Acasa » Atitudine » Schimbare » Curiozitatea – emoţie negativă

Curiozitatea – emoţie negativă

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să nimereşti în mijlocul unei conversaţii ? Încerci să ai răbdare ca cel ce vorbeşte să-şi termine ideea dar la un moment dat cedezi şi începi asaltul: ce? când? cum? despre cine-i vorba?

Stăpâneşte-te!

Curiozitatea poate fi controlată, la fel ca orice altă emoţie. Învaţă să fii mai puţin interesat de fiecare bârfă pe care o auzi pe jumătate. Dacă visezi să ştii fiecare amănunt din viaţa fiecărui prieten rişti să nu mai ai suficient timp şi energie pentru tine. Stabileşte-ţi priorităţile şi străduieşte-te să te ţii de ele!

Curiozitatea constructivă

Îţi propun un exerciţiu amuzant: în loc să îţi priezi timpul încercând să afli cât mai multe detalii picante legate de viaţa prietenilor tăi, fă ceva util pentru tine – ceva ce te va ajuta pe termen lung; poţi citi o carte, poţi face exerciţii, poţi căuta noutăţi din domeniul care te pasionează. Concluzia e că ai o grămadă de alte lucruri cu care să îţi consumi energia în mod benefic – asta dacă vrei cu adevărat să faci ceva cu viaţa ta.

E necesar să înţelegi că să ştii totul despre alţii nu te ajută deloc în realizarea idealurilor tale!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Cred ca e important anturajul in care esti, poate intr-un anturaj se discuta despre pasiunea comuna, lucru care te va ajuta sa cresti; pe cand in altul, in a celor care nu au un tel toata ziua barfe, barfe … eventual si etobotanice :)))

    1. dacă e vorba de pasiune comuna nu se pune problema de curiozitate neconstructivă … cum zici şi tu, te ajută să creşti

  2. eu am jur citeva persoane care tin neaparat sa ma puna la curent cu detalii din viata altor oameni, care chiar nu ma intereseaza, uneori cu greu reusesc sa evit discutiile de acest gen sau sa le redirectionez spre alte subiecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!