De Crăciun totul este în priză, chiar și siguranța ta! Vezi AICI despre CE este vorba!

De Crăciun

Pe lângă reclamele de la televizor, luminile, decorațiunile, brazii împodobiți sau atmosfera de nedescris a sărbătorilor de iarnă, ne aduce acea senzație inedită a momentului când se aproprie cea mai așteptată perioadă a anului: Crăciunul.

Luminițele de Crăciun și riscul la care te expun

Fiecare casă sau apartament are o formă sau alta de decorațiuni electrice, mai ales în această perioadă. Acest lucru poate fi foarte ușor dus la extrem din dorința de a avea locuința care să emane culorile specifice sezonului. Totuși, menținerea acestora în funcțiune constantă nu este deloc recomandată, tocmai datorită riscului de supra-încălzire, scurtcircuitare sau incendiere. De altfel, același tratament trebuie să îl dezvoltăm față de orice alt echipament electric din casa noastră.

La fel ca și locuitorii săi, un oraș precum Bucureștiul este constant în priză, tocmai din această pricină. De aceea, încearcă pe cât posibil să nu dezvolți un obicei din a lăsa echipamente electrice conectate permanent în priză. Acest lucru devine cu atât mai periculos cu cât branșamentul electric al casei sau al apartamentului tău este vechi și nu este verificat.

Verifică-ți branșamentul și tabloul electric

Nu poți fi niciodată sigur pe racordurile electrice ale blocurilor din București, cu atât mai mult atunci când vine vorba de cele ale blocurilor vechi. Poate că problema unei siguranțe sărite sau a unui bec ars poate fi rezolvată personal, dar cu toate acestea apelarea la un electrician autorizat din București este o soluție mult mai sigură și de termen lung.

Improvizațiile personale nu merită niciodată riscul de a-ți predispune familia și locuința la accidente, chiar și atunci când este vorba de niște luminițe colorate de Crăciun.

De Crăciun

Totuși, cum să alegi ce instalație să pui?

Aceste decorațiuni nu sunt nicidecum ceva negativ sau periculos, dar folosirea iresponsabilă și incorectă a acestora poate aduce consecințe cu un impact neașteptat. Cine ar crede că de la un scurt-circuit sau o supra-încălzire a unor beculețe într-un brad, poate lua foc un întreg apartament. Ei bine, acest lucru este cât se poate de real din cauza câtorva lucruri pe care trebuie să le eviți atunci când vrei să-i oferi căminului tău atmosfera binecunoscută de Crăciun.

  • Ai grijă ca firul instalației să nu fie în niciun fel rupt sau stricat
  • Să nu folosești instalația pentru exterior în casă
  • Nu atârna instalația de obiecte metalice
  • Nu suprapune instalațiile și nu le înnoda
  • Ai grijă să nu fie așezate lângă obiecte inflamabile sau foc
  • Nu lăsa instalațiile să funcționeze non-stop

Aceste reguli sunt foarte simple și în ceea ce privește majoritatea obiectelor electronice, unde chiar și luminile de Crăciun ar trebui să se încadreze. Ținând cont de aspectele de mai sus, oricât de absurd ar părea faptul că niște instalații de Crăciun îți pot pune în pericol siguranța, folosirea iresponsabilă și abuzivă a acestor decorațiuni este adevăratul motiv pentru care cele mai neașteptate tragedii pot avea loc chiar și în cea mai frumoasă perioadă a anului.

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: