Acasa » Dezvoltare personală » Altele » Cumpărare apartament – 3 lucruri esențiale de care să ții cont de la bun început

Cumpărare apartament – 3 lucruri esențiale de care să ții cont de la bun început

Achiziția unui apartament implică pentru cei mai mulți dintre noi o rată la bancă pe o perioadă de 30 sau 20 de ani. Este o investiție care necesită un efort financiar – avansul la bancă și ulterior rata lunară. În plus, este vorba de apartamentul în care urmează să îți petreci următoarea perioadă a vieții, vrei să ai confort și să te simți bine.

Spre deosebire de a locui cu chirie, când puteai să schimbi apartamentul în funcție de zona în care aveai jobul, acum este important să îți asumi faptul că locuința rămâne aceeași.

Cu siguranță nu vrei să te avânți cu capul înainte în cazul unei astfel de achiziții. Ține cont de câțiva pași esențiali pentru a face alegerea potrivită.

 

1. Cercetează prețurile

 

Mediul online te ajută să vezi oferte pentru apartamente de vânzare. Știi în felul acesta care este prețul pieței, adică un cost mediu al unui apartament în orașul în care vrei să cumperi și în cartierul dorit.

 

2. Vizitează apartamentul, dar și întreaga zonă

 

Este important ca după ce ai făcut o cercetare pe internet, ai văzut prețuri, imagini, să îți faci timp pentru vizionări. Desigur, vei merge să vezi acele apartamente ale căror anunțuri ți s-au părut interesante. Fii foarte atent nu doar la interiorul apartamentului, ci și la ce se întâmplă în jur, ca de exemplu avizierul cu plata la întreținere. Cu siguranță nu îți dorești niște vecini restanți.

De asemenea, este foarte important să analizezi zona în care se află apartamentul. Este una intens circulată, vei avea multă gălăgie? În imediata apropiere a blocului este un cazino, un restaurant? Strada pe care mergi pentru a intra în scara blocului este iluminată? Fii așadar atent la detaliile din jur.

 

3. Ia în considerare apropierea de zonele de interes

 

În orașele mari, care au devenit foarte aglomerate, este important să ai avantajul de a ajunge în timp scurt la job. Dat fiind că traficul este acerb, să poți ajunge rapid în locurile de interes pentru tine, ca de exemplu parc, sala de fitness, centru comercial, reprezintă un avantaj.

În București, apropierea de gura de metrou este un real beneficiu, dat fiind faptul că mersul prin subteran nu implică trafic. Desigur, apartamentele din imediata apropiere a metroului sunt mai scumpe, însă investești în confortul pe care îl vei avea zi de zi și în economia semnificativă de timp.

 

Pentru alegerea apartamentului în care să te simți bine este important să te lași ghidat de propriile dorințe și necesități. Locul în care să te simți bine este acela care ți se potrivește ție.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!