Acasa » Dezvoltare personală » Altele » Ai nevoie de implanturi dentare? Află tot ce trebuie să știi despre implantologie.

Ai nevoie de implanturi dentare? Află tot ce trebuie să știi despre implantologie.

Problema lipsei unui dinte sau mai multor dinți este una ce-ți poate afecta încrederea de sine și calitatea vieții, determinându-te să-ți maschezi de fiecare dată zâmbetul și creându-ți disconfort la vorbit sau mâncat. Din fericire, inovațiile în medicina dentară nu stau pe loc, iar implantologia a revoluționat lumea, făcând ca problema dinților lipsă să țină de trecut.

Avantajul unui implant dentar este că-ți redă fără durere (întrucât se face sub anestezie locală) siguranța unei danturi sănătoase, iar dacă este îngrijit corect un implant dentar poate dura toată viață, fără a exista vreo diferență între implant și dinții naturali.

Dacă ești tentat să apelezi la implantologie pentru a obține un zâmbet de milioane, citește mai jos tot ce trebuie să știi despre implanturile dentare.

  • Identificarea unei clinici stomatologice de încredere și a unor specialiști cunoscuți în acest domeniu este primul pas spre succes.  Deși servicii de implantologie sunt oferite de multe cabinete stomatologice, documentează-te bine înainte să apelezi la unul. Asigură-te că clinica pentru care optezi folosește implanturi premium. Nu este cazul să faci economii pe seama sănătății tale, materialele din care sunt făcute implanturile joacă un rol important în durabilitatea și fiabilitatea lor.
  • Trebuie să știi de la bun început că deși sunt alternativa perfectă la dinții naturali, implanturile dentare pot avea și unele reacții adverse. Deși este minimă, există posibilitatea ca implantul să fie respins. Dacă implantul dentar este fabricat dintr-un material inadecvat sau inserarea implantului a avut loc incorect, acesta va fi respins de organism, iar primele simptome care te vor face să înțelegi acest lucru sunt durerile acute, inflamarea gingiilor în jurul implantului sau sângerările. Pentru a exclude o astfel de experiență neplăcută, costisitoare și dureroasă, optează pentru implanturi de calitate premium. Implantul Sraumann este produs de compania elvețiană cu același nume care deține poziția de lider în rândul companiilor producătoare de implanturi. Atunci când e vorba de cazuri complexe, cele mai indicate sunt implanturile Megagen, un mixt de calitate premium, garanție și fiabilitate.
  • Etapele inserării unui implant dentar. Din start trebuie să știi că este un proces care durează. Deși dorința de a avea dinți frumoși și sănătoși este mare, nu te vei putea bucura de o dantură perfectă decât după cel puțin 6 luni. Pentru început, sub anestezie locală, se va face o incizie la nivelul gingiei, pentru a expune osul în care se va insera implantul dentar. Ulterior se va crea un canal în osul alveolar în care se va insera implantul. Toată procedura de inserare durează între 20 și 30 de minute. Cea de-a doua etapă presupune îndepărtarea firelor. După ce a fost introdus implantul, la o perioadă de aproximativ 7 zile, se vor scoate firele. Perioada cea mai îndelungată o reprezintă perioada de vindecare. Aceasta durează de la 3 la 4 luni și reprezintă perioada în care implantul se integrează în os, făcând corp comun cu acesta.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

  1. Pot fi reactii de respingere daca implantul este facut dintr-un material nepotrivit. De aceea este important unde ne tratam si ce materiale se folosesc. Daca se cauta ieftinica de regula se plateste mult mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!