Acasa » Dezvoltare personală » Părinți » Cum îl înveți pe cel mic să primească și să ofere cadouri?

Cum îl înveți pe cel mic să primească și să ofere cadouri?

Copiii sunt receptivi și înțelegători, indiferent de vârsta pe care o au. Aceștia trebuie îndrumați cu privire la modul în care ar trebui să reacționeze în momentul în care primesc un cadou, fie el pe placul lor sau nu.

Majoritatea copiilor răspund într-un mod negativ în cazul în care primesc un cadou care nu este pe gustul lor, dar acest lucru se poate modela în familie. Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a-l educa pe cel mic cu privire la momentul în care primește un cadou.

Învață-l să mulțumească

Copilul trebuie să învețe de acasă că atunci când primește ceva, indiferent ce, este politicos să mulțumească. Chiar dacă ceea ce primește nu îi place, acesta trebuie să aprecieze gestul cuiva. Dacă i se repetă acest lucru constant, copilul va învăța acest lucru și va mulțumi întotdeauna politicos oricui îi oferă ceva în dar.

Spune-i că gestul este ceea ce contează

Chiar dacă este mic, copilul poate înțelege faptul că un cadou este un act de dragoste și chiar dacă nu este întotdeauna pe placul lui, a fost ales special pentru el. Copilul se va simți special dacă aude de la părinți că cineva a ales cadoul gândindu-se la el.

Îndrumă-l să privească partea pozitivă a cadourilor

Fiecare cadou primit poate avea o utilitate, chiar dacă inițial acest lucru pare imposibil. Trebuie să îi spuneți copilului că se poate folosi de orice cadou primește, numai că trebuie să analizeze în detaliu la ce anume. Chiar dacă o jucărie i se pare urâtă, acesta o poate privi ca pe ceva unic, pe care numai el îl are.

Spune-i că nu trebuie să rănească sentimentele cuiva

Copilul trebuie învățat să nu râdă niciodată de cadoul oferit de cineva sau să fie dezamăgit de acesta. Trebuie să înțeleagă că nu este în regulă să reacționeze așa sau să fie nepăsător față de un cadou, mai ales pentru că relația cu persoana respectivă este mult mai importantă decât un cadou care poate fi neinspirat.

Fii exemplul lui

În momentul în care primești un cadou, indiferent de la cine este, exprimă-te așa cum te aștepți să o facă și el. Spune-i la final că nu este un cadou tocmai pe placul tău, dar că ai mulțumit pentru acesta și ți-ai arătat bucuria și recunoștința deoarece persoana respectivă este multă mai importantă decât orice obiect. Copilul va observa de fiecare dată reacțiile tale și le va copia atât cât va considera el.

Însă, în momentul în care cel mic trebuie să ofere un cadou cuiva, at fi indicat să îi spui să țină cont de unele aspecte, cum ar fi:

–   Cât de importantă este persoana respectivă pentru el

–   Ce crede că i-ar plăcea să primească

–   Dacă știe că are nevoie de ceva anume

De asemenea, îl poți lua pe cel mic la cumpărături și îl poți îndruma către ceea ce consideri tu că ar trebui să cumpere. Sunt foarte multe jucării la EduClass din care să aleagă. Explică-i că cele mai frumoase cadouri sunt cele simbolice și că nu are nevoie de un cadou voluminos pentru a impresiona pe cineva.

Există numeroase situații în care cei mici sunt dornici să ofere jucăriile lor altor copii și ar fi indicat să fie lăsați să facă acest lucru. Vor învăța să ofere, în special celor care poate nu au posibilitatea de a avea jucării ca ale lor.

Îl poți întreba pe copilul tău dacă ar vrea să ofere jucăriile care nu îi mai plac și dacă răspunsul este afirmativ, puteți merge împreună să le oferiți copiilor unui centru. Cu siguranță se vor bucura, iar copilul tău va învăța să ofere și va face acest lucru mai des.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!