Acasa » Dezvoltare personală » Cauti un al doilea loc de munca? Iata ce trebuie sa stii!

Cauti un al doilea loc de munca? Iata ce trebuie sa stii!

curs agent securitate

Intr-o lume in continua schimbare, unde stabilitatea financiara poate fi adesea un vis greu de realizat, multi dintre noi suntem in cautarea unui al doilea loc de munca pentru a ne suplimenta veniturile. 

Ce optiuni exista si ce cursuri de pregatire profesionala sunt necesare?

Un domeniu in care cererea este constanta si care poate oferi oportunitati interesante este cel al securitatii. Un curs agent securitate s-ar putea sa fie exact de ce ai nevoie daca esti in cautarea unui al doilea loc de munca – descopera in continuare de ce!

 1. De ce sa alegi sa devii agent de securitate?

Rolul de agent de securitate vine cu responsabilitatea de a proteja proprietati, bunuri si oameni. Mai mult, este un domeniu care ofera o mare varietate de medii de lucru – de la evenimente si concerte la intreprinderi, institutii, magazine si sedii de corporatii. 

Flexibilitatea orarului, agentii de securitate lucreaza atat ziua, cat si noaptea, este un alt avantaj major, facand acest job o optiune ideala pentru cei care au deja un loc de munca principal si sunt in cautarea unui al doilea. 

 • De ce ai nevoie de un curs de calificare pentru agenti de securitate?

Pentru a deveni agent de securitate, este esential sa urmezi un curs de formare profesionala acreditat. Aceste cursuri sunt organizate astfel incat cursantii sa capete cunostintele necesare rolului de agenti de securitate.

Iata ce ar trebui sa inveti la un astfel de curs:

 • Cunostintele de baza in acordarea primului ajutor sunt indispensabile; ca si agent de securitate iti revine rolul de a oferi asistenta medicala de urgenta pana la sosirea serviciilor specializate.
 • Un modul dedicat legislatiei te va familiariza cu drepturile si obligatiile care iti revin atunci cand lucrezi in domeniul pazei si securitatii, precum si cu procedurile legale de urmat in diverse situatii.
 • Abilitatile de comunicare sunt esentiale pentru a gestiona conflictele si pentru a interactiona eficient atat cu echipa ta, cat si cu autoritatile, precum si cu alti oameni cu care intri in contact la locul de munca.
 • Patrularea este una dintre atributiile principale ale agentilor de paza si securitate, in cadrul unui curs de formare profesionale vei invata metode eficiente de patrulare, dar si despre utilizarea corecta a echipamentelor din dotare.
 • Cum sa alegi cursul potrivit de agent de securitate?

Cand vine vorba de alegerea unui curs de pregatire profesionala, este important sa te asiguri ca acesta este recunoscut de institutiile competente si ca vei primi un certificat valid. 

De asemenea, ia in calcul durata si flexibilitatea programului, mai ales daca esti in cautarea unui al doilea loc de munca si ai nevoie de un program la care sa te adaptezi usor.

curs agent securitate
 • Cum gasesti un loc de munca in domeniul pazei si securitati?

Dupa finalizarea cursurilor de pregatire, pasul urmator este sa incepi cautarea de oportunitati de angajare. Iata cateva sugestii pentru a-ti gasi calea in acest domeniu:

 • Consulta platformele de joburi online. Multe companii posteaza locuri de munca pentru agenti de securitate pe site-uri de profil.
 • Un profil actualizat pe LinkedIn, de exemplu, iti poate creste sansele de a fi remarcat de potentiali angajatori.
 • Contacteaza direct firmele de paza si securitate sau companiile la care ai vrea sa lucrezi. Multe firme sunt in cautare constanta de personal calificat si ar putea avea nevoie de serviciile tale.

Vrei sa ai un avantaj competitiv pe piata muncii? Descopera cursurile de formare profesionala de la Atelierul de Profesii! Cu programe de formare adaptate nevoilor pietei de munca actuale, te echipezi cu tot ce ai nevoie pentru a reusi. Nu lasa aceasta sansa sa-ti scape!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!