Acasa » Atitudine » In asteptarea momentului potrivit

In asteptarea momentului potrivit

Asteptarea momentului potrivit.

Care este cel mai mare inamic al succesului întâlnit în zilele noastre? Amânarea! Aș vrea să cunosc persoana care nu a amânat niciodată nimic. Oricum, nu aș crede.

E natura umană să lași pe mai târziu lucrurile care nu te fac să te simți confortabil sau te obligă să depui efort, mai ales în detrimentul unor activități distractive. Aș vrea să spun că poate fi în regulă dacă e vorba de ceva minor, ca treburi casnice sau cumpărăturile de Crăciun, dar problema apare când începi să îți amâni visurile!

Vrei să îți deschizi o afacere sau să îți urmezi pasiunea de a deschide un blog culinar, dar nu ai destulă experiență. Sau nu ai bani. Sau nu ai timp. Sau, pur și simplu, încă nu e momentul potrivit. Când crezi că ar fi momentul potrivit? Aud mereu scuzele acestea, dar niciodată un plan: “Nu am bani acum, dar voi avea în 2 ani și voi pregăti până atunci toate demersurile”, spre exemplu.

Îți spun un secret: asteptarea momentului perfect nu va fi niciodată. Mereu vei întâmpina o dificultate care să te determine să mai amâni și, cu cât trece timpul mai mult, cu atât îți va fi mai greu să te apuci de treabă (acest lucru e valabil și pentru sarcinile de zi cu zi).

Cel mai bun moment să începi este acum. Chiar acum, după ce termini de citit acest articol. Chiar dacă nu ai tot pus la punct sau nu știi de unde să pornești. Fă-ți un plan, setează-ți niște obiective, lucrează la detaliile mici, învață. Nu lăsa timpul să treacă, în speranța că vei fi mai pregătit la un moment dat sau că lucrurile vor decurge natural. Chiar dacă toate planetele nu sunt aliniate, poți face puțin cât puțin. E mai bine decât să nu faci nimic. Inspirația vine muncind, nu așteptând.

Dacă nu știi care ar fi primii pași, iată câteva sfaturi personale:

 • Stabilește care e scopul final: unde vrei să ajungi, ce vrei să realizezi?

 • Fă o lista cu ce ai nevoie până la cel mai mic detaliu sau o listă cu scopuri mai mici de îndeplinit până la visul cel mare.

 • Găsește-ți un mentor: caută un om de succes care activează într-un domeniu similar cu ceea ce îți dorești tu să faci și roagă-l să te îndrume.

 • Învațăși pregătește-te : niciodată nu poți ști indeajuns.

 • Caută-ți susținători: spune-le prietenilor ce ai de gând să faci și roagă-i să te întrebe de progresele pe care le-ai făcut, din când în când.

Nu aștepta momentul perfect, creează-ți singur momentul perfect!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

 1. iti multumesc ariel !
  e frumos sa-mi incep saptamana mai increzatoare , mai determinata , si asta datorita tie .
  MULTUMEC !
  am votat

 2. Motivant, intr-adevar. O singura observatie: textul are greseli gramaticale (ex: nu poți știi)

 3. Foarte bun articoulul, si eu am aplicat aceste invataturi dar inainte sa citesc articolul. Primii 4 pasi sunt destul de usor de parcurs, dar al cincilea este cel mai greu(se poate totusi). O spun din proprie experienta, am spus multor prieteni obiectivele mele si ma mai intreaba din cand in cand de ele, si nu e asa usor sa recunosti progresul, dar asta te ajuta si cel mai mult in a obtine acest progres 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!