Acasa » Dezvoltare personală » Programe » Cum ajuta comunicatele de presa afacerile mici in promovarea online

Cum ajuta comunicatele de presa afacerile mici in promovarea online

Atunci cand ai o afacere de mici dimensiuni, un start-up sau o companie de familie de abia fondata, stii ca bugetul de promovare nu este tocmai punctul tau forte. Resursele sunt limitate si nevoia de succes este destul de mare, pentru a-ti dezvolta afacerea. 

Trebuie sa intelegi ca presa a fost mereu un partener de incredere in ceea ce priveste promovarea companiilor. Iar acum, datorita faptului ca internetul permite informarea printr-un simplu click, o multime platforme online de stiri si comunicate de presa iti stau la dispozitie. 

Comunicatul de presa este de foarte mult timp o resursa neprețuită pentru întreprinderile de toate dimensiunile. El reprezinta o modalitate simplă, dar eficientă de a da de veste despre o achiziție majoră, o schimbare de personal, un produs nou, un eveniment viitor sau, într-adevăr, orice altă noutate pe care compania o considera de interes pentru public.  

Iar faptul ca acum poti publica aceste materiale oriunde pe internet, iti ofera un avantaj enorm in ceea ce priveste procesul de pentru afacerea ta. Gandeste-te o secunda, atunci cand un om are nevoie de o informatie, ce face in primul rand, in ziele de azi? Intra pe Google si cauta detalii. Cum te poate ajuta pe tine acest comportament? Simplu: te poti promova online pe site-urile partenere Google si pe site-urile de stiri, iar cand oamenii vor cauta informatii sau detalii despre compania ta sau despre serviciile pe care le oferi tu, te vor gasi mult mai rapid si vor capata incredere in tine, daca apari pe diverse site-uri cu autoritate. 

Ce trebuie sa contina un comunicat de presa

Specialistul in comunicare si PR trebuie sa stie cum sa realizeze un astfel de comunicat, pentru ca el sa fie preluat de cat mai multe agentii de stiri si de site-uri de informare. Sau poate ca iti scrii chiar tu comunicatul de presa. Ei bine, pentru ca acesta sa atraga atentia si sa ofere cat mai multa vizibilitate companiei tale, trebuie sa fie redactat intr-un anumit fel. 

Iata un formular agreat general de companiile de stiri internationale despre cum se realizeaza un comunicat si cateva sfaturi oferite de specialistii Forbes.com.

 • comunicatele de presa ar trebui sa aiba o incarcatura de 400 – 600 cuvinte. 
 • orice comunicat de presa trebuie sa incapa pe o foaie A4. 
 • atrage atentia prin titlu – titlul reprezinta 80% din importanta unui comunicat de presa – Forbes declara ca „titlul comunicatului tau de presa ar trebui sa fie un comunicat de presa in sine” – acesta nu are voie sa depaseasca mai mult de 7 – 10 cuvinte, in care sa prezinte exact despre ce este vorba si sa atraga cititorul sa isi doreasca sa citeasca mai mult. 
 • urmeaza lead-ul, paragraful principal de text – acesta trebuie sa prezinte generalist informatia si sa raspunda la intrebarile: CINE, CE, UNDE, CÂND. Pentru o mai buna focusare se pot folosi caractere bold pentru acest paragraf. 
 • scrie 3 – 4 paragrafe care sa detalieze informatia din lead – sa raspunda la intrebarile DE CE, CUM. 
 • ofera datele tale de contact – aceasta este a doua cea mai importanta parte a unui comunicat. Oamenii trebuie sa stie pe cine sa sune, la cine sa apeleze, daca au nevoie de mai multe informatii.
comunicat de presa

Iata si cateva sfaturi specifice de la specialistii Forbes

 • comunicatele de presa ar trebui sa trateze doar teme care sunt demne de a fi prezentate ca stiri – „scrie doar atunci cand ai ceva interesant de spus.” 
 • scrie succint, nu folosi fraze lungi si complexe. 
 • gaseste modul de abordare potrivit – fie incepe comunicatul cu un citat, fie personalizeaza comunicatul de presa pentru fiecare companie in parte, facand astfel imposibila trecerea sa cu vederea. 
 • daca prezinti un produs nou prin comunicatul tau de presa, in paragrafele de dupa lead prezinta beneficiile acelui produs intr-o maniera atractiva.
 • incearca sa contextualizezi informatiile tale. Ofera o solutie prin comunicatul tau de presa la o problema care a tinut titlurile tuturor ziarelor in ultimele zile. 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!