Acasa » Dezvoltare personală » Altele » Ce măsurători trebuie să faci înainte să cumperi online ochelari de soare?

Ce măsurători trebuie să faci înainte să cumperi online ochelari de soare?

Alegerea unei perechi de ochelari de soare potriviți pentru fizionomia ta poate fi un proces îndelungat și stresant în magazinele de specialitate, unde ești nevoit să ceri vânzătorului să descuie fiecare pereche din suportul special. De aceea, site-urile unde găsești ochelari de soare de vânzare par mult mai la îndemână. Aici găsești nenumărate modele de ochelari de soare pe care le poți comanda printr-un singur click. Cum te asiguri că modelul te avantajează și este pe mărimea ta? Este simplu. Tot ce trebuie să faci înainte este să măsori câteva aspecte ale feței și ale unei perechi de ochelari care îți vin bine. Află din acest articol care sunt aceste măsurători.

Folosește o pereche mai veche de ochelari

Dacă ai deja o pereche de ochelari care îți vin bine, inspectează interiorul acestora. Indiferent de marca lor, vor avea inscripționate câteva numere care sunt de fapt mărimile. Pe majoritatea brațelor vei găsi o serie de trei numere care arată așa: 50 – 18 -145. Cele trei numere reprezintă de fapt lățimea lentilelor, lățimea punții nazale și lungimea brațelor.

Lățimea lentilelor înseamnă numărul de milimetri măsurați pe orizontală în punctele cele mai îndepărtate ale lentilelor.

Lățimea podului nazal este distanța dintre cele două lentile, acolo unde ochelarii se așează pe nas. Aceasta poate varia între 18 și 24 de milimetri.

Lungimea brațelor este dată de distanța de la balamaua de prinderea brațului, până la vârful care vine pe după ureche. De obicei poate fi între 135 și 145 de milimetri.

Măsoară ochelarii cu rigla

Dacă nu găsești aceste numere pe perechea de ochelari mai veche, le poți afla singur. Folosește o riglă sau o ruletă pentru a afla dimensiunile de care ai nevoie. Măsoară diametrul lentilelor, în interiorul ramei, în punctul cel mai larg, pentru a afla lățimea lentilei. Folosește rigla pentru a afla și lățimea punții nazale și lungimea brațelor. Poți măsura și înălțimea lentilelor, poziționând rigla din punctul cel mai înalt al lentilei spre cel mai jos. Înălțimea lentilelor diferă de la producător la producător și de la model la model, dar în general se situează între 32 și 38 de milimetri.

Folosește un card de credit

Mărimile diferă de la site la site și de la producător la producător. De aceea, multe site-uri preferă să simplifice lucrurile și să apeleze la sistemul S, M, L. Dacă vei căuta ochelari de soare pe Lentiamo.ro de exemplu vei observa acest sistem de mărimi. În acest caz, poți afla ușor mărimea cu ajutorul unui card de credit. Poziționează-l cu latura mai mică, orizontal, sub ochi, cu un colț la jumătatea nasului. Dacă celălalt colț depășește extremitatea ochiului, atunci porți mărimea S. Dacă el ajunge doar la colțul ochiului, porți măsura M, iar dacă plasticul se termină înaintea extremității ochiului, ai nevoie de mărimea L.

Măsoară-ți fața

Dacă nu ai o pereche de ochelari de soare drept referință, îți poți afla dimensiunile feței și vei căuta un model care să aibă dimensiuni asemănătoare. Măsoară-ți lățimea feței cu ajutorul unei rigle poziționate în dreptul ochilor, de la o tâmplă la alta. Vei obține un număr în jurul valorii de 100-130 de milimetri. Aceasta este lățimea totală a ramei ochelarilor, pe care o obții dacă aduni lățimea lentilelor și a punții nazale.

Folsește toate aceste trucuri pentru a comanda perechea de ochelari perfectă pentru fizionomia ta. Astfel, atunci când ochelarii de soare vor ajunge la tine, vei fi mulțumit și îi vei purta cu plăcere. Nu uita să alegi un model potrivit cu forma feței tale și cu stilul vestimentar pe care îl abordezi în mod obișnuit. 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!