Ce este Business Intelligence și cum te ajută să fii cu un pas în față?

Mediul de afaceri este tot mai competitiv, motiv pentru care ai nevoie de instrumente moderne pentru a inova și progresa. Nu mai sunt suficiente calculatoarele performante sau programele de lucru, deoarece afecerile sunt la alt nivel în momentul de față. Iar în bătălia pentru primul loc trebuie utilizate la maximum toate resursele.

Un sistem care te ajută să câștigi timp și să afli mult mai ușor orice informație ai nevoie este cu siguranță un sistem care te va ajuta să te aliniezi marilor jucători.

Conform definiției dată de Wikipedia, sistemele de Business Intelligence sunt “sisteme informatice de identificare, extragere și analizare a datelor disponibile într-o companie, sisteme ale căror scop este de a oferi un suport real pentru luarea de decizii de business”.

De ce să folosești sisteme de Business Intelligence

Create pentru a eficientiza munca și pentru a economisi timp și resurse, sistemele de Business Intelligence sunt instrumente indispensabile pentru managerii de top, pentru companiile care setează trendurile în domeniile în care activează și pentru persoanele care lucrează zilnic cu baze de date și au nevoie de eficiență.

Instrumentele inovative de Business Intelligence te ajută să analizezi tendințele, să identifici oportunitățile și riscurile cu care se confruntă compania.

Deoarece au devenit foarte performante, sistemele de BI sunt utilizate zilnic. Iar acestea nu au fost create doar pentru departamentele de HR și contabilitate, ci pentru întreaga activitate pe care o desfasori în companie.

Deși sunt foarte performante, sistemele BI sunt intuitive și interactive, motiv pentru care nu ai nevoie de cunoștințe specializate pentru a le utiliza, iar datele dorite sunt extrase prin câteva click-uri.

Dacă lucrezi zilnic cu informații financiare și juridice, ai nevoie să afli mai multe informații despre competitorii, clienții, furnizorii și partenerii tăi, sistemele BI sunt cea mai bună alegere.

Avantajele sistemelor Business Intelligence

În primul rând, funcționalitatea acestor sisteme îți permit să îți orientezi business-ul către clienți. Vei avea acces la indicatori măsurabili și vei putea analiza în timp real datele dorite. Pe măsură ce urmărești colectarea de noi date sau actualizarea celor existente, sistemele BI te vor ajuta să câștigi timp și să iei decizii mult mai ușor.

În plus, analiza datelor financiare și non-financiare pe intervale lungi constituie în mod sigur un avantaj. Într-o lume în care accentul este pus tot mai mult pe tehnologie, sistemele BI te ajută să progresezi, să inovezi și să îmbunătățești serviciile companiei.

Iată, așadar, ce avantaje au sistemele BI:

1. Reducerea timpului de luare a deciziilor – prin scăderea timpului de procesare și transformare a datelor în informații, procesul decizional devine mult mai simplu. Informațiile transmise de sistemele BI sunt actuale și clare, astfel încât tu nu trebuie decât să le interpretezi. De exemplu, sistemele BI disponibile pe www.risco.ro te ajută să analizezi cota de piață, cifra de afaceri, incidentele de plată, domeniile competitive, domeniile cu cele mai multe firme în insolvență, situațiile juridice ale altor firme și multe alte informații care îți vor fi cu siguranță utile în luarea unor decizii importante.

2. Acces la informații actualizate – așa cum am menționat anterior, sistemele Business Intelligence îți permit accesul la informații actualizate, pe care le poți analiza pentru a lua cele mai bune decizii pentru companie.

3. Set complet de rapoarte – indiferent în ce domeniu lucrezi, cu siguranță ai nevoie de un set de rapoarte. Și pentru că este important să știi în fiecare moment cu cine lucrezi, sistemele BI îți permit accesul la un set complet de rapoarte utile pentru afacerea ta.

4. Sisteme avansate de alerte și monitorizări – timpul este cea mai importantă resursă, iar firmele care pun la dispoziție sisteme Business Intelligence te ajută să câștigi timp pentru afacerea ta. Vrei să fii mereu informat cu privire la orice schimbare ce apare la clienții sau colaboratorii tăi? Cu sistemele inovative oferite de RisCo scapi de griji și câștigi timp!

5. Eviți firmele care nu sunt serioase – să faci afaceri nu este deloc ușor, iar clienții neserioși nu sunt deloc poftiți în nicio companie. Dacă vrei să eviți firmele care nu își plătesc facturile la timp, care sunt în insolvență sau care au datorii la stat, poți să afli toate aceste informații în mai puțin de un minut. Astfel, vei evita cu succes firmele care nu sunt serioase și vei avea mai mult timp pentru afacerea ta.

Cristina
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: