Acasa » Uncategorized » Cauti un aparat sudura pentru incepatori? Iata cum faci alegerea ideala!

Cauti un aparat sudura pentru incepatori? Iata cum faci alegerea ideala!

Este destul de greu sa incepi o cariera de sudor. Pe langa o scoala profesionala, ai nevoie in permanenta despre informatii legate de echipamentele si uneltele necesare pentru a-ti finaliza cu succes sarcinile. De exemplu, stii foarte bine ca exista numeroase tipuri de sudura si ca aproape fiecare dintre acestea poate fi realizat numai cu un aparat sudura conceput special pentru tipul respectiv.

Astfel, alegerea unui aparat devine o sarcina foarte dificila, mai ales pentru un incepator. Din fericire, acest articol iti va prezenta doua cele mai bune tipuri de aparate de sudura pentru incepatori!

Cel mai bun aparat de sudura pentru incepatori

Profesionistii iti vor spune mereu sa alegi intre un aparat de sudura MIG sau un model TIG – sau chiar mai bine de atat, un aparat MIG/TIG, poate chiar cu abilitatea de a suda si tip MMA. In general, MIG si TIG sunt considerate tipuri de sudura prietenoase fata de incepatori din mai multe motive.

  • Aparate de sudura si sudura tip MIG – termenul MIG se refera la metal inert gas si implica faptul ca procesul de sudare este realizat in baza utilizarii unui tip de gaz inert metalic si a unui electrod consumabil. Un aparat sudura MIG este adecvat pentru sudarea otelului cu rezistenta medie, otelului inoxidabil, fontei, dar si aluminiului, printre altele. Dat fiind faptul ca acestea sunt metale comune, este evident de ce aparatele tip MIG sunt indicate pentru incepatori. Poti avea nevoie oricand de cateva minute de sudura si poate nu ai vrea sa te bazezi pe un profesionist.
  • Aparate de sudura si sudura tip TIG – sudarea de tip TIG este realizata in baza unui electrod realizat din tungsten si care nu este consumat in timpul procesului. Astfel, sudarea este rezultatul incalzirii metalului, topirea suprafetei acestuia si prin urmare sudarea a doua sau mai multe elemente diferite. Un aparat sudura TIG este preferat de multi incepatori deoarece poate fi folosit in mai multe situatii, inclusiv reparatia si mentenanta anumitor obiecte (remorci, boilere, otel inoxidabil). Totodata, ai la dispozitie aparate foarte mici si incredibil de portabile – dat fiind faptul ca nu necesita consumabile, unii incepatori chiar au un astfel de aparat in portbagajul masinii in permanenta.

Astfel, popularitatea aparatelor de sudura MIG/TIG nu poate fi pusa la indoiala. Aceste tipuri de sudura sunt adecvate pentru sudarea mai multor tipuri de materiale si ofera totodata incepatorilor siguranta de care acestia au nevoie in timpul procesului de sudare.

ZEP - aparat sudura

De unde cumperi cel mai bun aparat de sudura pentru incepatori?

Incepatorii au nevoie in primul rand de un pret avantajos. In foarte scurt timp, este posibil ca acestia sa doreasca sa treaca la un aparat mai performant, implicit sa se specializeze intr-un alt tip de sudura.

Solutia ideala este magazinul online ZEP.ro. Acesta are o selectie cuprinzatoare de aparate de sudura de toate tipurile, fiind astfel locul ideal de adunare pentru toti sudorii, indiferent de nivelul de experienta.

O achizitie ZEP.ro este marcata de calitatea superioara a produselor, dar mai ales de pretul avantajos al acestora – pe scurt, o achizitie ideala!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!