1

Atunci când nimic nu e sigur…

M-am temut întotdeauna de schimbări. Credeam că tot universul meu s-ar prăbuşi dacă ceva din ceea ce ştiu s-ar schimba. Cu toate astea, simţeam că momentul în care totul va lua drumul altei poveşti e aproape; era ca şi cum aş fi adulmecat de departe o nouă savoare, ce avea să mă găsească.

Atunci când m-am simţit paralizată de frica de a lua o decizie ce simţeam că are să-mi schimbe pentru totdeauna felul de a fi, m-am întrebat, simplu, ce aş alege dacă nu ar trebui să mă gândesc la ce va fi după. Şi, în ciuda faptului că toate alarmele dinlăuntrul meu ţipau“Nu poţi face asta, este imposibil!”, a fost nevoie doar de un pas pentru ca totul să fie… perfect realizabil.

Acum un an şi jumătate, stăteam faţă în faţă cu o oportunitate ce nu avea să mai apară şi a doua oară : o bursă de practică în străinătate, timp de trei luni. Ştiam că e ultima mea şansă de a-mi împlini un vis mai vechi, însă, la fel ca şi până în atunci, aveam aceeaşi scuză cu “nu este încă momentul potrivit”.

Îmi amintesc seara în care o prietenă, ştiindu-mi povestea, m-a întrebat: “Ce ai face dacă totul ar fi posibil?”. I-am răspuns că aş pleca, desigur. Şi atunci, am ştiut ce îmi doresc cu adevărat. Mi-am dat demisia de la locul de muncă şi am plecat. A fost un act de nebunie pură, însă era o decizie pe care mi-am asumat-o în totalitate. În cele trei luni, am trăit cât pentru o viaţă întreagă. Iar când m-am întors, mi-am reprimit vechiul job. Aşadar, am avut totul. Şi a fost nevoie de atât de puţin pentru asta…

Apoi, am luat pe rând fiecare temere şi am transformat-o în vis împlinit. Şi, crede-mă, pentru fiecare secundă de teamă, am trăit mii de clipe de bucurie. Am descoperit că propria-mi minte mă trădase, implantându-mi frica de trăi.

În acest moment, trăiesc Schimbarea. O savurez cu nesaţ, ştiind că, din tot Universul, Aici e locul perfect unde să fiu. Îmbrăţişez tot ce mi se oferă şi dau înapoi lumii bucuria mea de a trăi.

În adâncul sufletului, fiecare dintre noi ştie, încă de dinainte, ce îşi doreşte cu adevărat. Tu ce decizie ai lua acum, când ştii că totul este posibil?

Adela
 

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
Cristian - 02/02/2013

Bravo! Viata e mai frumoasa cand exista o doza de curaj transformat in nebunie!

Reply

Leave a Reply: