Acasa » Dezvoltare personală » Autoevaluare » Ceremonia ceaiului de Thich Nhat Hanh

Ceremonia ceaiului de Thich Nhat Hanh

Îmi plac lucrurile care au un subînțeles. Când în spatele lor se ascunde o comoară neprețuită. Când noi judecăm un titlu, o persoană doar în doua secunde și nu ne mai indreptăm atenția asupra a ceea ce vrea să spună cu adevarat, același lucru se întâmplă și cu acest articol, nu am să explic ci te voi lasă pe tine să descoperi.

Thich Nhat Hanh  (se citește tic-na-han) avea o povestioara despre ceremonia ceaiului, povestioara sună cam așa.

Să spunem că bei o cana de ceai verde. Un ceai proaspăt, foarte gustos și relaxant, ok?

Sorbi și sorbind din această cană de ceai verde proaspăt, fără să-ţi dai seama, nu te mai gândeşti la absolut nimic . Dar, poc! Te lovește. Începi să îți amintești despre ceea ce ai vrut să faci în continuare, ai de citit acel mail, trebuie să plătești factura, trebuie să citești apometrele (Thich Nhat Hanh nu avea apometre, dar adaptez și eu povestea), închide la magazin și trebuie să iei lapte, nu mai este timp!

După ce aceste gânduri dispar, te uiți la cana cu ceai verde și ceaiul este pe terminate.

Acest ceai simbolizează viața ta.

Atunci când faci lucruri tot timpul, când ești extrem de ocupat, nu mai ai timp să te bucuri, să trăiești. Tot timpul încerci să faci ceva, să fii mai eficient, mai productiv, mai, mai..

Însă ignori tot ceea ce contează de fapt. Respingi apelul mamei tale pentru că mai ai de lucru. Dar nu știi sigur câte zile ea va mai trăi..

Gândește-te la asta. Vei avea de pierdut dacă lucrezi tot timpul și niciodată timp a te opri şi bucura de viața, dacă tot timpul vei dori mai multe, mai bine, mai repede… gândește-te la asta, până ceaiul din cana ta nu va mai fi.

Sper că te-am pus pe gânduri.

Poți citi Ceremonia Ceaiului a lui Thich Nhat Hanh aici.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!