• Home
  • Evenimente

Copiii, față în față cu tehnologia – Timpul petrecut în fața ecranelor și influența asupra dezvoltării copilului.

Timpul petrecut în fața ecranelor

Intrebarea este daca tu stii cat sa iti lasi copilul in fata ecranelor si cum il pot influenta acestea? Multi parinti se intreaba asta si daca esti unul dintre ei, atunci haide la Teatrul Excelsior la evenimentul „Copiii, fata in fata cu tehnologia” – Timpul petrecut in fata ecranelor si influenta asupra dezvoltarii copilului.  Vorbim despre dezvoltarea creierului in fata ecranelor, cum integram tehnologia in educatie si cyberbullying-ul sau hartuirea online cu invitatele noastre:

  • Madalina Puiu, CSR Programs Coordinator Orange Romania
  • Diana Vijulie, Consilier pentru dezvoltare personala/parentala
  • Claudia Chiru, Profesor pentru Invatamantul Primar, vlogger educational Youtube – FEDEx si fondatoare SAGA Kid
  • Georgiana Rosculet, Psiholog si coordonator programe educationale  Salvati Copiii
Timpul petrecut în fața ecranelor

Tehnologia e prezenta in viata noastra de zi cu zi, dar cat lasam copiii in fata ecranelor si cum ii influenteaza? Te asteptam pe 21 martie, de la ora 18.00, la Teatrul Excelsior la evenimentul „Copiii, fata in fata cu tehnologia” sa vorbim despre timpul petrecut in fata ecranelor si influenta asupra dezvoltarii copilului.

✔ Tehnologia responsabila in ajutor
Madalina Puiu, CSR Programs Coordinator Orange Romania, va fi alaturi de noi pentru a deschide acest eveniment dedicat utilizarii responsabile a tehnologiei de catre copii. Mediul online nu este nici daunator, nici benefic prin el insusi, este un instrument care poate oferi oportunitati incredibile de dezvoltare tuturor utilizatorilor. Educatia digitala si abilitatile de nativ digital responsabil ne ajuta sa navigam in siguranta, evitand riscurile, si sa ne bucuram cu mic, cu mare, de toate beneficiile lumii online.

✔ Dezvoltarea creierului in fata ecranelor
Vino sa afli de la Diana Vijulie, Consilier pentru dezvoltare personala/parentala cum se dezvolta creierul copiilor in fata tehnologiei – ce avantaje si dezavantaje exista, cum se formeaza traseele neuronale in fata ecranelor pentru a ii ajuta in lucru pe domeniul tehnologiei, cum ajuta tehnologia in procesul formarii atasamentului si al echilibrului in familie, cat e recomandat in functie de varsta sa stea copilul in fata ecranelor.

✔ Cum integram tehnologia in educatie?
Exista profesori la clasa care integreaza tehnologia in procesul de invatare. Claudia Chiru, Profesor pentru Invatamantul Primar, vlogger educational Youtube – FEDEx si fondatoare SAGA Kid ne va vorbi despre ce avantaje ori dezavantaje exista in procesul de invatare care imbina educatia cu tehnologia si va povesti cum foloseste ecranele, cat timp si cum reuseste sa transmita live lectiile de la clasa.

✔ Cyberbullying-ul sau hartuirea online
Hartuirea online este pericolul la care se expun copiii in fiecare zi in fata ecranelor. Cyberbullying-ul este bullying-ul realizat prin dispozitive mobile sau internet, iar datoria parintelui este sa fie alaturi de copil, sa il informeze si sa ii fie aproape pentru a nu fi victima online-ului. Georgiana Rosculet, Psiholog si coordonator programe educationale Salvati Copiii ne va spune cum sa avem grija de copiii nostri si cum sa fim precauti.

Intrarea este GRATUITA, dar necesita o inscriere pentru a iti rezerva locul in sala https://bit.ly/2tSEOl5. Evenimentul de pe Facebook il gasesti AICI.

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: