Acasa » Dezvoltare personală » Cum poate fi gândirea un obstacol. Atenție mare!

Cum poate fi gândirea un obstacol. Atenție mare!

Există momente în care e mai bine dacă nu ai gândi aşa de mult sau chiar deloc. Să gândeşti este foarte bine, este o funcţie de bază şi chiar necesară. De fapt unii oameni ar trebui să încerce acest lucru mai des. Totuşi, sunt momente în care este mai bine să nu gândeşti prea mult ci să acţionezi.

Gândirea te ajută să: anticipezi obstacole, să-ţi seteză priorităţile, să rezolvi posibile probleme înainte ca ele să apară şi încă alte multe lucruri.

În acelaşi timp, gândirea poate de asemenea să-ţi pună probleme şi să ajungă să fie un obstacol. Dacă gândeşti prea mult şi începi să analizezi într-o asemenea măsură încât ajungi să nu mai acţionezi, atunci gândirea tocmai te-a împiedicat să ai succes într-un anumit domeniu.

Un exemplu în acest sens a apărut în viaţa mea când am luat decizia că o dată pe săptămână voi merge să-mi exersez capacitatea de a vorbi în public. Ţin minte că înainte să ma duc prima dată, am ajuns în cameră şi mi-am dat seama că mai aveam puţin timp până când trebuia să ajung acolo. Nu am stat pe gânduri, m-am schimbat de haine şi am plecat. Când a sosit momentul să vorbesc în faţa unui public, nu mergea dacă făceam câţiva paşi, apoi mă gândeam ce voi spune, apoi să mă apropii de zona din care voi vorbi şi să mai stau puţin, etc. Soluţia este să te duci direct în faţă având un text pregătit şi să începi să-l prezinţi cum ştii mai bine, indiferent de obstacol. După ce au trecut cele două ore în care am avut ocazia de două ori să vorbesc în faţa oamenilor, mi-am dat seama ce călătorie fantastică a fost şi cât de multe am învăţat.

De asemenea, în momentul în care am ajuns în cameră aş fi putut să încep să mă gândesc: “Şi dacă nu o să-mi placă acolo…poate nu o să mă descurc şi nu le vor place de mine…mai bine rămân acasă şi ma duc data viitoare când o să fiu mai pregătit.” Sa incep sa-mi pun obstacol dupa obstacol.

Cel mai bine pentru mine a fost să nu stau să mă gândesc prea mult. Evident că gândirea şi acţionarea nu sunt inamici, ci se completează unul pe celălalt. Totuşi, atunci când gândirea (analiza excesivă, tragerea de timp sau acea stare în care te simţi paralizat pentru că gândeşti prea mult), te va împiedica să obţii ceea ce-ţi doreşti, atunci trebuie doar să acţionezi.

Un slogan al unei companii spune foarte bine: “just to it”. Chiar şi atunci când vine vorba de cărţi despre un anumit subiect, cum ar fi dezvoltare personală, acestea pot fi o distragere, un obstacol. Mai devreme sau mai târziu vine acel moment în care trebuie să laşi cartea din mână şi să aplici ceea ce ai învăţat. Pune mâna şi fă acele exerciţii şi realizează acea schimbare pe care o doreşti în loc să tot citeşti despre cum are loc schimbarea şi cum alţii au depasit nu stiu ce obstacol greu de cucerit şi-au schimbat vieţile.

Acum a sosit momentul să încetezi să tot stai pe gânduri sau să planifici să faci ceva şi pur şi simplu să treci la acţiune.

Vlad Negrilă – NLP Trainer – scrie pe site-ul lui de aici: nlppractitioner.calatoriiprinsunet.ro

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!