Acasa » Atitudine » Schimbare » Cele mai cunoscute invenții făcute din greșeală

Cele mai cunoscute invenții făcute din greșeală

Unele invenții care ne fac astăzi viața mai ușoară sau ne ajută să ne distrăm au avut la bază diverse experimente inedite, care își propuneau cu totul altceva. Chiar și așa, ele și-au dovedit utilitatea odată cu trecerea anilor.

Iată care sunt cele mai cunoscute invenții făcute din greșeală:

1. Cuptorul cu microunde – Acest electrocasnic folosit zilnic de foarte mulți oameni la prepararea unor mese rapide, încălzirea unora sau la popcorn a fost inventat dintr-o mare greșeală. Totul a pornit de la un tub gol. Cel care se află în spatele invenției cuptorului cu microunde se numește Percy Spencer, un inginer de la compania Raytheon. Acesta făcea un experiment folosind un tub gol, moment în care a observat că bomboanele din buzunarul său au început să se topească în timpul testării. Apoi a pus boabe de porumb în acest tub și a văzut că acestea au explodat și s-au transformat în popcorn. De aici până la invenția cuptorului cu microunde nu a mai fost decât un pas mic.

2. Ruleta – Astăzi este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc din lume, dar a fost descoperit din greșeală de un matematician. Francezul Blaise Pascal și-a propus să creeze o mașină care să demonstreze mișcarea perepetue, dar teoria sa nu a dat roade. În schimb, el a creat acest joc atât de popular. Succesul a fost garantat, iar distracția la ruletă este apreciată de foarte mulți oameni. Spre exemplu, pe casino.netbet.ro sunt disponibile 30 de versiuni ale jocului de ruletă. În plus, tot la NetBet există și mese de ruletă live, inclusiv cu dealeri care vorbesc limba română, peste 2.000 de jocuri, cele mai bune loterii internaționale, sporturi virtuale, jocuri de poker, dar și o secțiune NetBet Sport cu evenimente foarte interesante pentru pasionații de pariuri.

3. Super Glue-ul – În 1942, doctorul Harry Coover încerca să facă o cătare de plastic pentru armele soldaților din Al Doilea Război Mondial. Prin încercările sale a ajuns la acest adeziv atât de folositor în zilele noastre. Chiar și așa, deși este inventatorul produsului, Harry Coover nu și-a dat seama de potențialul și de utilitatea sa și a abandonat produsul pentru moment. Au trecut nouă ani până când a redescoperit, tot din greșeală, adezivul, și și-a dat seama în cele din urmă că le poate fi util oamenilor de toate categoriile, de la copii la părinți.

4. Praful de pușcă – Poate părea ciudat, dar acesta a fost inventat de călugării taoiști, în secolul al IX-lea. Desigur, scopul lor era cu totul altul. Ei doreau să găsească o formulă pentru a descoperi elixirul vieții. Au folosit azotat de potasiu, sulf, realgar și miere uscată. Nu au făcut altceva decât să inventeze din greșeală praful de pușcă. O invenție pe cât de neașteptată, pe atât de folosită în secolele ce au urmat.

5. Chipsurile – În anul 1853, cartofii prăjiți erau la mare căutare în restaurantele din SUA, așa cum se întâmplă și în zilele noastre. Iar George Crum era angajat la restaurantul Moon Lake House din New York, când a dat peste un client nemulțumit. Acesta a comandat cartofi prăjiți, dar a refuzat produsul pe motiv că nu sunt suficienți de crocanți. Supărat de reacția clientului, Crum a tăiat un cartof în felii foarte subțiri, le-a aruncat în ulei încins și apoi i-a dus bolul la masă. Acesta a fost impresionat de cât de crocanți au fost cartofii subțiri și astfel au apărut chipsurile. Ulterior, George Crum și-a deschis propriul restaurant, în care le oferea oamenilor chispuri de cartofi pe masa, o idee care a avut un succes răsunător.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!