere a acceptării!
Aşadar, dragă cititorule, închei acest articol adresându-ţi o invitaţie:
Data viitoare când viaţa te provoacă, aminteşte-ţi să fii acceptare deplină! Vei şti că ai reuşit să permiţi puterii tale interioare să se exprime prin tine atunci când lucrurile se vor aranja de la sine în exteriorul tău de îndată ce aduci pacea şi armonia în interiorul tău!

Un text de: Raveica Atodirese

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!