Acasa » Dezvoltare personală » Managementul timpului » De ce ai nevoie de pauze de muncă pentru o productivitate crescută

De ce ai nevoie de pauze de muncă pentru o productivitate crescută

Este adevărat că e foarte greu pentru oameni să nu fie stresați, mai ales de sarcinile profesionale. Din păcate, trăim într-o societate agitată care are pretenții de răspunsuri rapide și soluții pe termen lung, punând presiune pe mentalul uman. Avem nevoie de pauze, așa că minutele libere de cafea și discuțiile cu colegii sunt importante. Nu reprezintă un lux, ci o necesitate absolută. Mulți oameni se simt vinovați că merg în pauze la lucru sau stau cu ochii pe ceas să se asigure că sunt prompți înapoi în birou. Acest lucru produce și mai mult stres, care în timp se traduce în dereglări fizice și burnout. Așadar, în articolul de azi discutăm despre cât bine face o pauză de la muncă.

  1.  Oamenii nu pot funcționa productiv ore în șir

În ciuda a ceea ce spune contractul de muncă, oamenii nu pot lucra continuu opt ore pe zi. Chiar ești productiv în toată această perioadă? Mă îndoiesc. Mai mult de șase ore oamenii nu reușesc să se concentreze atent pe sarcinile primite. De fapt, studiile au demonstrat că nu suntem atenți mai mult de trei ore. Prin urmare, ce faci cu restul timpului cât stai în fața laptopului? Lucrezi mai puțin productiv și eficient, ceea ce nu este bine nici pentru tine, nici pentru șeful tău. Dacă lucrezi de acasă, faptul că nu comunici cu nimeni s-ar putea să crească ritmul de muncă și de stres. Noi te invităm să iei prânzul pe balcon fără telefon și laptop lângă tine, iar dacă vrei să fii un pic creativă, folosește cele 15 minute de pauză ca să te întreții. Fă un duș rapid pentru revigorare sau folosește vopsea de sprancene pentru a te pregăti pentru întâlnirea din weekend. Nu te încurajăm să nu îți pese de munca ta și să fii leneș. Din contră! Cu cât te prețuiești mai mult, cu atât devii un profesionist mai bun.

  1. Pauzele regulate îmbunătățesc memoria

Pauzele scurte sunt extraordinare pentru memorie, spun cercetătorii. O memorie mai bună înseamnă că poți duce la bun sfârșit sarcinile mult mai rapid și mai eficient. Așadar, dacă te-ai aflat câteva ore într-o ședință importantă, o pauză de cafea te va ajuta să reții și să păstrezi informațiile și datele primite. Ar putea fi acesta unul dintre motivele pentru care Tehnica Pomodoro este atât de eficientă? Poate că da.

  1. Pauzele cresc nivelul de energie

Un studiu din 2016 a confirmat ceva ce ne-am imaginat și chiar am experimentat mulți dintre noi. Când faci pauză, nivelul de energie se îmbunătățește. Letargia este dușmanul entuziasmului și al productivității. Dacă ești obosit, nu vei reuși să te concentrezi la fel de bine, iar munca ta nu va ajunge la performanța dorită.

  1. Pauza de trucuri

Dacă ai revenit la birou, educă-te să nu mai mănânci prânzul în fața laptopului. Ia masa departe de birou ori de câte ori este posibil.

Mergi pe jos dacă serviciul nu se află prea departe de tine sau parchează mai departe de clădire, ca să ai timp suficient să-ți dezmortești picioarele și să-ți relaxezi mintea. Vei observa cum nivelul de energie va crește.

Fii un bun lider, mai ales dacă te afli într-o poziție managerială, și încurajează-ți angajații să lucreze inteligent. Dacă nu ești la conducere, discută cu șeful și vinde-i beneficiile unei culturi de lucru mai inteligentă. Echipa fericită face o afacere împlinită.

De-a lungul timpului vei observa că pauzele nu sunt un moft, ci o necesitate. Vrei să faci performanță și să dai tot ce e mai bun din tine? Atunci respectă-ți corpul și mintea… prin pauze.

Sursă foto: Pexels

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!