Acasa » Dezvoltare personală » Cum îmi înfrunt frica?

Cum îmi înfrunt frica?

Luni (26 aprilie) a avut loc prima întâlnire „La un pahar de vorbă bună”.

Ne-am adunat la Verde Café şi am lansat o discuţie foarte captivantă despre frică şi cum s-o înfruntăm. Am ajuns împreună la nişte idei foarte interesante şi am aflat o grămadă de poveşti dintre care cele mai discutate au fost cele cu atacatori pe stradă.

Am aflat împreună că frica nu este ceva cu care ne naştem. Frica este ceva ce se învaţa în 2 moduri:

Frica indusă este acea frică învaţată de la ceilalţi: este atunci când părinţi ne tot spun că dacă stăm după ora 10 la calculator vine Bau-bau după noi, atunci când vedem zeci de accidente în trafic la televizor şi apoi ne este frică să călcăm într-o maşină.

Frica trăită este acea frică pe care o adoptăm din cauza unor experienţe anterioare negative. Atunci când îţi este frică să mergi noaptea pe stradă este probabil fiindcă ai fost atacat de nişte persoane în trecut.

Cum poţi să îţi înfrunţi frica?

Dacă ar fi să dăm o formulă generală aceasta este formată dintr-un singur cuvânt: Acţiune. Pentru a putea să îţi înfrunţi frica este nevoie să acţionezi cu multă încredere în direcţia în care îţi este frică. Cum s-a spus şi la întâlnire, dacă îţi este frică de atacatori pe stradă cumpără o pancardă pe care să scrii: „Atacaţi-mă”. 🙂

Ţie de ce îţi e frică?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. Ma uit la Seinfeld…si in unul din showurile lui vorbea despre frica. Zicea el ca s-a uitat pe niste statistici si ca oamenilor le e cel mai firca 1. de a vorbi in public si abea 2. de moarte
    Evident ceea ce se intreba el dupaia trebuia sa fie funny si anume – „asta inseamna ca daca esti la o inmormantare preferi sa fii mortul si nu cel care tine prelegerea?”
    Articolul despre frica m-a facut sa imi aduc aminte de chestiuta asta asa ca….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!