Ce poate face entuziasmul pentru tine?

Ce poate face entuziasmul pentru tine?

Entuziasmul îți poate schimba viața cu adevărat. Gândește-te la diferența imensă dintre următoarele două tipuri de oameni. Din prima categorie fac parte oamenii optimiști, veseli și plini de speranţă. Ei au un crez, sunt persoane dinamice, care pun lucrurile în mișcare, se străduiesc mereu ca societatea să devină mai bună și creează o lume nouă.

Compară-i pe acești optimiști, plini de energie, cu cei care-i sfidează nu numai pe părinți și profesori ci și pe cei mai neînsemnați.

Deci, trebuie să folosim entuziasmul pentru a face parte din acea categorie interesantă și creativă a rasei umane – oamenii constructivi. Vei descoperi că toți cei care fac parte din această clasă, consideră că entuziasmul este o trăsătură neprețuită a personalitatii, care îi ajută pe oameni să dobândească fericirea și împlinirea personală.

Entuziasmul este un foc ținut sub control – iar acesta este singurul foc ce contează. Focul trebuie îmblânzit pentru a genera putere, iar lumea aparține entuziastului care își poate păstra calmul.

Asadar, procesul poate fi descris în felul următor:entuziasmul manifestat pentru o idee sau pentru un proiect aprinde în noi un foc, pe care trebuie să îl ținem sub control și nu să fim controlați de el.

La fel că orice forță, entuziasmul necotrolat poate distruge, tot așa cum entuziasmul ținut sub control are puterea de a crea.

Deși entuziasmul excesiv este periculos, trebuie subliniat că la fel de important este să nu devenim prea calculați.

Într-adevăr nu trebuie să eziți nici o clipă să fii de partea entuziasmului. Chiar dacă angajamentul față de entuziasm implică și riscul de a greși, numai cel care își asumă acest risc își va putea manifesta pe deplin creativitatea. Mai mult, numai pentru aceştia, viața este cu adevărat interesantă.

Ce se află în spatele atitudinii de nepăsare?

În ziua de azi, mulți oameni se mândresc cu atitudinea lor indiferentă față de viată. Sunt surmenați, plictisiți și își ascund gândirea distructivă în spatele unei atitudini de tipul “Nu îmi păsa câtuși de puțin.” Poate că în acest fel se apără de viață, deoarece viața presupune implicare totală, iar implicarea poate crea suferințe și probleme.

Entuziasmul îți poate întări personalitatea.

Să presupunem că ești o persoană timidă care, din cauza complexului de inferioritate, și-a pierdut încrederea în sine. Ca să poți dobândi o personalitate deschisă, comunicativă, este necesar să vizualizezi nu așa cum ești, ci așa cum ți-ai dori să fii, o persoană încrezătoare și sigura pe sine, capabilă să vorbească cu oamenii și să se descurce în diverse situații. Odată ce ți-ai întipărit în minte gândul sau imaginea a ceea ce dorești să fii, poartă-te ca și cum ai fi în stare să te descurci în orice situație. Există o lege a firii omenești care spune că dacă ne imaginăm că suntem așa cum ne dorim și dacă ne comportăm ca atare, cu timpul, miracolul transformării se produce, cu condiția să fim perseverenți.

Purificarea mentală lasă cale liberă entuziasmului.

O practică importantă pentru dezvoltarea unei atitudini pozitive o reprezintă purificarea mentală. O minte plină de gânduri prevestitoare de rele ne împiedică să fim optimiști și ne lipsește de curaj. Același lucru se întâmplă și în cazul gândurilor sumbre, pline de ură, de prejudecăți și de resentimente față de lume. În aceste condiții, purificarea mentală reprezintă un pas extrem de important în revigorarea minții, pentru a acceptă un climat de gândire pozitivă în care se poate dezvolta entuziasmul, care va deveni, în cele din urmă, un factor dominant.

Comunică-ţi toate veştile bune!

Un element esenţial în dezvoltarea entuziasmului este felul în care îţi începi ziua. Cele cinci minute de după ce te-ai dat jos din pat sunt hotărâtoare pentru întreaga zi. Bineînţeles, unii oameni sunt mai „leneşi” şi le ia ceva timp pana să se trezească de-a binelea. Dar chiar și așa, atenția modului în care va decurge ziua, încă din primele ore ale dimineţii, va avea un rol hotărâtor.

Cum să fii tot timpul entuziast?

Să fii mereu vesel, cu zâmbetul pe buze nu este totuși chiar atât de uşor, mai ales pentru persoanele în varstă. Dezamăgirile, speranţele și iluziile pierdute, micșorează interesul şi manifestările entuziaste.

Poți opri declinul spiritual. Poți fi veșnic motivat de entuziasm – în ciuda vârstei, a suferinţei, a bolilor, a dezamăgirilor şi a frustrărilor.

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: