Acasa » Dezvoltare personală » Programe » Cum stii care este serviciul de gazduire perfect pentru tine?

Cum stii care este serviciul de gazduire perfect pentru tine?

Orice website, indiferent ca este vorba despre un blog, un magazin online sau un portal de stiri, trebuie sa fie gazduit pe un server mereu functional, care sa le ofere acces vizitatorilor la fisierele site-uri oricand.

O optiune in acest sens ar fi achizitia unui server fizic si asigurarea unui mediu perfect, in asa fel incat acesta sa ramana mereu pornit. Este o varianta scumpa si riscanta pentru website.

O a doua optiune este cautarea unui serviciu de gazduire web. Cele mai bune servicii de gazduire web asigura accesarea website-urilor in deplina siguranta, ofera viteza, spatiu suficient pentru toate fisierele, backup si o multime de alte servicii la costuri mult mai mici decat cele generate de achizitia unui server fizic.

Ce trebuie avut in vedere la achizitia unui serviciu de gazduire?

Evident, toata lumea cauta gazduire web ieftina, iar cea mai accesibila varianta este cea a unei gazduiri shared, in care site-ul imparte spatiul de pe server cu alte cateva zeci de site-uri. Gazduirea shared este potrivita pentru site-urile aflate la inceput de drum, pentru bloguri si site-urile care nu au un numar mare de vizitatori.

In cazul in care site-ul este unul stufos, cu multi vizitator, trebuie sa se caute o gazduire web de calitate, care sa ofere o multime de servicii suplimentare:
Posibilitatea de a inchiria un server dedicat sau un VPS (server virtual). Acestea sunt solutii mai costisitoare, insa mult mai sigure, deoarece site-ul nu intra in contact cu alte site-uri;

  • Trafic nelimitat. Cam orice pachet de gazduire are trafic nelimitat, inclusiv pachetele de gazduire shared. Totusi, de multe ori exista limite, mai ales daca resursele sunt impartite cu alte site-uri. 
  • Suport. Cei de la HostX.ro recomanda cautarea unui suport de cea mai buna calitate. De multe ori, suportul este elementul cel mai important, mai ales in momentele in care apar erori majore pe server. Este bine ca suportul sa fie atat prin email, cat si telefonic si sa fie acordat non stop;
  • Garantie de uptime. Majoritatea firmelor ofera garantia unui uptime de 99.9%, luandu-si o marja de eroare pentru eventuale erori sau pentru lucrari de mentenanta. Acest proces trebuie sa fie real, insa. Uptime-ul se poate verifica prin folosirea unor instrumente de monitorizare ce pot fi gasite peste tot pe internet.
  • Posibilitatea de upgrade. Majoritatea celor care incep un proiect al carui subiect principal este un website, aleg sa cumpere resurse putine si de calitate, deoarece nu au garantia succesului. Atunci cand apare succesul si numarul vizitatorilor incepe sa creasca, este bine sa existe posibilitatea de upgrade la resurse mai din ce in ce mai bune;
  • Backup gratuit. Orice serviciu bun de gazduire trebuie sa ofere copii de siguranta pentru site-urile gazduite. De regula, este bine sa se faca backup zilnic sau macar la cateva zile, iar datele sa fie pastrate pentru ultimele 12 luni.

Idei de gazduire, in functie de proiectul administrat

Pentru un site WordPress. Exista gazduiri speciale pentru WordPress, care ofera instrumente ajutatoare precum posibilitatea de a instala WordPress-ul dintr-un singur click. De asemenea, ofera elemente de siguranta, garantie de uptime si majoritatea serviciilor suplimentare amintite. Gazduirile pentru WordPress sunt, de regula, shared.

Pentru un magazin online. Un magazin online, mai ales daca are peste 500 de produse, necesita o gazduire cat mai sigura, cu o unitate de stocare rapida (de preferat SSD), memorie RAM dedicata si procesor eficient. Pentru magazinele online exista gazduirea pe servere dedicate sau pe VPS-uri (Virtual Servere);

Pentru un blog. In general, blogul nu are nevoie de cine stie ce resurse, indiferent ca este WordPress sau este construit pe alta platforma. Poate fi, asadar, gazduit pe un server impartit cu alte bloguri.

De multe ori, un serviciu de gazduire bun poate sa aiba foarte multe de spus in ceea ce priveste succesul unui website. Tocmai de aceea, nu trebuie sa fie neglijat procesul de cautare a acestuia.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!