Cum ieșim din zona de confort?

stanca

Autorul american Neale Donald Walsch a spus că viața începe acolo unde se termină zona de confort. Asta înseamnă că doar atunci când nu mai lași temerile și anxietatea să te țină pe loc, vei începe să faci progrese majore.

Din păcate, mulți oameni întâmpină dificultăți atunci când încearcă să iasă din zona lor de confort. Ei doresc să facă mai mult în viață, dar se tem să se confrunte cu ei înșiși, alegând ceea ce lor li se pare varianta lipsită de riscuri.

În acest articol, vom prezenta câțiva pași pe care îi poți urmă pentru a-ți depăși limitele și de a ieși din zona de confort.

Informează-te

Anxietatea vine, deseori, dintr-o teamă de necunoscut. De obicei, ne imaginăm cel mai rău scenariu posibil în cazul în care ne depășim limitele și renunțăm la ceea ce ne face să ne simțim în siguranță.

Prin urmare, pentru a ieși din zona de confort, trebuie, în primul rând, să te informezi. Scopul acestui pas este de a afla cât mai multe despre orice îți dorești să faci, însă nu ai curajul. Vorbește cu oameni care au făcut aceste lucruri, citește cărți despre subiectul respectiv și caută detalii folositoare pe internet. Cu cât știi mai multe despre ceva, cu atât îți va fi mai puțină teamă și vei fi mai determinat.

Fă-ți un plan

După ce te-ai informat, fă-ți un plan de acțiune pentru a-ți depăși limitele și a reuși să faci ceea ce părea imposibil. Scrie exact cum plănuiești să ieși din zona de confort. Acest plan trebuie să includă mai multe repere, adică mini-scopuri care să te aducă tot mai aproape de ieșirea din zona de confort. Mai mult, este foarte important să identifici provocările-cheie pe care le vei confrunta și să decizi ce vei face pentru a le depăși.


Sursa foto: https://pixabay.com/photos/hot-air-ballons-balloons-flying-1373167/

Asumă-ți responsabilitatea

Asumarea responsabilității este un aspect esențial pentru ieșirea din zona de confort. Astfel, îți crești șansele pentru a reuși ce ți-ai propus. Începe prin a le spune prietenilor și familiei tale ceea ce plănuiești să faci. Acesta este un pas important, pentru că oamenii din viața ta te vor ajuta să rămâi pe drumul cel bun. În plus, iți va fi mai greu să renunți atunci când știi că cei din jur te susțin.

Fă pași mici

Ieșirea din zona de confort începe cu primul pas pe care-l faci. Odată ce ai un plan bine pus la punct, îți va fi mai ușor să îți atingi scopul. Făcând pași mici, vei scăpa, treptat, de anxietate. Nu încerca să te schimbi peste noapte, ci lucrează constant, cu răbdare, la depășirea limitelor.

Rămâi pozitiv

Vor fi momente în care vei simți că vrei să renunți, însă nu trebuie să te dai bătut. Secretul este să te împaci cu ideea că, uneori, rezultatele nu vor fi pe măsura așteptărilor, însă acest lucru face parte din procesul ieșirii din zona de confort. 

Nu lăsa negativitatea să pune stăpânire pe mintea ta. Reamintește-ți că vei experimenta, pe ici pe colo, câte un eșec, dar asta te va face mai puternic.

Ieșirea din zona de confort îți oferă, fără doar și poate, mai multe oportunități în viață. Nu lăsa anxietatea să te împiedice să faci ceea ce îți dorești cu adevărat. Urmează pașii de mai sus pentru a-ți învinge temerile și pentru a-ți depăși limitele.

Anna
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: