Acasa » Atitudine » Schimbare » Casă în afara orașului sau apartament în București?

Casă în afara orașului sau apartament în București?

Toți cei care vor să-și cumpere o locuință nouă se întreabă dacă să opteze pentru un apartament sau o casă, luând în calcul avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre opțiuni. Dacă și tu ești pus în această situație, probabil te întrebi care este cea mai bună opțiune pentru tine – ai nevoie de mai mult spațiu și de o casă liniștită, la periferie sau de un apartament în centrul orașului? 

Poți alege o casă de vânzare în Giurgiu, cu dotări noi, care poate deveni căminul ideal pentru tine și familia ta sau apartamente în centrul Bucureștiului, deși poți fi nevoit să scoți mai mulți bani din buzunar. Află, din articolul de mai jos, care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când alegi o casă în afara orașului sau un apartament în București.

Casă în afara orașului

Dacă ai locuit deja într-un apartament de două camere, însă spațiul nu îți este suficient, te poți îndrepta către achiziționarea unei case. Poți lua în calcul o casă în Giurgiu, ținând cont de faptul că o casă în București are un preț mult mai ridicat decât cele din afara orașului. Avantajul este că localitățile din afara orașului au toate dotările de care ai nevoie, începând de la școli, grădinițe și spitale, până la centre comerciale. 

Spre deosebire de apartamentele din București, o casă în afara orașului îți oferă un spațiu mult mai mare. Acest lucru îți va fi de ajutor atunci când ai copii, animale de companie sau îți dorești să te bucuri de o grădină cu legume. Astfel, poți organiza un loc de joacă pentru cei mici în propria curte, unde au libertatea să alerge în voie sau să facă mișcare. Iată de ce alte criterii trebuie să ții cont în alegerea unei case în afara orașului:

  • Dacă ai un loc de muncă în capitală, este important să ai mașină personală, pentru a ajunge la timp. În caz contrar, trebuie să știi dacă locuiești în apropierea unor stații de mijloc de transport în comun.
  • În funcție de numărul membrilor familiei, alege o casă care poate fi locuită inclusiv de două familii, în cazul unei case cu etaj sau a unei vile duplex. Prin urmare, ia în considerare și mărimea casei, mai ales dacă alegi să te muți alături de părinți sau de alți membrii ai familiei.
  • Atunci când cumperi o casă la cheie, gata finalizată, acest lucru îți poate aduce un plus de confort, având ocazia să te muți într-un timp scurt. Dacă alegi o casă la gri sau o casă la roșu, vei putea să alegi și finisajele pe care ți le dorești, începând cu faianța, gresia sau obiectele sanitare.
  • Ține cont și de modul în care arată zona în care se află casa pe care dorești să o cumperi. Sunt asfaltate străzile? Există magazine în zonă? Stații de autobuz sau de taxi? Trebuie să analizezi foarte bine toate caracteristicile zonei, înainte să cumperi o casă în afara orașului.

Apartament în București

Dacă ai locuit deja într-o garsonieră, îți vei dori mai mult spațiu, luând în calcul cumpărarea unui apartament. Astfel, trebuie să ții cont de apropierea blocului de o stație de metrou. Deși poți avea mașină personală, la orele de vârf sau pe timpul iernii, vei fi nevoit să circuli cu metroul. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că prețul unui apartament care se află în imediata apropiere a metroului va fi mai mare, în comparație cu cele care nu au metrou în zonă. În plus, dacă ai în vedere un bloc vechi, acordă atenție dotărilor pe care acestea le includ. Este ușor să estimezi o sumă greșită pentru renovarea apartamentului pe care îl cumperi, astfel încât să nu te poți muta la data la care ți-ai propus.

Atunci când urmărești achiziționarea unui apartament în București, gândește-te bine la numărul de camere de care ai nevoie. Dacă îți dorești mai mult spațiu sau dacă ai în plan să îți mărești familia, nu opta pentru un apartament cu două camere, atunci când ai nevoie de trei. Nu în ultimul rând, înainte de cumpărarea unui apartament, criteriile de alegere depind și de cei mici – este util să ai în apropierea blocului parcuri, școli, grădinițe sau mijloace de transport în comun.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!