Ce-i mai simplu: munca cinstită sau jefuirea unei bănci?

Ai disperată nevoie de bani, furi sau încerci să găseşti o cale de a-i face legal? Te-ai săturat de munca la birou şi nu ai nimic economisit, continui sau îţi demisia? Ai prea multe probleme şi nicio soluţie, te arunci de pe o stâncă sau încerci să te descurci cumva? Pentru unii, prima opţiune poate fi numită calea cea simplă. Şi nu de puţine ori am auzit persoane judecând alegerile altora ca fiind simple.

A fura poate fi uşor, pentru un hoţ. În general, a face o alegerea e orice altceva, numai uşurinţă nu. De obicei oamenii preferă să nu fie puşi în situaţia asta. Dacă totul merge bine aşa cum e, de ce să schimbi, de ce să te confrunţi cu ceva nou? Am auzit cu toţii de zona de confort. A alege (şi nu vorbim de o pereche sau alta de pantofi) e egal cu a ieşi din zona de confort. De fapt, dacă alegi să jefuieşti o bancă în locul muncii cinstite, înseamnă că eşti cumva pregătit să suporţi consecinţele imediat. Aşa, opţiunea aleasă nu e nici pe departe cea simplă, dimpotrivă. S-ar putea să ajungi după gratii (asta da ieşire din confort).

Diferenţa dintre alegeri e mai degrabă acum versus mai târziu. Şi e mereu mult mai complicat decât pare. O femeie care îşi vinde corpul putea să fi ales studiul şi o slujbă ceva mai convenţională. Judecând în felul ăsta ar însemna doar că e mai uşor să profiţi de pe urma unor atribute fizice decât să te duci în fiecare zi la birou. Şi dacă e aşa, de ce nu facem toţi asta? Ne place viaţa complicată? Nu, doar am făcut o alegere. Care va fi valabilă până la următoare. Şi apoi până la următoarea.

Sunt oameni care lasă totul în urmă, iar decizia e luată fără ezitare, într-o clipă. Sunt rari. Nu suntem toţi construiţi pentru schimbări radicale, pentru unii şi a traversa strada poate fi dificil. Unii rezistă presiunii mai bine decât alţii şi îşi folosesc acest atu. Unii se descurcă pur şi simplu mai bine decât alţii, dar asta nu înseamnă decât că suntem diferiţi. Alegerile sunt aceleaşi. Dacă fiecare ar avea o listă cu soluţii simple şi soluţii complicate e mai mult decât evident că am bifa mereu prima coloană. Numai că lista nu există.


Autorul acestui text este Anamaria Vladovici și o poți urmări pe blogul ei personal aici.

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: