Acasa » Atitudine » Schimbare » Cum să obții un zâmbet impecabil in 5 pași simpli

Cum să obții un zâmbet impecabil in 5 pași simpli

Descoperirea și prevenirea eventualelor probleme de sănătate ne scutesc tuturor atât timp, cât și resurse financiare, iar același principiu se aplică și în cazul afecțiunilor dentare. Mai mult, cu cât controlul și tratamentul pentru astfel de afecțiuni sunt amânate mai mult, cu atât crește posibilitatea ca ele să se agraveze și să se transforme în amenințări și mai grave ale sănătății danturii!

Drept consecință, sănătatea organismului tău și felul în care ai grijă de corpul și mintea ta ar trebui să se afle mereu în topul priorităților! Analizele realizate anual, o programare rapidă la un medic specialist, pot fi metode prin care te poți asigura că organismul tău funcționează corect și nu suferă de afecțiuni. Același lucru se aplică și în cazul dinților noștri.

Conform unor statistici realizate recent de către specialiști în domeniul stomatologic, problemele legate de dinți se situează pe primul loc în topul afecțiunilor. Mai exact, 90% dintre persoanele care luptă împotriva diferitelor probleme dentare se datorează netratării cariilor.

Cei care suferă de anomalii dento-maxilare se regăsesc într-un procent de 60% iar peste 60% dintre persoanele cu o vârstă mai mare de 35 ani suferă de boli parodontale. Aceste statistici pot fi influențate și modificate dacă pacienții aleg să prevină și nu să trateze diferitele afecțiuni dentare.

Principala cauză care determină apariția problemelor grave la nivelul dinților este dată de stilul de viață mult prea confortabil și de ignoranța față de problemă. Pe lângă această cauză, studiile în domeniu au descoperit și alte aspecte care duc la afecțiuni ale dinților și anume frica față de tratamentul medical sau lipsa de informații privind totalitatea metodelor de prevenire a complicațiilor legate de dantură.

Oamenii trebuie să fie conștienți că, în cazul sănătății dentare, prevenirea unor posibile afecțiuni și decizia de a acționa din timp i-ar putea scuti de un proces lung și dureros de tratare a unor boli grave!

Mai jos poți regăsi o listă cu 5 pași simpli pentru a obține și a întreține un zâmbet impecabil, realizată de dr. Andreea Jianu, medic specialist ortodonție:

  1. Realizează periajul dinților în mod corespunzător. Pentru a preveni din timp apariția eventualelor probleme dentare, este absolut necesar să realizezi un periaj al dinților corect, de cel puțin două ori pe zi. Acordă un timp de minim 2 minute spălatului pe dinți și realizează-l cu ajutorul mișcărilor scurte și circulare, atât pe exterior cât și pe interiorul dinților. Igienizarea limbii este de asemenea un factor esențial pentru un periaj corect!
  2. Alege cu atenție pasta de dinți. Prezența unei cantități mai ridicate de fluor în pasta de dinți poate ajuta la prevenirea cariilor, pe când o cantitate mai mare de bicarbonat sau clorhexidină poate fi arma ideală împotriva plăcii bacteriene! Într-adevăr, există o varietate largă de produse în ziua de azi, destinate îngrijirii dinților însă este esențial să acorzi atenție specificațiilor și ingredientelor prezente în pasta de dinți. Așadar, ia în considerare punctele ilustrate mai sus și îți garantăm că sănătatea și aspectul dinților tăi vor fi în mâini bune!
  3. Ce să alegi: periuța de dinți manuală sau cea electrică? O întrebare al cărei răspuns poate fi dat doar de starea actuală a danturii tale. Dacă optezi pentru o periuță manuală, e nevoie să ai în vedere două aspecte și anume: te bucuri de o dantură sănătoasă și puternică, sau te confrunți cu afecțiuni gingivale? Răspunsurile celor două întrebări vor determina tipul periilor de care ai nevoie – aspri sau delicați. Când vorbim despre periuțele electrice în schimb, acestea au capacitatea de a-ți asigura un zâmbet complet igienizat și impecabil. Tot ultima variantă se aplică și în cazul persoanelor care poartă aparat dentar, datorită faptului că aceasta nu afectează integritatea dispozitivului, mulțumită capetelor ortodontice speciale și periuței interdentare. Orice variantă ai alege, ține cont de faptul că periuța de dinți trebuie schimbată o dată la trei luni ca procesul de curățare al dinților să fie unul eficient!
  4. Utilizează ața dentară pentru rezultate optime. Cu toate că procesul de igienizare a danturii este unul complex și care necesită un interval mai mare de timp, este foarte important să nu omiți folosirea aței dentare. Acest pas poate ajuta în prevenirea cariilor interdentare și poate rezulta într-o respirație plăcută și răcoritoarepentru mai mult timp.
  5. Nu uita să folosești apa de gură pentru a completa cu succes procesul de curățare. Nu doar că îți vei simți respirația plăcută și fresh pentru mai mult timp, ci vei putea fi convins că apa de gură a contribuit la igienizarea corectă a întregii cavități bucale. Datorită stării lichide, aceasta poate ajunge în locurile unde periuței de dinți îi este imposibil. Produsele care nu conțin alcool și care dispun de recipient de dozaj sunt cele mai benefice în igienizarea danturii!

Vizitele de rutină la o clinică dentară sau la un dentist nu trebuie ignorate nici ele, așa că noi îți recomandăm să le realizezi de minim două ori pe an sau de patru ori, în cazul în care ești fumător. În acest fel, vei putea descoperi și perspectiva unui medic specialist în domeniu și care are posibilitatea de a indica rapid eventualele afecțiuni dentare.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!